reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dokladnie, badanie jest drogie ale jednak spokoj jest tego wart [emoji6] dlatego ja wiem ze nawet jak usg+papa bedzie w porzadku to i tak zrobie kolejne zeby moc w spokoju cieszyc sie ciąża [emoji6]Podeslij link ok ?

@maroosia04 trzymam kciuki zeby jednak teraz wam sie udalo, ale jesli nie to moze rzeczywiscie idz do gin, albo jakos dziwnie te testy ci dzialaja a wszystko jest ok ale moze pecherzyki ci nie pekaja ??[emoji848]
A ja wam powiem tak popieram jak najbardziej badania prenatalne, ale nie dajmy się zwariować bo nawet mnie gdzie nie mam problemów finansowych nie stać na NIFTY zrobiłabym je tylko wtedy kiedy prenatalne z Pappa wyjdą źle tfu tfu tfu oby nie ;)! Po drugie NIFTY też wyklucza jakaś część chorób ale nie mamy do końca wpływu na to czy dziecko urodzi się zdrowe bo jest mnóstwo chorób nadal nie wykrywanych poprzez NIFTY czy USG i Pappy

reklama
Wiem dziewczyny, że Temat był już Wałkowany wiele razy i często to pisałyście, ale nie zwracałam na to za dużej uwagi, bo bezpośrednio mnie to nie dotyczyło, a naprawdę przejęłam się trochę tymi moimi badaniami i tymi dziwnymi testami, które tak wiecznie wychodzą i pozytywne, otóż powiedzcie mi kiedy mam robić następujące badania czy w jakimś konkretnym dniu cyklu czy mogę np. teraz i z marszu do laboratorium nie na czczo i oddać krew.

- FSH
- LH
- prolaktyna
- estradiol progesteron
Przede wszystkim na czczo i między 2-5 dc, progesteron do powtórzenia 7 dni po owulacji raz jeszcze i ja bym zrobiła TSH! Wszyscy mi mówili o TSH a ja slepo szłam że to hormony i widzisz jednak tarczyca, prolaktynę możesz zrobić w dowolnym dniu cyklu TSH też progesteron tak jak ci pisałam a tamte jak wyzej między 2-5 dc

Przede wszystkim na czczo i między 2-5 dc, progesteron do powtórzenia 7 dni po owulacji raz jeszcze i ja bym zrobiła TSH! Wszyscy mi mówili o TSH a ja slepo szłam że to hormony i widzisz jednak tarczyca, prolaktynę możesz zrobić w dowolnym dniu cyklu TSH też progesteron tak jak ci pisałam a tamte jak wyzej między 2-5 dc

A robiłaś samo TSH czy z FT3 i FT4?

Nie, kwas foliowy nie zalicza się do leków ;)
Nie wprowadzaj w błąd :) wszystko zależy od producenta. Kwas foliowy pod nazwą handlową np.Folik jest zarejestrowany jako lek, tak samo jak kwas foliowy w dawce 5 lub 15 mg i ten nie dosc ze jest.lekiem, to jest dostepny jedynie na recepte. A juz np kw foliowy firmy apteo czy biotter jest zarejestrowany jako suplement.

Hej dziewczyny przyłącze jeśli można bo tez zaczęliśmy się starać :) póki co jeszcze na luzie [emoji16]
Witaj [emoji6]
A ja wam powiem tak popieram jak najbardziej badania prenatalne, ale nie dajmy się zwariować bo nawet mnie gdzie nie mam problemów finansowych nie stać na NIFTY zrobiłabym je tylko wtedy kiedy prenatalne z Pappa wyjdą źle tfu tfu tfu oby nie ;)! Po drugie NIFTY też wyklucza jakaś część chorób ale nie mamy do końca wpływu na to czy dziecko urodzi się zdrowe bo jest mnóstwo chorób nadal nie wykrywanych poprzez NIFTY czy USG i Pappy
No to juz jest tak indywidualna sprawa ze nie ma co tu mowic nie dajmy sie zwariować [emoji57] kazdy robi to co uwaza ze dla niego i jego dziecka, jego spokoju jest najlepsze..
Ja chocbym miala ta kase z pod ziemi wykopac to i tak zrobie w razie co jeden z tych dodatkowych testow i nie uwazam tego za wariacje [emoji57]

reklama
Do góry