reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Jeżeli biorę już jakieś leki i mam kontynuację jak np właśnie euthyrox czy bromergon to bez problemu mam przepisywane ;) bromka mam pod dostatkiem, luteinę parę tab od poprzedniej ciąży ale zostawiam na wszelki wypadek ;) w sobotę chce iść zbadać progesteron będzie to 19 dc myślisz że ok?
U mnie lekarz to bardzo dokładny, zanim wypisze kolejną paczkę to każe iść na badania i wtedy decyduje. :) Nigdy na oślep nie wypisuje recept, tak bynajmniej mi powiedział. :D
19dc to raczej spoko na badanie progesteronu. ;)

reklama
To jak miałaś około 22-25 w jednostkach nmol/l to raczej były to cykle bezowulacyjne, bo w tych jednostkach wartość świadcząca o owulacji to coś ok 47. Teraz masz superaśny wynik:tak: kciuki mocno zaciśnięte Kochana ✊✊✊

A co do recept jeśli to jest lek, który przyjmuje stale to wystarczy w mojej przychodni kliknąć on line w profilu pacjenta że chcę daną receptę i jak tylko będzie lekarz w pracy i ją wpisze to dostaje smsa, że recepta jest do odbioru w recepcji :)
Wiesz co jak tak się przyjrzałam tym wynikom poprzednim to ja dość późno robiłam te progesterony, gdzieś blisko @ lub grubo po spóźnieniu się @ więc też nic dziwnego, że był niski. ;) No nic, zobaczymy co ten cykl przyniesie. :)

Dziewczyny jestem w 5 dniu @ zrobiłam badania hormonalne, prolaktyne wyszła 28,15 a norma to 23,30 myślicie że to przyczyna tego że nie mogę zajść w ciążę?
Może być przyczyną :) ja w poprzedniej ciąży miałam podwyższona i teraz tak samo biorę bromergon i oo 3 tyg już mi spadła, ale ja miałam też TSH podwyższone a prolaktyna często jest wysoka przy podwyższonym TSH właśnie

Może być przyczyną :) ja w poprzedniej ciąży miałam podwyższona i teraz tak samo biorę bromergon i oo 3 tyg już mi spadła, ale ja miałam też TSH podwyższone a prolaktyna często jest wysoka przy podwyższonym TSH właśnie
U mnie podobnie właśnie, szybko spadła i kurcze wynik progesteronu pokazuje, że leczenie wysokiej prolaktyny dało skutek taki, że chociaż miałam owulację. :)

U mnie tsh jest okej właśnie.. Muszę iść z tym do lekarza tylko pytanie ginekolog czy endokrynolog?

My kobiety to lubimy się nakręcać. :D Znalazłam rozpiskę poziomu progesteronu w poszczególnych tygodniach ciąży i u mnie się zgadza. :D Ale proszę o sprowadzenie na ziemie, muszę się ogarnąć bo może jednak przyjść okres. ;)
upload_2018-9-12_23-32-56.png

Załączniki

• upload_2018-9-12_23-32-56.png
    upload_2018-9-12_23-32-56.png
    11,9 KB · Wyświetleń: 317
reklama
Do góry