reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ale super! [emoji7] Też bym chciała taki trójkącik[emoji23] ale najpierw trzeba wiedzieć co w środku buszuje [emoji23] ale to jeszcze jeszcze [emoji16] na razie tylko mówią, że będzie dziewczynka, bo mam cerę jak u nastolatki [emoji23]
Ja od początku ciąży mam paskudna cerę. Nagle jakieś pryszcze, przebarwienia liczne, no jest źle. A na prenatalnych podobno chłopczyk się pokazał :) myślę,że to tylko zabobony i nie ma reguły :)

Ale super! [emoji7] Też bym chciała taki trójkącik[emoji23] ale najpierw trzeba wiedzieć co w środku buszuje [emoji23] ale to jeszcze jeszcze [emoji16] na razie tylko mówią, że będzie dziewczynka, bo mam cerę jak u nastolatki [emoji23]
Mozesz też sobie to zamowic jesli chcesz [emoji4]
A trojkat bedzie bez imienia wtedy po prostu [emoji6] bedzie "z nami jedzie dziecko"
Moj mlody juz imie ma wiec jest napisane [emoji4]

Ja w obu ciążach super cerę miałam. Ze mnie się śmiali że na pewno Terwz córka nie będzie bo za ładnie na córkę wyglądam [emoji23] głupie zabobony. Tak samo jak z kształtem brzucha. Kształt brzucha zależy od budowy miednicy a nie od płci dziecka [emoji23] tak samo jak nie prawda że w drugiej ciąży brzuch większy. Fakt faktem szybciej go było widać ale dużo mniejszy niż przy synu. Syn też 1200g cięższy od córki byl.

Ja w pierwszej ciąży z synkiem cere miałam bardzo ładną, paznokcie mocne a włosy mi tak urosły że szok i bardzo geste, żadnych objawów nudności czy wymiotów, tylko sikałam często, a tak to super sie czułam i w ogóle. Senna byłam normalnie jakoś nie odczułam tego. Więc zastanwaiam sie jak to bedzie w drugiej. Jedyny minus to taki ze nie mogłam karmić piersią walczyłam ale pielęgniarka laktacyjna powiedziła ze mi sie laktacja nie zaczeła w ogóle, a bardzo bym chciała karmić jak kiedyś zajdę w ciąze.

Ja w pierwszej ciąży z synkiem cere miałam bardzo ładną, paznokcie mocne a włosy mi tak urosły że szok i bardzo geste, żadnych objawów nudności czy wymiotów, tylko sikałam często, a tak to super sie czułam i w ogóle. Senna byłam normalnie jakoś nie odczułam tego. Więc zastanwaiam sie jak to bedzie w drugiej. Jedyny minus to taki ze nie mogłam karmić piersią walczyłam ale pielęgniarka laktacyjna powiedziła ze mi sie laktacja nie zaczeła w ogóle, a bardzo bym chciała karmić jak kiedyś zajdę w ciąze.
Uda Ci się. Ja syna karmilam mieszanie z przewaga mm bo swojego pokarmu miałam za mało. Nie udało się przejsc wyłącznie na KP bo zaraz dziecko się odwadnislo i spadło z wagi. Teraz córkę karmie KP :) także da się :)

Ja też jestem krotkowidzem jak Ty. Ale ja mam - 7 i - 7.25.
za dziecka bardzo dużo czytała w złym świetle i mam pracę mocno nadwyrezajaca wzrok.
ojej! to ty nic nie widzisz bez okularow. ja przy mojej wadzie jestem slepa jak kret widze tylko to co blisko wszystko co dalej rozmyte ale Tobie nie zazdroszcze:(

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też jestem krotkowidzem jak Ty. Ale ja mam - 7 i - 7.25.
za dziecka bardzo dużo czytała w złym świetle i mam pracę mocno nadwyrezajaca wzrok.
O jaa, myślałam, że nie ma nikogo z gorszy mwzrokiem niz ja. Ja mam -3.5 i -3.75 i juz jestem ślepa maksymalnie.... Marze o laserze, ale chyba mnie nie stać [emoji23][emoji23]

Do góry