reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Jeżeli biorę już jakieś leki i mam kontynuację jak np właśnie euthyrox czy bromergon to bez problemu mam przepisywane ;) bromka mam pod dostatkiem, luteinę parę tab od poprzedniej ciąży ale zostawiam na wszelki wypadek ;) w sobotę chce iść zbadać progesteron będzie to 19 dc myślisz że ok?
U mnie lekarz to bardzo dokładny, zanim wypisze kolejną paczkę to każe iść na badania i wtedy decyduje. :) Nigdy na oślep nie wypisuje recept, tak bynajmniej mi powiedział. :D
19dc to raczej spoko na badanie progesteronu. ;)

reklama
To jak miałaś około 22-25 w jednostkach nmol/l to raczej były to cykle bezowulacyjne, bo w tych jednostkach wartość świadcząca o owulacji to coś ok 47. Teraz masz superaśny wynik:tak: kciuki mocno zaciśnięte Kochana ✊✊✊

A co do recept jeśli to jest lek, który przyjmuje stale to wystarczy w mojej przychodni kliknąć on line w profilu pacjenta że chcę daną receptę i jak tylko będzie lekarz w pracy i ją wpisze to dostaje smsa, że recepta jest do odbioru w recepcji :)
Wiesz co jak tak się przyjrzałam tym wynikom poprzednim to ja dość późno robiłam te progesterony, gdzieś blisko @ lub grubo po spóźnieniu się @ więc też nic dziwnego, że był niski. ;) No nic, zobaczymy co ten cykl przyniesie. :)

Dziewczyny jestem w 5 dniu @ zrobiłam badania hormonalne, prolaktyne wyszła 28,15 a norma to 23,30 myślicie że to przyczyna tego że nie mogę zajść w ciążę?
Może być przyczyną :) ja w poprzedniej ciąży miałam podwyższona i teraz tak samo biorę bromergon i oo 3 tyg już mi spadła, ale ja miałam też TSH podwyższone a prolaktyna często jest wysoka przy podwyższonym TSH właśnie

Może być przyczyną :) ja w poprzedniej ciąży miałam podwyższona i teraz tak samo biorę bromergon i oo 3 tyg już mi spadła, ale ja miałam też TSH podwyższone a prolaktyna często jest wysoka przy podwyższonym TSH właśnie
U mnie podobnie właśnie, szybko spadła i kurcze wynik progesteronu pokazuje, że leczenie wysokiej prolaktyny dało skutek taki, że chociaż miałam owulację. :)

U mnie tsh jest okej właśnie.. Muszę iść z tym do lekarza tylko pytanie ginekolog czy endokrynolog?

My kobiety to lubimy się nakręcać. :D Znalazłam rozpiskę poziomu progesteronu w poszczególnych tygodniach ciąży i u mnie się zgadza. :D Ale proszę o sprowadzenie na ziemie, muszę się ogarnąć bo może jednak przyjść okres. ;)
upload_2018-9-12_23-32-56.png

Załączniki

• upload_2018-9-12_23-32-56.png
    upload_2018-9-12_23-32-56.png
    11,9 KB · Wyświetleń: 314
reklama
Do góry