reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja jak potrzebowałam to na grupie fb z mojego miasta napisałam i dużo osób się odezwalo. Wyslalabym Ci ale też biorę i nie mam nadmiaru. Niedługo będę szukać znowu. Ale polecam takie grupy.
W sumie masz rację. :) Zapytam.
Nie no jak bierzesz to pewnie, że to normalne, że nie chcesz odsprzedać. :)

reklama
@Migdalove z tego co kiedyś czytałam to wynik progesteronu można podawać w dwóch jednostkach nmol/l i w ng/ml Twój w tej 2 jednostce wynosi z tego co się orientuję w przeliczeniu 22.34, ale to i tak super wynik! Ja raz miałam 18 i byłam happy, bo zazwyczaj miałam 15-16. Twój wynik faktycznie obiecujący:)

W sumie masz rację. :) Zapytam.
Nie no jak bierzesz to pewnie, że to normalne, że nie chcesz odsprzedać. :)
Zawsze problem z tym duphastonem jest. Do mojej lekarki trzeba się zapisywać minimum 3 tygodnie wcześniej żeby były miejsca więc jakby się udało zajść w ciążę to też będę musiała kombinować. Ale ostatnio właśnie na grupie znalazłam bez problemu. Żałuję że więcej nie kupiłam.

@Migdalove z tego co kiedyś czytałam to wynik progesteronu można podawać w dwóch jednostkach nmol/l i w ng/ml Twój w tej 2 jednostce wynosi z tego co się orientuję w przeliczeniu 22.34, ale to i tak super wynik! Ja raz miałam 18 i byłam happy, bo zazwyczaj miałam 15-16. Twój wynik faktycznie obiecujący:)
Ja patrzę właśnie wg tych norm co podało laboratorium i jest przy górnej granicy, a ciągle robie w tym samym labo i nie zmieniają jednostek więc jestem w szoku, że tak wysoko. :)

Facelle cień cienia cienia ale mu nie wierzę bo już kilka razy się na nim przejachalam, i dzisiaj jakiś apteczny 25mlU i bielutki. Dzisiaj 27dc a cykle jak u ciebie 28-30dni. Czasami mnie swędzą sutki a to był mój pierwszy o objaw przy ciążach ale nie chce się nakręcać ale kurcze jak czekasz na termin @ trudno nie analizować wszystkiego. Pewnie i tak się nie udało. Kurcze moja koleżanka wpadła po jednym razie bez gumki a my tu cykl w cykl jedziemy bez jakiegokolwiek zabezpieczenia i nic.
Ja mam cykle 26. Spisałam wlasciwie ten cykl na straty bo nie wiem kiedy owulke miałam. Bo zaraz po okresie zauważyłam śluz płodny. Dziś zatestowalam a obiecałam sobie że poczekam. Też się zastanawiam dlaczego tak jest że inni odrazu zachodzą a ja mam zawsze problem. Znajoma ma czworo dzieci i jak się starała o to ostatnie to przeżywała że 3 cykl i nic. Ostatnio się z nią widziałam i mówiła że jeszcze jedno by chciała. No podziwiam takie osoby.

U nas tak nie ma. :( Po euthyrox musiałam iść normalnie do lekarza, dopiero po przebadaniu mi wypisał i zalecił jakąś konkretną dawkę. :)
Jeżeli biorę już jakieś leki i mam kontynuację jak np właśnie euthyrox czy bromergon to bez problemu mam przepisywane ;) bromka mam pod dostatkiem, luteinę parę tab od poprzedniej ciąży ale zostawiam na wszelki wypadek ;) w sobotę chce iść zbadać progesteron będzie to 19 dc myślisz że ok?

reklama
Ja patrzę właśnie wg tych norm co podało laboratorium i jest przy górnej granicy, a ciągle robie w tym samym labo i nie zmieniają jednostek więc jestem w szoku, że tak wysoko. :)
To jak miałaś około 22-25 w jednostkach nmol/l to raczej były to cykle bezowulacyjne, bo w tych jednostkach wartość świadcząca o owulacji to coś ok 47. Teraz masz superaśny wynik:tak: kciuki mocno zaciśnięte Kochana ✊✊✊

A co do recept jeśli to jest lek, który przyjmuje stale to wystarczy w mojej przychodni kliknąć on line w profilu pacjenta że chcę daną receptę i jak tylko będzie lekarz w pracy i ją wpisze to dostaje smsa, że recepta jest do odbioru w recepcji :)

Do góry