reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Robiłam wczoraj betę bo miałam termin @ i pan dr tak kazał. Wyszła 2,8, jeszcze nie ciążowa, ale już nie 0 i trochę taką miałam nadzieję że się coś poprzesuwało i jednak beta jutrzejsza urośnie. No mocno jeszcze nie krwawie, ale się rozkręci. Złudzeń nie mam. Czas zacząć 11 ds podczas roku i 3 miesięcy.
Kurcze, strasznie mi przykro. :( Trzymam kciuki abyś szybko ujrzała serduszko na USG bo to juz taki pewniak. Ja fluidki wyślę Wam chyba po przyroście bety, nie chcę pechowych rozesłać. ;)

reklama
Nawet nie wiesz jak. [emoji849][emoji849][emoji849] dlatego ja otwartości nie oceniam, chyba ze jestem jej pewna a teraz wiem, że trzyma zamknięta na dwa spusty. [emoji1307]oby to był dobry znak i już się nie zmieniała.
Ja nie ogarniam tego zamknięta otwarta wiem tylko że jest twarda [emoji14] i jest wysoko a dziurkę czuć ale czy to otwarte czy zamknięte nie mam pojęcia

Gdzieś widziałam wizualizacje „na palec” jak oceniać szyjkę.

1) jak wsadzisz cały palec i dotykasz swojej szyjki tylko opuszkiem - jest WYSOKO
2) jak wchodzi pół palca - ŚREDNIO WYSOKO
3) jak dotykasz ją bez większych problemów po wsadzeniu palca - NISKO
Racja tylko, że dopóki kobieta nie bada sienkilka cykli nie wiadomo dokladnienjak to u niej wygląda. Bo u każdej może inaczej wyglądać. Tzn być na innej wysokości. Poza tym np u wielorodek po porodzie siłami natury szyjka już nie jest idealnie domknieta (w ciąży to nie wiem)

Kurcze, strasznie mi przykro. :( Trzymam kciuki abyś szybko ujrzała serduszko na USG bo to juz taki pewniak. Ja fluidki wyślę Wam chyba po przyroście bety, nie chcę pechowych rozesłać. ;)
Z jednej strony mi przykro, a z drugiej nie wiem dlaczego mi ulżyło, bo wewnętrznie wiedziałam, że w dniu @ beta powinna być już większą i że coś jest nie tak. I już się ze mnie leje.

Powiem Ci, że moja saszetka juz taka zapełniona suplami i lekami że zamek się zepsuł. :D I mówie tu o tych co biorę tylko ja i te co biorę regularnie. :p
Oto moje pudełeczko, bo jak nie naszykuje na cały tydzień to zapominam. [emoji1]
1537283703438.jpg

Załączniki

• 1537283703438.jpg
    1537283703438.jpg
    528,1 KB · Wyświetleń: 232
reklama
Do góry