reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Tak, dokładnie o to mi chodzi. Ale teraz dziewczyny piszą że FOLIK to jednak lek, a ja go biore więc wole sie dwa razy upewnić niż zrobić błąd.
Kochana pisałam Ci. ;) Chodzi o to by nie brać leków w dzień badania tzn żeby być na czczo. Tak jak ja przyjmuje euthyrox czy norprolac to normalnie dzień przed badaniem biorę. Chodzi o to, że jak wstaniesz w dzień badania to nie sięgasz po nic, idziesz na czczo. :)

reklama
Dziewczyny czy prolaktyna na poziomie 5,08 nie jest za niska? Wizytę mam dopiero 30 października a bromocornu mam jeszcze na miesiąc, ciekawe czy powinnam go nadal brać jak prolaktyna jest już tak nisko.....

A robiłaś samo TSH czy z FT3 i FT4?
Najpierw zrobiłam samo TSH i wyszło ponad normę 4,49 więc już wiedziałam, że coś jest nie tak do tego podwyższona prolaktyna zapisałam się do endo i przed wizytą zrobiłam raz jeszcze TSH, FT3, FT4, antyTPO, a na wizycie kazała mi jeszcze zrobić anty-TG, prolaktyna po 3 tyg z 28 bodajże spadła do 7, ale Endo nadal każe mi brać pół tab bromka i biorę euthyrox 25, teraz właśnie w sobotę idę na TSH zobaczymy czy nadal ok ;) bo u mojej Endo podczas starań TSH powtarza się co 8 tyg, nie prostowalam że mam chwilowa przerwę więc biorę wszystko jak przy staraniach a dalej zobaczymy ;)

Dziewczyny czy prolaktyna na poziomie 5,08 nie jest za niska? Wizytę mam dopiero 30 października a bromocornu mam jeszcze na miesiąc, ciekawe czy powinnam go nadal brać jak prolaktyna jest już tak nisko.....
Ja mam prolaktynę po Bromergonie na poziomie 7 znaczy się taka miałam 8 tyg temu i nadal każe mi brać pół tab Bromergonu aż do czasu zajścia w ciążę, nie badam jej bo nie kazała a podobno jak się odstawi to prolaktyna lubi skakać

Kochana pisałam Ci. ;) Chodzi o to by nie brać leków w dzień badania tzn żeby być na czczo. Tak jak ja przyjmuje euthyrox czy norprolac to normalnie dzień przed badaniem biorę. Chodzi o to, że jak wstaniesz w dzień badania to nie sięgasz po nic, idziesz na czczo. :)
O dokładnie tak ;) chcoiaz ja euthyrox przed badaniem biorę bo wszędzie czytam że normalnie powinnam wziąć ale nie wiem co mówi na to twój lekarz ? Ja nie zapytałam Endo więc robię tak jak pisze w necie

reklama
Do góry