reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Przed zajściem w ciąże lepiej iść Jeszce do gastrologa. Ja takie objawy mialsm przy helikobacter i nadkwasocie. Przechodzilam ciężką antybiotykoterapie. Miałam już nadzerki na żołądku i jakbym nic z tym nie zrobiła to prosta droga do wrzodow.

Już byłam u gastrologa dosyć nie dawno mil prawdopodobieństwo wrzodów ale na szczęście się obeszło mam swoją dietę która muszę stosować ale taki stres to mój urok odziedziczyłam po mamusi [emoji23][emoji23]

Już byłam u gastrologa dosyć nie dawno mil prawdopodobieństwo wrzodów ale na szczęście się obeszło mam swoją dietę która muszę stosować ale taki stres to mój urok odziedziczyłam po mamusi [emoji23][emoji23]
A pobierał wycinek do badań na helikobacter?
Sprawdzał czy nie ma reflusku czy nadkwasoty? Bo takie rzeczy z nieba się nie biorą. A to że nie ma wrzodow o niczym nie świadczy bo to już skutki tego o czym pisałam. I lepiej coś z tym zrobić zanim te wrzody się pojawia bo wtedy już będzie za późno.

Ale jakby się pogorszyło w ciąży leków nie Można na żołądek. Dlatego napisałam że przed ciąża najlepiej się dokładnie przebadac i w razie czego przeleczyc bo potem przez 9 miesięcy nic nie będzie można zrobić.

Dobrze. Zrobie tak miałam robione usg żołądka I stosuje ta dietę ja ogl mam bardzo delikatny zoladek niestety

Ale jakby się pogorszyło w ciąży leków nie Można na żołądek. Dlatego napisałam że przed ciąża najlepiej się dokładnie przebadac i w razie czego przeleczyc bo potem przez 9 miesięcy nic nie będzie można zrobić.
W ciąży i tak często są nudności i wymioty. Ja z synem miałam do 16tc, z córka do 12tc. Plus zgagi straszne. To jeszcze jakby żołądek dawał mi objawy chorobowe to byłaby masakra

reklama
Dobrze. Zrobie tak miałam robione usg żołądka I stosuje ta dietę ja ogl mam bardzo delikatny zoladek niestety
Usg pokazuje tylko czy nie ma stanu zapalnego, zmian w obrębie ciągłości ścian, stanow zapalnych . Ale Nie sprawdzi czy nie ma helikobacter itp. Więc dla mnie to pic na wodę. I lekarz po samym usg nie może stwierdzić na 100% czy to choroba czy słaby żołądek.
Ale tyle w temacie z mojej strony :) sama przez to przechodziłam dlatego napisałam :) a kazdy robi co chce :)
I nie chce nikogo pouczać ani nic [emoji14]

Do góry