paulina1994
Fanka BB :)
Kurcze to już sama nie wiem jak być powinno, mogę nie wziąć przecież to i tak nic nie zmieniMój mówi, że jednak nie powinno się.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kurcze to już sama nie wiem jak być powinno, mogę nie wziąć przecież to i tak nic nie zmieniMój mówi, że jednak nie powinno się.
Zrób jak uważasz. Ja tam wg zaleceń mojego lekarza. Myślę, ze jakbyś wzięła to tragedii nie ma.Kurcze to już sama nie wiem jak być powinno, mogę nie wziąć przecież to i tak nic nie zmieni
Z tym zawsze jest problem i rozni lekarze roznie mowia. Zarowno moj endokrynolog jak i endokrynolog dzieciecy mojej corki kazali nie brac euthyroxu przed.badaniem i być całkowicie na czczo, wiec ja nie biore i młodej tez nie podajeDaga bierzesz euthyrox przed badaniem TSH ? Bo w necie piszą żeby brać odrazu ale sama nie wiem, a endokrynolog nie zapytałam
Trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieściJejku ale się doczekać nie mogę do rana... Oby tylko cień był ciemniejszy.
Szczerze? Ile lekarzy tyle opinii taka prawda, jedni mówią, że nie powinno się odstawiać odrazu Bromergonu bo właśnie można poronić, drudzy, że odrazu po pozytywnym teście odstawiamy, ja nie wiem sama jak jest prawidłowo, endo kazała mi brać pół tab dziennie, to tak biorę nie chce już nic robić na własną rękę, chyba lepiej zaufać lekarzowi w tej kwestii bo wujek google nie zawsze prawdy mówi@paulina1994 właśnie czytałam o tym że lubi skakać ale też pisze że jak jest za niska to może powodować poronienie.... Sama już nie wiem a do wizyty tyle czasu...
O to ja też nie wezmę skoro tak mówicieZ tym zawsze jest problem i rozni lekarze roznie mowia. Zarowno moj endokrynolog jak i endokrynolog dzieciecy mojej corki kazali nie brac euthyroxu przed.badaniem i być całkowicie na czczo, wiec ja nie biore i młodej tez nie podaje
Chodzę z moim synem do endo, ma niedoczynność. Wizytę mamy tak co pół roku i tak dzień przed pobraniem krwi na badanie nie podaję ethuroxu małemu. NIe wiem jak przy dorosłych osobach ale tak nam lekarka powiedziałaDaga bierzesz euthyrox przed badaniem TSH ? Bo w necie piszą żeby brać odrazu ale sama nie wiem, a endokrynolog nie zapytałam
Z tymi lekami na prolaktynę to i ja się boję, bo 23 września ostatnią tabletkę mam a 26 września mam dopiero wizytę. ;(Szczerze? Ile lekarzy tyle opinii taka prawda, jedni mówią, że nie powinno się odstawiać odrazu Bromergonu bo właśnie można poronić, drudzy, że odrazu po pozytywnym teście odstawiamy, ja nie wiem sama jak jest prawidłowo, endo kazała mi brać pół tab dziennie, to tak biorę nie chce już nic robić na własną rękę, chyba lepiej zaufać lekarzowi w tej kwestii bo wujek google nie zawsze prawdy mówi