reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mamunia86 no wiadomo, że też będzie potrzebować opieki i uwagi, ale będzie właśnie chociażby sama jadła no i przede wszystkim jasno będzie mówić o swoich potrzebach !

reklama
Hej. Byłam dziś u tego nowego gina. Już więcej do niego nie pójdę. Przyjechałam do domu z płaczem. Nie powiedział mi w którym jestem tygodniu ciąży, na kiedy ewentualny termin porodu. Jak usłyszał, że wcześniejszą ciążę poroniłam, to stwierdził, że z tą będzie to samo, bo nie znam przyczyn tamtego poronienia. Hello ile jest matek, które poroniły dziecko a później donosiły kolejną ciąże i też nie znały przyczyn poronienia. Chociaż beta cały czas ładnie mi przyrasta w niedziele było 1127 dziś 3280 to stwierdził, że mam ją powtórzyć w poniedziałek i jeśli nie będzie miała min 10 tyś to pewnie nic z tego nie będzie. Na usg najpierw twierdził, że jest tylko pęcherzyk a później przyciągnął obraz i było widać lekki zarys głowy i tzw ogonek. Ciąża umiejscowiona w macicy. Czepiał się mojej macicy, że jej nie widział przed zapłodnieniem i on nie wie czy tam się wszystko wygoiło jak należy po łyżeczkowaniu z czerwca 2017. Mówię mu że byłam we wrześniu u dwóch niezależnych lekarzy i każdy powiedział, że pięknie się wygoiła i można się starać a on dalej swoje. Powiem wam nigdy nie byłam na takiej dupiatej wizycie i żeby ktoś mnie tak nastraszył, że na pewno poronię.

Kochana szukaj innego lekarza bo ten to jakiś idiota. Trzymaj sie ciepło wszystko na pewno będzie dobrze ;)

Dupek.. zmieniaj szybko lekarza a tym sie nie przejmuj!
Mi tez tak powiedzial jak bylam w ciazy.. bo chcialam zaswiadczenie do pracy zebym na noce nie musiala przychodzic i po 12 h pracowac to powiedzial "nie ma sie czym chwalic i tak pewnie pani poroni":o wiecej do goscia nie poszlam.
Trzymam mocno za Was kciuki! Bedzie dobrze :)

Ja tez na pierwszego lekarza trafiłam masakra... w sumie to mi nie powiedział czy jestem w ciąży czy nie na moje pytanie czy jestem usłyszałam ,,Skoro testy są pozytywne''... ale najgorsze że stwierdził że mam infekcje i przepisał czopki a że mam ,,odchyły'' czytać ulotkę tam napisane ,,nie wolno używać w 1 trymestrze ciąży'' a jak poszłam do innego lekarza okazało sie że żadnej infekcji nie mam..

Ja tez na pierwszego lekarza trafiłam masakra... w sumie to mi nie powiedział czy jestem w ciąży czy nie na moje pytanie czy jestem usłyszałam ,,Skoro testy są pozytywne''... ale najgorsze że stwierdził że mam infekcje i przepisał czopki a że mam ,,odchyły'' czytać ulotkę tam napisane ,,nie wolno używać w 1 trymestrze ciąży'' a jak poszłam do innego lekarza okazało sie że żadnej infekcji nie mam..
Oo z infekcja to samo. Ten sam co mowil ze poronie dal mi pimafucin a okazalo sie ze bez sensu..

No to powodzenia u mnie tez jajnik lub jajniki daja znac o owulce.u mnie dzis dzień 9dpo temp 37,1.tak bardzo sie boje roczarowania ze w tym cyklu sie nie uda.ten strach i stres jest okropny.ostatnie dni przed@ najtrudniejszy.wczoraj lekko mnie mdlilo od poludnia do wieczora.ta sennosc o 18 juz spalam na stojaco.wiem nie łudze sie to przez duphason na pewno albo przez stres.oto moj wykresik.jesli ktoras sie zna to prosze o opinie.
Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend
Nie zamartwiaj się, jeszcze masz trochę do n ia @ , oby nie przyszła trzeba być pozytywnie nastawiona , wiem że tylko się mówi ale ja tez już się denerwuje, chvialabym żeby ten tydzień się skończył i żebym mogła testować:)

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Moja koleżanka też raz trafiła na lekarza takiego że ręce opadają, Poronila w 12 tc i powiedział jej ( bez żadnych badań bez niczego) że już dzieci mieć nie będzie że zostało jej tylko spróbować z innym partnerem albo zaadoptowac:/ a zmieniła natychmiast lekarza i po pół roku była w ciąży i wszystko bylo dobrze no tylko musiała się oszczędzać:)

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

W nocy trafiłam do szpitala. Torbiele na jajniku. Odpuszczam starania. Powodzenia.

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny dziękuję za wasze wsparcie ;*. Odpisuję dopiero dziś bo wczoraj miałam dołek po tej super wizycie. Dziś jest dużo lepiej. Do tego idioty już na pewno nie pójdę, czułam się tak jakbym nie pasowała do jego idealnych pacjentek bo poroniłam, szkoda tylko, że nie pamiętał o tym, że mam syna i wcale nie pytał o ciąże z nim. Lekarz powinien wspierać według mnie a nie dołować kogoś kto i tak już się boi bo strach zostanie ze mną do końca ciąży. Nie rozumiem jak on może mieć 100% idealnych opinii na różnych portalach lekarskich. Umówiłam się do gościa u którego byłam we wrześniu. Dał mi wtedy zielone światło i powiedział, że jak najbardziej mogę mieć dziecko. Szkoda tylko, że dość daleko od mojej miejscowości przyjmuje ale zrobię wszystko dla fasolki. Nikt jej nie będzie spisywał od razu na straty. Nową wizytę mam na 22 lutego czyli za równy tydzień. Trzymajcie mocno kciuki ;). Mam nadzieję, że on będzie w porządku przynajmniej we wrześniu taki był.

Do góry