reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ja córkę magluje z czytania. Zna litery tylko jej się trochę mylą. Okazało się że dzieci w jej klasie już potrafią czytać a moja po tyłach .myślałam że w 1 klasie będą uczyć czytać a nie że ma iść do szkoły już umiejac :(

Ja córkę magluje z czytania. Zna litery tylko jej się trochę mylą. Okazało się że dzieci w jej klasie już potrafią czytać a moja po tyłach .myślałam że w 1 klasie będą uczyć czytać a nie że ma iść do szkoły już umiejac :(
wszystko przez to ze jedni ida jako 6latki i 7 latki i rozne podstwy programowe.

wszystko przez to ze jedni ida jako 6latki i 7 latki i rozne podstwy programowe.
Ale wszystkie dzieci w klasie to 7 latki tylko ze chodzily do innych przedszkoli. Przedszkolanka mówiła że które dziecko wyjdzie z przedszkola z umiejętnością czytania to super ale od tego jest pierwsza klasa. A tu bach wszystkie potrafią a moja nie ... Mogłam ja bardziej męczyć z tymi lietrami od samego początku :/

Ale wszystkie dzieci w klasie to 7 latki tylko ze chodzily do innych przedszkoli. Przedszkolanka mówiła że które dziecko wyjdzie z przedszkola z umiejętnością czytania to super ale od tego jest pierwsza klasa. A tu bach wszystkie potrafią a moja nie ... Mogłam ja bardziej męczyć z tymi lietrami od samego początku :/
u nas dzieci tylko poznawaly litery i to tylko drukowane. i sama uczylam ja pisac i czytac. pozniej poszla do 1klasy miala 6lat inne dzieci 7.5 okazalo sie ze na 1szej str mieli sami podpisac cwiczenia i moja potrafila to a starszaki nie bo tak jak mowisz kazdy z innego przedszkola i jeden nauczyciel uczyl tego a drugi sie okazalo ze nawet liter nie uczyl.

u nas dzieci tylko poznawaly litery i to tylko drukowane. i sama uczylam ja pisac i czytac. pozniej poszla do 1klasy miala 6lat inne dzieci 7.5 okazalo sie ze na 1szej str mieli sami podpisac cwiczenia i moja potrafila to a starszaki nie bo tak jak mowisz kazdy z innego przedszkola i jeden nauczyciel uczyl tego a drugi sie okazalo ze nawet liter nie uczyl.
Córka potrafi napisać imię nazwisko proste wyrazy jak kot czy dom .ale czytanie to masakra ona literki przeczyta ale nie potrafi z liter słowa sklecić. Jakby mówiła literki bez zrozumienia co oznaczają.

Córka potrafi napisać imię nazwisko proste wyrazy jak kot czy dom .ale czytanie to masakra ona literki przeczyta ale nie potrafi z liter słowa sklecić. Jakby mówiła literki bez zrozumienia co oznaczają.
poczatki sa ciezkie. u nas bylo podobnie. nie pozostaje nic jak cwiczyc.

reklama
Kurcze mój 5latek ma tak samo, litery zna a czytać nie unie, nie potrafi złożyć z tych liter zdania. Nie potrafię mu tego wytłumaczyć :/ a też już próbuje z nim coś robić bo wiadomo jak w przedszkolu. Tym bardziej że u nas grupa jest mieszana, po maluszki aż do starszakow. Niby każdy ma swoje książki stosowne do wieku ale wiecie jak jest

Do góry