reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Przede wszystkim sprawdź na liście FMF czy rzeczywiście tam są, wieku lekarzy ma w swoim profilu, że wykonują badania prenatalne a tak naprawdę tego nie robią tylko jest to zwykle USG trochę dokładniejsze

reklama
Kochana nie jest obowiązkowe jeżeli masz takie życzenie możesz je zrobić prywatnie, a na NFZ tylko w określonych przypadkach
Ok, może obowiązkowe to za dużo powiedziane,ale są "zalecane" te trzy usg. Można oczywiście mieć życzenie nie odwiedzania lekarza wcale w czasie ciąży, zgadza się :) miałam na myśli po prostu to,jakie są ważne, zarówno dla zdrowia mamy jak i dla zdrowia dziecka.

Narescie odebrałam wyniki ;)
FSH 7,83
LH 6,54
TESTOSTERON 28,45
DHEA-SO4 275,30
PROLAKTYNA 5,08
wszystkie badania robione w 4dc
A prolaktyna z 34,20 w ciągu dwóch tygodni brania bromocornu spadła do 5,08
A po za tym wszystkie wyniki pośrodku normy :D

Wychodzi na to, że wg testów mam codziennie owulację przez tydzień [emoji33][emoji33][emoji33] ale [emoji173]️ nigdy za mało. ;) poprawimy dziś. Wczoraj M. nie dał rady ale wybudziłam go w środku mocnego snu, to nie mam pretensji, ale dziś go rozgrzeję! [emoji23][emoji23][emoji23]
A badałaś tarczycę ? Ja miałam tak samo wiecznie testy owu pozytywne aż gdzieś przeczytałam że problemy z tartarcz i wysoka prolaktyna zaburzają prawidłowość tych testów i rzeczywiście teraz takich akcji nie mam

reklama
A badałaś tarczycę ? Ja miałam tak samo wiecznie testy owu pozytywne aż gdzieś przeczytałam że problemy z tartarcz i wysoka prolaktyna zaburzają prawidłowość tych testów i rzeczywiście teraz takich akcji nie mam

Nie, nie badałam się. Mam to jak najbardziej w planie. Jutro mam wizytę u ginki to pogadam z nią co robić i co jeszcze dorzucić w pakiet badań.

Do góry