reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Przed zajściem w ciąże lepiej iść Jeszce do gastrologa. Ja takie objawy mialsm przy helikobacter i nadkwasocie. Przechodzilam ciężką antybiotykoterapie. Miałam już nadzerki na żołądku i jakbym nic z tym nie zrobiła to prosta droga do wrzodow.

Już byłam u gastrologa dosyć nie dawno mil prawdopodobieństwo wrzodów ale na szczęście się obeszło mam swoją dietę która muszę stosować ale taki stres to mój urok odziedziczyłam po mamusi [emoji23][emoji23]

Już byłam u gastrologa dosyć nie dawno mil prawdopodobieństwo wrzodów ale na szczęście się obeszło mam swoją dietę która muszę stosować ale taki stres to mój urok odziedziczyłam po mamusi [emoji23][emoji23]
A pobierał wycinek do badań na helikobacter?
Sprawdzał czy nie ma reflusku czy nadkwasoty? Bo takie rzeczy z nieba się nie biorą. A to że nie ma wrzodow o niczym nie świadczy bo to już skutki tego o czym pisałam. I lepiej coś z tym zrobić zanim te wrzody się pojawia bo wtedy już będzie za późno.

Ale jakby się pogorszyło w ciąży leków nie Można na żołądek. Dlatego napisałam że przed ciąża najlepiej się dokładnie przebadac i w razie czego przeleczyc bo potem przez 9 miesięcy nic nie będzie można zrobić.

Dobrze. Zrobie tak miałam robione usg żołądka I stosuje ta dietę ja ogl mam bardzo delikatny zoladek niestety

Ale jakby się pogorszyło w ciąży leków nie Można na żołądek. Dlatego napisałam że przed ciąża najlepiej się dokładnie przebadac i w razie czego przeleczyc bo potem przez 9 miesięcy nic nie będzie można zrobić.
W ciąży i tak często są nudności i wymioty. Ja z synem miałam do 16tc, z córka do 12tc. Plus zgagi straszne. To jeszcze jakby żołądek dawał mi objawy chorobowe to byłaby masakra

reklama
Dobrze. Zrobie tak miałam robione usg żołądka I stosuje ta dietę ja ogl mam bardzo delikatny zoladek niestety
Usg pokazuje tylko czy nie ma stanu zapalnego, zmian w obrębie ciągłości ścian, stanow zapalnych . Ale Nie sprawdzi czy nie ma helikobacter itp. Więc dla mnie to pic na wodę. I lekarz po samym usg nie może stwierdzić na 100% czy to choroba czy słaby żołądek.
Ale tyle w temacie z mojej strony :) sama przez to przechodziłam dlatego napisałam :) a kazdy robi co chce :)
I nie chce nikogo pouczać ani nic [emoji14]

Do góry