reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Paulinka to zmień lekarza ;) ja mialam pakiet zaraz po tym jak lekarz przestal bagatelizowac moj wiek i zajal sie mna :tsh lh fsh progesteron estradiol (nie wiem jak to sie pisze) prolaktyne rezerwe jajnikowa hsg i badanie nasienia dla chlopa...
Nigdy nie robilam nic na swoja reke bo rozne badania robi sie w roznych dniach. Wolalam by mi ktos kompetentny doradzil. Oczywiscie niech kazdy robi jak uwaza.
Poczulam sie jakbys mnie atakowała. Jesli nie taki byl zamiar to przeprasszam jesli cie urazilam.
Nie miałam zamiaru nikogo atakować ;) ale z pewnością nie zlecił ci tych badań po 2-3 nieudanych cyklach, a my tu chcemy właśnie wykluczyć lata starań ;) idąc tą drogą i skazując się tylko na lekarza to badania po poronieniu dostaniesz dopiero jak 3 razy poronilas ciążę, ja osobiście bym psychicznie wysiadła wolę jednak opcje robienia na własną rękę ;) zaszkodzić sobie nie zaszkodzę pobraniem krwi, a leki i tak przepisuje lekarz :)

reklama
To fakt ja trafilam wczesniej na niekompetentnych lekarzy. W szpitalu nawet chcieli mi wyciac jajniki bo kilka ray w roku trafilam ze skrecona torbiela. Mowili, ze dzieci miec nie bede...
Ja jednak namawiam na zmiane lekarza jesli bagatelizuje problem lub szczera rozmowe ze np nie chce sie czekac rok.

Witajcie,dilaczsm do staraczek. Jestem 1,5mies po poronieniu zatrzymanym.lekarz zalecil aby poczekac 3miesiace a ja właśnie mam owulację bo czuję kłucia w jajniku i trochę kusi :-D

Witajcie,dilaczsm do staraczek. Jestem 1,5mies po poronieniu zatrzymanym.lekarz zalecil aby poczekac 3miesiace a ja właśnie mam owulację bo czuję kłucia w jajniku i trochę kusi :-D
Po poronieniu bez zabiegu ponoć lekarze od razu pozwalają, gorzej jeśli był zabieg, wtedy lepiej poczekać, chociaż jeśli twój lekarz jest zdania żeby zaczekać to tak bym zrobiła, on zna całą sytuację najlepiej :)

reklama
Problemem było wysokie tsh i ciągłe myślenie o ciąży. Widocznie w MOIM przypadku prolaktyna az takiego znaczenia nie miala. Organizm kobiety to nie matematyka nie zawsze 2+2=4 kazdy organizm inny i każdy problem, choć podobny to jednak inny.
ja zaszlam w ciaze z tsh 2.32 w 3 cyklu staran.

Do góry