reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Tak bym jej odpisała, że w piety by jej poszło :)
A ja bym chyba zlała temat po co się denerwować przez czyjąś głupotę ?
Byłam w sobotę u fryzjera i też laska coś mówiła że nie może zajść w ciążę bo coś ma na jajniku czy coś nie wsłuchiwałam się super ekstra, ale, że właśnie bierze tabletki anty żeby jej się to wchłonęło, a fryzjerka do niej mówi, że najlepszą metodą i leczeniem jest odpuszczenie :/ myślałam, że padnę tam aż musiałam się odezwać bo nie wytrzymałam i mówię, że najlepszą metodą na zajście w ciążę jest jednak leczenie i zdiagnozowanie problemu czy prędzej spojrzała się na mnie i nic nie powiedziała pewnie pomyślała jakaś sfrustrowana panienka, której nie wychodzi...

reklama
Dokładnie, każdy ma swoje priorytety i nikomu nic do nich, jakby ktoś znajomy mi powiedział "nie chce dzieci, wolę karierę i totalny luz" to co mi do tego, nie mówiłabym "weeź daj spokój, trzeba mieć dzieci". ;)
Niestety w temacie dzieci i ciąży jesteśmy jeszcze milion lat za murzynami, moja mama nie potrafi zrozumieć, że ktoś nie może mieć dzieci, ale jak to dziecka nie umie zrobić ? Albo kiedyś rzuciła do mojego męża "wiesz, ty to chyba warsztat na strychu schowales" w pierwszej chwili nie wiedziałam o co jej chodzi, ale za chwilę zrozumiałam, dlatego przy mojej mamie podtrzymuje teorię że za szybko dzieci nie chcemy i tyle ;) zresztą jak się uda z ciążą to też za szybko nie zamierzam powiedzieć bo po co mam się codziennie denerwować, a nie daj Boże bym poroniła to bym się napewno dowiedziała, że coś nie tak zrobiłam :/

Też mam synka z 2012 roku. Z lipca. :-p
Weekend mnie nie było na forum i tyle naskrobalyscie że ciężko nadrobić z czytaniem.
Potancowalam trochę na weselu i poprawinach że dziś ledwo chodzę.. obcas dla mnie rzadkość na codzień więc 15 godz w butach na obcasach zrobiły swoje.. Ale co się nie robi dla bycia piękna ..
Miłego dnia dziewczynki.
U mnie 8 dc..zbliżają się fajne dni :):)
Moj jest z kwietnia:)
Fajnie ze potanczylas i sie wybawilas. Tez bym w sumie na jakies weselicho poszla:p

Migdalove a skąd jest twój m?

Jej pamiętm jak zamawiałam te probki mleczka czy słoiczki :) Kurcze to było tak bardzo dawno temu...

Też miałam wysokie ciśnienie i tętno w ciąży. Ciśnienie pozwyżej 120 do 140/ 100 (przeważnie) tetno zawsze powyżej 100. Prawdopobnie dlatego też straciłam pierwszą ciąże (okleiło się łożysko prawdopodobnie przez wyskokie ciśnienie, niestety nie kontrolowałam tego), w drugiej ciązy już kilka razy dziennie siedziałam na aparacie i sprawdzałam i brałam dopegyt. W sumie teraz dopiero mam wyrównane ciśnienie, choć kołatania serca i bół serca baardzo często czuję.

Oj widzę że nie tylko ja mam problem z wzrokiem. U mnie +2,5 na jednym i 1,5 na drugim (tzn tak 2 lata temu było), noszę oksy i bez nich to ciężko,, muszę wytężać wzrok i glowa zaraz boli.
Hehe ja też za dzieciaka czytałam książki pod kołdrą z latarką żeby rodzice nie widzieli :D
o właśnie czytacie coś ciekawego? ostatnio nie mam weny na czytanie i nic fajnego nie wpadło mo w ręce.
Ja czytam i polecam "IDEALNA". Magdaleny Stachula. Fajny thriller.
No i oglądam na showmax "Opowieść podręcznej" polecam bardzo.

Hej dziewczynki, właśnie wróciłam z pracy a tu znów tyle do nadrobienia [emoji14]
U mnie dzisiaj 11dc więc obstawiam że dni płodne się zaczęły ;)

reklama
A ja bym chyba zlała temat po co się denerwować przez czyjąś głupotę ?
Byłam w sobotę u fryzjera i też laska coś mówiła że nie może zajść w ciążę bo coś ma na jajniku czy coś nie wsłuchiwałam się super ekstra, ale, że właśnie bierze tabletki anty żeby jej się to wchłonęło, a fryzjerka do niej mówi, że najlepszą metodą i leczeniem jest odpuszczenie :/ myślałam, że padnę tam aż musiałam się odezwać bo nie wytrzymałam i mówię, że najlepszą metodą na zajście w ciążę jest jednak leczenie i zdiagnozowanie problemu czy prędzej spojrzała się na mnie i nic nie powiedziała pewnie pomyślała jakaś sfrustrowana panienka, której nie wychodzi...
Szkoda mówić, ja nie mam zamiaru się z tą gościówką kłócić. ;) Najgorsze jest to, że nie ma normalnego konta, próbuję ją przegonić jakoś bo nie mogę zablokować a każdy komentarz jej wyprowadza mnie z równowagi.
upload_2018-8-27_15-20-16.png

Załączniki

• upload_2018-8-27_15-20-16.png
    upload_2018-8-27_15-20-16.png
    206,1 KB · Wyświetleń: 224
Do góry