reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Podstawy tak. Hormonów nie. Lekarz mi mówił że każda zdrowa para do roku spłodzi potomka. A jeżeli się nie uda to już badania . Ja poczekam jeszcze do 13 cyklu i później lecę z badaniami.
Nie czekaj dluzej ! [emoji6] uwierz ze ja bardzo zaluje ze wcześniej nie zaczęliśmy, ten rok to taka glupia granica, przeciez wczesniej mozna sie zbadac i szybciej byc w ciazy [emoji6]
Dziewczyny czy faza lutealna może być zmienna ?
Moze sie zmienić, wiem ze jak ma sie krotka fl to mozna brac chyba magnez + b6, bo to powinno pomoc i ją wydłużyć
No moje kochane wczoraj odebrałam wynik zz beta i wyszło 105,90 czyli 4 tydzień!!! Nareszcie się udało. Teraz tylko się modlić żeby było wszystko wporzadku i cieszyć się tym stanem.
Gratulacje [emoji7][emoji7]
Dlugo sie staraliscie ?

Nie czekaj dluzej ! [emoji6] uwierz ze ja bardzo zaluje ze wcześniej nie zaczęliśmy, ten rok to taka glupia granica, przeciez wczesniej mozna sie zbadac i szybciej byc w ciazy [emoji6]Moze sie zmienić, wiem ze jak ma sie krotka fl to mozna brac chyba magnez + b6, bo to powinno pomoc i ją wydłużyćGratulacje [emoji7][emoji7]
Dlugo sie staraliscie ?
Ja raczej mam fazę lutealna długa 14 dni a jeszcze zaczęłam braćac właśnie magnez z B6 mam nadzieję że się nie wydłuży :/

Z tego co pamiętam to mi lekarze kazali robić w 2-5dc prolaktynę.

Ja tez miałam takie zalecenie co do prolaktyny. Pozostałe badania nie musza być na czczo. No chyba, ze to cukier [emoji846][emoji846]
Kiedyś dla porównania zrobiłam po 2 dniach tsh na czczo j normlanie i to po lekach. Różniło się o 0,01 czyli praktycznie bez różnicy.

reklama
Mnie z kolei w tej ciąży niż nie ciągnęło [emoji33][emoji23]

Nawet na późniejszym etapie? Bo ja teraz czuje jakieś ukłucia bardziej tam na dole niż s brzuchu i zastanawiam się co to może być?
Jeśli chodzi o tc to dziś mam 19+1 czyli 20 tydzień już mi leci [emoji846]
P.S. Jak Majeczka się czuje? Chyba już niedługo kończy 2 miesiące? [emoji846]

Do góry