Ja miałam skoki tętna w ciąży :/ tzn już zaawansowanej. Ginekolog aż mnie do kardiologa wysłał bo skoki po 120-130. Jak masz ciśnieniomierz sprawdź tętno.Eh dziewczyny to normalne? Budzę się teraz z rana i serce mi tak bije jakbym miała mieć conajmniej zawał [emoji45]
reklama
Malaga00
Fanka BB :)
Właśnie nie mam, będę musiała kupić. Teraz się przebudziłam i poczułam taki skok jakbym była zdenerwowana, mierzyli mi we wtorek i miałam lekko podwyższone ciśnienie ale on, że na początku to normalneJa miałam skoki tętna w ciąży :/ tzn już zaawansowanej. Ginekolog aż mnie do kardiologa wysłał bo skoki po 120-130. Jak masz ciśnieniomierz sprawdź tętno.
Ale ciśnienie ciśnieniem. Ja mam niskie. A skoki tętna to co innego. To szybkość bicia serca i to co innego niż ciśnienie. Jak nie masz ciśnieniomierza to polecam metodę 15s. Wlaczasz stoper i liczysz przez 15s ile razy uderzyło Ci serce. Potem mnozysz liczne uderzeń razy 4. I wychodzi Ci jakie masz tętno.Właśnie nie mam, będę musiała kupić. Teraz się przebudziłam i poczułam taki skok jakbym była zdenerwowana, mierzyli mi we wtorek i miałam lekko podwyższone ciśnienie ale on, że na początku to normalne
Mój brat (na medycynie studiuje) tak mi sprawdzał tętno.
W ciąży tętno może skakać nawet do 110. Ja miałam wyżej ale lekarz mi nie dał leków bo stwoedzil że te skoki do 120-130 nie są częste i długotrwałe, no i ja mam niskie ciśnienie to w ogóle wykluczalo tabletki na obniżenie tętna bo obniżają też jeszcze ciśnienieAle ciśnienie ciśnieniem. Ja mam niskie. A skoki tętna to co innego. To szybkość bicia serca i to co innego niż ciśnienie. Jak nie masz ciśnieniomierza to polecam metodę 15s. Wlaczasz stoper i liczysz przez 15s ile razy uderzyło Ci serce. Potem mnozysz liczne uderzeń razy 4. I wychodzi Ci jakie masz tętno.
Mój brat (na medycynie studiuje) tak mi sprawdzał tętno.
D
Deleted member 182168
Gość
Hej dziewczyny jak wam
Mija poranek. W Warszawie pada wiec za dużo nie da się dziś zrobić [emoji20]
martoosia04
Idę spać dziewczyny zajrzę jutro, rano idę z małym do dentysty, musimy wyrwac ząbek bo z tyłu mu rośnie stały już drugie podejście mamy.
dziękuje za przyjęcie i do jutra
Z Poznania jesteś? Ale super! A gdzie chodzicie z młodym do dentysty? Ja z młodszym też muszę iść bo ma dziurki w zębach. Starszy na szczęście jak miał, to dzielnie wytrzymał borowanie i teraz ma zdrowe ząbki. Z młodszym mam obawy isc czy wytrzyma :/
U mnie kolejny spadek temp. do 36,71 więc ciąży na bank nie ma. Ale nie ma tragedii. Wrzesień powiedziałam M. że ciśniemy ostro! [emoji23] Byle @ przyszła w weekend, bo nie idę do pracy, ale znając moje szczęście przyjdzie w pon jak pójdę do pracy.
Malaga00
Ja miałam ciśnienie podwyższone i oni do mnie, że w moim stanie i na początku to normalne. Ja nie umiem tego sprawdzić [emoji23] mam wrażenie, że serce mi bije wszędzie i nie mogę się skupić [emoji23][emoji23] A i napisałam prywatnie do mojej ginekolog, bo mówiłam wam, że jak dzwoniłam do recepcji to termin na połowę września, no i wystarczyło pogadać na osobności z ginekolog i mam przedzwonić w poniedziałek i przyjmie mnie w tygodniu. Zrobi wszystkie badania, może już nawet zarodek z serduszkiem będzie [emoji7] Wolę iść do mojej bo ten u którego byłam to jakiś niedorozwój [emoji85]W ciąży tętno może skakać nawet do 110. Ja miałam wyżej ale lekarz mi nie dał leków bo stwoedzil że te skoki do 120-130 nie są częste i długotrwałe, no i ja mam niskie ciśnienie to w ogóle wykluczalo tabletki na obniżenie tętna bo obniżają też jeszcze ciśnienie
Malaga00
Ja właśnie niedawno wstałam i w sumie żałuję bo mi tak niedobrze [emoji23] U mnie w Gdyni też pada niestety, a dziś mieliśmy grilla zrobićHej dziewczyny jak wam
Ale mówię Ci ze ciśnienie i tętno to dwie różne sprawy tętno to nie ciśnienie a ciśnienie to nie tętnoJa miałam ciśnienie podwyższone i oni do mnie, że w moim stanie i na początku to normalne. Ja nie umiem tego sprawdzić [emoji23] mam wrażenie, że serce mi bije wszędzie i nie mogę się skupić [emoji23][emoji23] A i napisałam prywatnie do mojej ginekolog, bo mówiłam wam, że jak dzwoniłam do recepcji to termin na połowę września, no i wystarczyło pogadać na osobności z ginekolog i mam przedzwonić w poniedziałek i przyjmie mnie w tygodniu. Zrobi wszystkie badania, może już nawet zarodek z serduszkiem będzie [emoji7] Wolę iść do mojej bo ten u którego byłam to jakiś niedorozwój [emoji85]
reklama
Malaga00
Dobrze wiem wiem [emoji10] Czyli ma prawo mi tak bić serce na początku ciąży jakbym właśnie przechodziła zawał?Ale mówię Ci ze ciśnienie i tętno to dwie różne sprawy tętno to nie ciśnienie a ciśnienie to nie tętno