reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Tak bym jej odpisała, że w piety by jej poszło :)
A ja bym chyba zlała temat po co się denerwować przez czyjąś głupotę ?
Byłam w sobotę u fryzjera i też laska coś mówiła że nie może zajść w ciążę bo coś ma na jajniku czy coś nie wsłuchiwałam się super ekstra, ale, że właśnie bierze tabletki anty żeby jej się to wchłonęło, a fryzjerka do niej mówi, że najlepszą metodą i leczeniem jest odpuszczenie :/ myślałam, że padnę tam aż musiałam się odezwać bo nie wytrzymałam i mówię, że najlepszą metodą na zajście w ciążę jest jednak leczenie i zdiagnozowanie problemu czy prędzej spojrzała się na mnie i nic nie powiedziała pewnie pomyślała jakaś sfrustrowana panienka, której nie wychodzi...

reklama
Dokładnie, każdy ma swoje priorytety i nikomu nic do nich, jakby ktoś znajomy mi powiedział "nie chce dzieci, wolę karierę i totalny luz" to co mi do tego, nie mówiłabym "weeź daj spokój, trzeba mieć dzieci". ;)
Niestety w temacie dzieci i ciąży jesteśmy jeszcze milion lat za murzynami, moja mama nie potrafi zrozumieć, że ktoś nie może mieć dzieci, ale jak to dziecka nie umie zrobić ? Albo kiedyś rzuciła do mojego męża "wiesz, ty to chyba warsztat na strychu schowales" w pierwszej chwili nie wiedziałam o co jej chodzi, ale za chwilę zrozumiałam, dlatego przy mojej mamie podtrzymuje teorię że za szybko dzieci nie chcemy i tyle ;) zresztą jak się uda z ciążą to też za szybko nie zamierzam powiedzieć bo po co mam się codziennie denerwować, a nie daj Boże bym poroniła to bym się napewno dowiedziała, że coś nie tak zrobiłam :/

Też mam synka z 2012 roku. Z lipca. :-p
Weekend mnie nie było na forum i tyle naskrobalyscie że ciężko nadrobić z czytaniem.
Potancowalam trochę na weselu i poprawinach że dziś ledwo chodzę.. obcas dla mnie rzadkość na codzień więc 15 godz w butach na obcasach zrobiły swoje.. Ale co się nie robi dla bycia piękna ..
Miłego dnia dziewczynki.
U mnie 8 dc..zbliżają się fajne dni :):)
Moj jest z kwietnia:)
Fajnie ze potanczylas i sie wybawilas. Tez bym w sumie na jakies weselicho poszla:p

Migdalove a skąd jest twój m?

Jej pamiętm jak zamawiałam te probki mleczka czy słoiczki :) Kurcze to było tak bardzo dawno temu...

Też miałam wysokie ciśnienie i tętno w ciąży. Ciśnienie pozwyżej 120 do 140/ 100 (przeważnie) tetno zawsze powyżej 100. Prawdopobnie dlatego też straciłam pierwszą ciąże (okleiło się łożysko prawdopodobnie przez wyskokie ciśnienie, niestety nie kontrolowałam tego), w drugiej ciązy już kilka razy dziennie siedziałam na aparacie i sprawdzałam i brałam dopegyt. W sumie teraz dopiero mam wyrównane ciśnienie, choć kołatania serca i bół serca baardzo często czuję.

Oj widzę że nie tylko ja mam problem z wzrokiem. U mnie +2,5 na jednym i 1,5 na drugim (tzn tak 2 lata temu było), noszę oksy i bez nich to ciężko,, muszę wytężać wzrok i glowa zaraz boli.
Hehe ja też za dzieciaka czytałam książki pod kołdrą z latarką żeby rodzice nie widzieli :D
o właśnie czytacie coś ciekawego? ostatnio nie mam weny na czytanie i nic fajnego nie wpadło mo w ręce.
Ja czytam i polecam "IDEALNA". Magdaleny Stachula. Fajny thriller.
No i oglądam na showmax "Opowieść podręcznej" polecam bardzo.

Hej dziewczynki, właśnie wróciłam z pracy a tu znów tyle do nadrobienia [emoji14]
U mnie dzisiaj 11dc więc obstawiam że dni płodne się zaczęły ;)

reklama
A ja bym chyba zlała temat po co się denerwować przez czyjąś głupotę ?
Byłam w sobotę u fryzjera i też laska coś mówiła że nie może zajść w ciążę bo coś ma na jajniku czy coś nie wsłuchiwałam się super ekstra, ale, że właśnie bierze tabletki anty żeby jej się to wchłonęło, a fryzjerka do niej mówi, że najlepszą metodą i leczeniem jest odpuszczenie :/ myślałam, że padnę tam aż musiałam się odezwać bo nie wytrzymałam i mówię, że najlepszą metodą na zajście w ciążę jest jednak leczenie i zdiagnozowanie problemu czy prędzej spojrzała się na mnie i nic nie powiedziała pewnie pomyślała jakaś sfrustrowana panienka, której nie wychodzi...
Szkoda mówić, ja nie mam zamiaru się z tą gościówką kłócić. ;) Najgorsze jest to, że nie ma normalnego konta, próbuję ją przegonić jakoś bo nie mogę zablokować a każdy komentarz jej wyprowadza mnie z równowagi.
upload_2018-8-27_15-20-16.png

Załączniki

• upload_2018-8-27_15-20-16.png
    upload_2018-8-27_15-20-16.png
    206,1 KB · Wyświetleń: 227
Do góry