reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ja miałam skoki tętna w ciąży :/ tzn już zaawansowanej. Ginekolog aż mnie do kardiologa wysłał bo skoki po 120-130. Jak masz ciśnieniomierz sprawdź tętno.
Właśnie nie mam, będę musiała kupić. Teraz się przebudziłam i poczułam taki skok jakbym była zdenerwowana, mierzyli mi we wtorek i miałam lekko podwyższone ciśnienie ale on, że na początku to normalne

Właśnie nie mam, będę musiała kupić. Teraz się przebudziłam i poczułam taki skok jakbym była zdenerwowana, mierzyli mi we wtorek i miałam lekko podwyższone ciśnienie ale on, że na początku to normalne
Ale ciśnienie ciśnieniem. Ja mam niskie. A skoki tętna to co innego. To szybkość bicia serca i to co innego niż ciśnienie. Jak nie masz ciśnieniomierza to polecam metodę 15s. Wlaczasz stoper i liczysz przez 15s ile razy uderzyło Ci serce. Potem mnozysz liczne uderzeń razy 4. I wychodzi Ci jakie masz tętno.
Mój brat (na medycynie studiuje) tak mi sprawdzał tętno.

Ale ciśnienie ciśnieniem. Ja mam niskie. A skoki tętna to co innego. To szybkość bicia serca i to co innego niż ciśnienie. Jak nie masz ciśnieniomierza to polecam metodę 15s. Wlaczasz stoper i liczysz przez 15s ile razy uderzyło Ci serce. Potem mnozysz liczne uderzeń razy 4. I wychodzi Ci jakie masz tętno.
Mój brat (na medycynie studiuje) tak mi sprawdzał tętno.
W ciąży tętno może skakać nawet do 110. Ja miałam wyżej ale lekarz mi nie dał leków bo stwoedzil że te skoki do 120-130 nie są częste i długotrwałe, no i ja mam niskie ciśnienie to w ogóle wykluczalo tabletki na obniżenie tętna bo obniżają też jeszcze ciśnienie

Idę spać dziewczyny zajrzę jutro, rano idę z małym do dentysty, musimy wyrwac ząbek bo z tyłu mu rośnie stały już drugie podejście mamy.
dziękuje za przyjęcie i do jutra :)

Z Poznania jesteś? Ale super! A gdzie chodzicie z młodym do dentysty? Ja z młodszym też muszę iść bo ma dziurki w zębach. Starszy na szczęście jak miał, to dzielnie wytrzymał borowanie i teraz ma zdrowe ząbki. Z młodszym mam obawy isc czy wytrzyma :/

U mnie kolejny spadek temp. do 36,71 więc ciąży na bank nie ma. Ale nie ma tragedii. Wrzesień powiedziałam M. że ciśniemy ostro! [emoji23] Byle @ przyszła w weekend, bo nie idę do pracy, ale znając moje szczęście przyjdzie w pon jak pójdę do pracy.

W ciąży tętno może skakać nawet do 110. Ja miałam wyżej ale lekarz mi nie dał leków bo stwoedzil że te skoki do 120-130 nie są częste i długotrwałe, no i ja mam niskie ciśnienie to w ogóle wykluczalo tabletki na obniżenie tętna bo obniżają też jeszcze ciśnienie
Ja miałam ciśnienie podwyższone i oni do mnie, że w moim stanie i na początku to normalne. Ja nie umiem tego sprawdzić [emoji23] mam wrażenie, że serce mi bije wszędzie i nie mogę się skupić [emoji23][emoji23] A i napisałam prywatnie do mojej ginekolog, bo mówiłam wam, że jak dzwoniłam do recepcji to termin na połowę września, no i wystarczyło pogadać na osobności z ginekolog i mam przedzwonić w poniedziałek i przyjmie mnie w tygodniu. Zrobi wszystkie badania, może już nawet zarodek z serduszkiem będzie [emoji7] Wolę iść do mojej bo ten u którego byłam to jakiś niedorozwój [emoji85]

Ja miałam ciśnienie podwyższone i oni do mnie, że w moim stanie i na początku to normalne. Ja nie umiem tego sprawdzić [emoji23] mam wrażenie, że serce mi bije wszędzie i nie mogę się skupić [emoji23][emoji23] A i napisałam prywatnie do mojej ginekolog, bo mówiłam wam, że jak dzwoniłam do recepcji to termin na połowę września, no i wystarczyło pogadać na osobności z ginekolog i mam przedzwonić w poniedziałek i przyjmie mnie w tygodniu. Zrobi wszystkie badania, może już nawet zarodek z serduszkiem będzie [emoji7] Wolę iść do mojej bo ten u którego byłam to jakiś niedorozwój [emoji85]
Ale mówię Ci ze ciśnienie i tętno to dwie różne sprawy :) tętno to nie ciśnienie :) a ciśnienie to nie tętno :)

reklama
Do góry