1
174974
Gość
Coś takiego piszą, ale co to oznacza 'długa'?Z tego co ja wiem, to wysoko i twarda i zamknięta - ale może źle doczytałam. (Oby nie)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Coś takiego piszą, ale co to oznacza 'długa'?Z tego co ja wiem, to wysoko i twarda i zamknięta - ale może źle doczytałam. (Oby nie)
Ciągle byś musiała sprawdzać, kilka cykli i byś się nauczyła. Wiedziałabyś co i jak, bo pierwsze razy są trudne, jak się tak wyrywkowo sprawdza to nie dojdziesz do tego jaka konkretnie jest. A ja tego nie sprawdzam, bo nie mam cierpliwości. Tak samo do mierzenia temperatury.jak to w koncu jest, jak wyczuc czy szyjka jest wysoko czy średnio wysoko? I czy otwarta czy zamknięta?
Ja też czytam w necie różne fora i to chyba nie jest za dobre...Mi to mowisz osobie co ma testomanie [emoji23]
Ja tez liczę kalkuluje dużo po necie czytam ... Jak się mój m pyta co robię to mu mówię że nic nic . Bo jakby zobaczył pomyslaby że stuknięta jestem.
Gdzieś widziałam wizualizacje „na palec” jak oceniać szyjkę.
1) jak wsadzisz cały palec i dotykasz swojej szyjki tylko opuszkiem - jest WYSOKO
2) jak wchodzi pół palca - ŚREDNIO WYSOKO
3) jak dotykasz ją bez większych problemów po wsadzeniu palca - NISKO
Ciężki temat z tą szyjka ;PJa przyłożysz palec do swojej szyjki - to tam jest taka dziurka - jak trzyma mocno że nawet nie wsadzisz opuszka to masz zamknięta.
Z otwarta mam problem bo ja czesto wsadzę swoj opuszek ale ponoc po ciąży i porodach to juz tak jest ze moze byc taka troche otwarta.
Ciężki temat z tą szyjka ;P
Będą [emoji16]Jeśli u mniejsze się ciąża potwierdzi to również chętnie podzielę się szczęśliwymi testami o ileż chętne będą