reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja dzisiaj 7 dni do @. W piątek mam wizyte u gina, zastanawiam się czy robić USG przed @ czy poczekać, chciałabym sprawdzić czy wszystko w porządku, kiedyś miałam torbiel. W tym cyklu nie mam objawów na ciąże, żadnych urojeń :D raczej czuję jakbym miała zaraz dostać @ w końcu miało być na luzie.

reklama
Dziewczyny, jak to jest z tym duphastonem? Mam przepisany od 16do 25 dc ale owu przesunęła mi się ostatnio na ok 17dc , nie za wcześnie mam go brac? Zastanawiam się czy 10 dniowe branie go to nie za krotko jak na to, że ostatnio miałam biochemiczną ciążę . W przyszłym tyg może się umowie do ginekologa to skonsultuje. A wy jak myślicie ?

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, jak to jest z tym duphastonem? Mam przepisany od 16do 25 dc ale owu przesunęła mi się ostatnio na ok 17dc , nie za wcześnie mam go brac? Zastanawiam się czy 10 dniowe branie go to nie za krotko jak na to, że ostatnio miałam biochemiczną ciążę . W przyszłym tyg może się umowie do ginekologa to skonsultuje. A wy jak myślicie ?

Duphaston bierze się 3go dnia od owu. W przeciwnym wypadku ja zablokujesz. Mnie gin przepisuje 2x1 tabl brać do testu ciążowego. Jak zajdziesz w ciążę i odstawisz nagle duphaston może nie być ok.

Ja mam tez brac od 3 dnia od owulacji przez 10 dni po 1 tabletce potem zrobic test.jesli wyjdzie pozytywny brac dalej a jesli nie odstawic.potem po 4 dniach powtórzyć test jesli pozytywny brac dalej.tez sie boje ze odstawie na te 4 dni to cos sie stanie.przeciez testy nie raz moga wyjsc pozytywne dopiero po 2 dniach.troche to zkrecilam.mam nadzieje ze zrozumialas.

Duphaston bierze się 3go dnia od owu. W przeciwnym wypadku ja zablokujesz. Mnie gin przepisuje 2x1 tabl brać do testu ciążowego. Jak zajdziesz w ciążę i odstawisz nagle duphaston może nie być ok.
Też mi się wydawało , że mam go źle przepisanego -wg cyklu 28-dniowego :/, a mam później owu . Odstawiłam go ostatnio wg zaleceń w 25dc, nie przypuszczalam ,że jestem w ciąży , niestety było za późno.. w przyszłym tyg pójdę do ginekologa to się dowiem co i jak

Ja mam tez brac od 3 dnia od owulacji przez 10 dni po 1 tabletce potem zrobic test.jesli wyjdzie pozytywny brac dalej a jesli nie odstawic.potem po 4 dniach powtórzyć test jesli pozytywny brac dalej.tez sie boje ze odstawie na te 4 dni to cos sie stanie.przeciez testy nie raz moga wyjsc pozytywne dopiero po 2 dniach.troche to zkrecilam.mam nadzieje ze zrozumialas.
To przynajmniej wiesz co i jak :) ja nie wiem co zrobić z tym duphastonem , nic mi nie wyjaśniła jak mi go przepisała ( właściwie ze względu na torbiel w listopadzie go dostalam) ale ostatnio kazała brac dalej wg zaleceń wcześniejszych . No nic ... Nie dowiem się jak do niej nie pójdę ;)

A ja póki co brałam Proverę, to coś na zasadzie duphastonu i brałam te tabletki od 14dc przez 12 dni. Ale niestety one nie podtrzymują ciąży, bynajmniej tak mi się wydaje.

Lekarz mowil ze ten lek pomaga w zagnieżdzeniu i podtrzymuje ciaze jezeli problem tkwi w braku hormonu.Podobno to najbardziej skuteczny lek .ma malo skutkow ubocznych.dlatego jest drozszy od luteiny.

reklama
Leeleth wowww 5 dzieci tym bardziej gratuluję! !!

Hahhaha [emoji23]
Pięciu synów [emoji23][emoji23][emoji23] a mnie sie marzy choć jedna córcia [emoji7]
Tylko jakoś nie chce do mnie zawitać [emoji22]

atdc9vvjktz16vlw.png

PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166][emoji166]

Do góry