reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
I dwa dni będę do wizyty bez tabletek i trochę się boję jeśli się udało. Bo jeśli przyjdzie okres to z tym brakiem tabletek będę spokojniejsza. ;)

Moj w ogole mowi ze na prolaktyne sie juz nie patrzy. Tzn jesli miesci sie w normach (chyba do 24?) To jest ok. Ja w obu ciazach i przed mialam na poziomie 21/22 u mnie problemem byla tarczyca 2.60 i przez nia 4 lata sie staralam. W pierwszej ciazy spadla sama do 1.90 i wtedy sie udalo. Teraz biore eutyrox

Moj w ogole mowi ze na prolaktyne sie juz nie patrzy. Tzn jesli miesci sie w normach (chyba do 24?) To jest ok. Ja w obu ciazach i przed mialam na poziomie 21/22 u mnie problemem byla tarczyca 2.60 i przez nia 4 lata sie staralam. W pierwszej ciazy spadla sama do 1.90 i wtedy sie udalo. Teraz biore eutyrox
Na.prolaktyne się nie patrzy ? Zamieniłabym lekarza czym prędzej, prolaktyna jest odpowiedzialna za niepowodzenia ciążowe wielu kobiet, część lekarz nie patrzy już na prolaktynę z obciążeniem to się zgodzę, ale nie na wynik prolaktyny na czczo...

Kierując się takim tokiem myślenia to TSH na poziomie ponad 4 u młodej kobiety też jest ok bo przecież jest w normie ?

reklama
Na.prolaktyne się nie patrzy ? Zamieniłabym lekarza czym prędzej, prolaktyna jest odpowiedzialna za niepowodzenia ciążowe wielu kobiet, część lekarz nie patrzy już na prolaktynę z obciążeniem to się zgodzę, ale nie na wynik prolaktyny na czczo...
No moj mowi ze dopiero jesli ponad norme wychodzi. Zmieniac lekarza nie bede to moja 2 ciaza i wiecej nie planuje. Jak widac w moim przypadku nie miala znaczenia. Pewnie jesli sa wieksze problemy to lekarze robia wszystko by pomoc i zbijaja prolaltyme i tarczyce i dobrze

Do góry