reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Hej u mnie 18 dc i skoku temperatury nadal brak..... Jajnik nadal boli i jeszcze śluz płodny czasem się pojawia.... Ehh może to cykl bezowulacyjny....

Dzień doberek! Dzisiaj 22dc i piersi zaczęły znowu boleć, ciekawe dlaczego dwa dni był bez bólu. Ciągle mam wrażenie, że będę chora, jakiś taki katar mam i słabo się czuję. Dzisiaj zadzwonię zarejestrować się do gina żeby z wynikami pójść.

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym progesteronem bo widzę, że jedni piszą 7 dni po owulacji drudzy, że między 21-23 dniem cyklu
moze piszą tak odnosnie cyklow ksiazkowych 28 dniowych gdzie owu przypada na 14dc wtedy 7dpo to bedzie 21dc. Wg mnie najlepiej sugerowac się owu bo kazda z nas ma w innym dc i wtedy policzyc mniej wiecej7dpo.. wiadomo ze 1 czy 2 dni roznicy beda do przyjecia

My kobiety to lubimy się nakręcać. :D Znalazłam rozpiskę poziomu progesteronu w poszczególnych tygodniach ciąży i u mnie się zgadza. :D Ale proszę o sprowadzenie na ziemie, muszę się ogarnąć bo może jednak przyjść okres. ;)
Zobacz załącznik 897416
Twoja rozpiska to tylko mnie zmartwila;p ja mialam prog badany w 13dpo i był 18.450 a pozniej w 16dpo 18.060... teraz nie wiem nie badam bo biore luteine.

a ja mam takie pytanie... u mnie nawet nie mowi sie o takich badaniach jak prenatalne zwlaszcza ze nie mialam poronien skonczylam 30lat w tym roku i tak sie zastanawiam bo widze ze dziewczyny ok 11-14tc je robia. co to sa za badania? w tym czasie wiem tylko ze wg planowych usg w ciazy robi sie usg przeziernosci karkowej. u mnie nie ma nawet specjalisty z certyfikatem do takich badan.

U mnie 19dc, kłucie w dole brzucha jest znów. Temp ciut w górę poszła, ale jeszcze progu 37 nie przekroczyła więc jeszcze ciut ciut brakuje do całkowitego nakręcenia się.

a ja mam takie pytanie... u mnie nawet nie mowi sie o takich badaniach jak prenatalne zwlaszcza ze nie mialam poronien skonczylam 30lat w tym roku i tak sie zastanawiam bo widze ze dziewczyny ok 11-14tc je robia. co to sa za badania? w tym czasie wiem tylko ze wg planowych usg w ciazy robi sie usg przeziernosci karkowej. u mnie nie ma nawet specjalisty z certyfikatem do takich badan.
W ciąży obowiązkowe są 3 badania w USG. Badanie genetyczne, czyli tzw. prenatalne w 11-14 tc pozwala określic ryzyko podstawowych trisomii. Można (ale nie trzeba) zrobić test podwójny pappa, czyli badanie krwi+usg lub samo usg. Na podstawie obrazu usg doświadczony specjalista jest w stanie określić jakie jest ryzyko chorób u dzidzi. Musi to być lekarz z certyfikatem FMF, lista takich lekarzy jest oficjalnie dostępna na stronie www FMF. :) osobiście uważam,że przynajmniej USG prenatalne to konieczność, jeśli mamy na uwadze zdrowie naszego dziecka.

W ciąży obowiązkowe są 3 badania w USG. Badanie genetyczne, czyli tzw. prenatalne w 11-14 tc pozwala określic ryzyko podstawowych trisomii. Można (ale nie trzeba) zrobić test podwójny pappa, czyli badanie krwi+usg lub samo usg. Na podstawie obrazu usg doświadczony specjalista jest w stanie określić jakie jest ryzyko chorób u dzidzi. Musi to być lekarz z certyfikatem FMF, lista takich lekarzy jest oficjalnie dostępna na stronie www FMF. :) osobiście uważam,że przynajmniej USG prenatalne to konieczność, jeśli mamy na uwadze zdrowie naszego dziecka.
tak czytam sobie i widze ze te przeziernosc karkowa nazywaja badaniem geneycznym
cyt. "Pomiar NT (Nuchal Translucency) jest bardzo ważną częścią badania USG genetycznego, wykonywanego przed 14. tygodniem ciąży."
i widze ze jest to obowiazkoe USG tylko tak sie zastanawiam bo u mnie wykonuja je ginekolodzy bez certyfikatu.. w miescie nie ma zaden. a nikt o tym glosno nie mowi, ja nawet nie sadzilam ze to usg jest tak wazne, bylam przekonana ze je kazdy ginekolog prowadzacy moze robic z pelna odpowiedzialnoscia..

reklama
tak czytam sobie i widze ze te przeziernosc karkowa nazywaja badaniem geneycznym
cyt. "Pomiar NT (Nuchal Translucency) jest bardzo ważną częścią badania USG genetycznego, wykonywanego przed 14. tygodniem ciąży."
i widze ze jest to obowiazkoe USG tylko tak sie zastanawiam bo u mnie wykonuja je ginekolodzy bez certyfikatu.. w miescie nie ma zaden. a nikt o tym glosno nie mowi, ja nawet nie sadzilam ze to usg jest tak wazne, bylam przekonana ze je kazdy ginekolog prowadzacy moze robic z pelna odpowiedzialnoscia..
Lekarz prowadzacy jesli nie ma certyfikatu powinien sam dac ci namiary do lekarza ktory ma odpowiednie kwalifikacje do wykonania badan prenatalnych.

Do góry