reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja właśnie niedawno wstałam i w sumie żałuję bo mi tak niedobrze [emoji23] U mnie w Gdyni też pada niestety, a dziś mieliśmy grilla zrobić

Ja wczoraj w deszcz musiałam wracać rowerem wiec przemokłam cała a miałam dziś pojechać do chłopaka do pracy a teraz niestety gdybym miała prawko było by łatwiej ale we wtorek mam egzamin praktyczny na prawko wiec mam nadzieje ze się uda [emoji23][emoji56]

reklama
Ale mówię Ci ze ciśnienie i tętno to dwie różne sprawy :) tętno to nie ciśnienie :) a ciśnienie to nie tętno :)
I ciśnienie może być wysokie a tętno słabe. Albo tak jak u mnie ciśnienie niskie a tętno wysokie :)
W ciąży może być zarówno lekko podwyższone jak i obniżone ciśnienie.
Tak samo tętno norlanie wynosi 70-80. W ciąży może być nawet do 110 :) a czasami tak jak widać po mnie mogą byc krótkotrwałe skoki nawet do 130, z tym że ja przy takim tętnie myślałam że umrę. Słabo mi było, ciężko się oddychało, w głowie się kręcilo. Wrażenie jakby serce miało wyskoczyć.

Ja wczoraj w deszcz musiałam wracać rowerem wiec przemokłam cała a miałam dziś pojechać do chłopaka do pracy a teraz niestety gdybym miała prawko było by łatwiej ale we wtorek mam egzamin praktyczny na prawko wiec mam nadzieje ze się uda [emoji23][emoji56]
O rany, te pogody teraz to masakra. Ja ani razu mimo że mieszkam niedaleko Gdyni nie byłam nad morzem się smażyć [emoji23] Trzymam kciuki! [emoji10]

A powiedzcie mi kochane jestem typem osoby która jak ma chociaż mały stres to mnie boli brzuch czasem wymiotuje biegunka i tego typu jak zajdę czy na początku może to bardzo szkodzić?

I ciśnienie może być wysokie a tętno słabe. Albo tak jak u mnie ciśnienie niskie a tętno wysokie :)
W ciąży może być zarówno lekko podwyższone jak i obniżone ciśnienie.
Tak samo tętno norlanie wynosi 70-80. W ciąży może być nawet do 110 :) a czasami tak jak widać po mnie mogą byc krótkotrwałe skoki nawet do 130, z tym że ja przy takim tętnie myślałam że umrę. Słabo mi było, ciężko się oddychało, w głowie się kręcilo. Wrażenie jakby serce miało wyskoczyć.
Mam właśnie teraz tak bez przyczyny [emoji45]

Dobrze wiem wiem [emoji10] Czyli ma prawo mi tak bić serce na początku ciąży jakbym właśnie przechodziła zawał?
Zależy ile wynosi to tętno. Nie wiem jak na początku ciąży. Ale z zaawansowanej może. Raz że organizm obciążony, a dwa przy anemii tym bardziej serce może próbować 'nadrabiać'.
Dobrze by było że jeśli będą się powtarzać skoki tętna to żebyś sobie mierzyła. Tętno po prostu musisz wyliczyć ile razy w ciągu minuty uderza serce. A żeby nie liczyć całej minuty to liczy się przed 15 s i mnozy razy 4. To nic skomplikowanego. I zgłosiła to lekarzowi. Ale lekarz na pewno będzie pytał jakie masz tętno. Bo jak nie będzie widział jakie tętno to co on Ci może powiedzieć :)

A powiedzcie mi kochane jestem typem osoby która jak ma chociaż mały stres to mnie boli brzuch czasem wymiotuje biegunka i tego typu jak zajdę czy na początku może to bardzo szkodzić?
Ja też jestem takim typem. Cała zaczynam się trząść z nerwów, biegunka, brzuch żołądek boli. Najlepiej w ogóle unikać stresu albo postarać się chociażby [emoji9][emoji45]

Ja też jestem takim typem. Cała zaczynam się trząść z nerwów, biegunka, brzuch żołądek boli. Najlepiej w ogóle unikać stresu albo postarać się chociażby [emoji9][emoji45]

Niestety od jakiegoś czasu. Po całym stresie pobolewa mnie serce jestem od str mamy i taty narażona na choroby serca wiec mnie to martwi i to bardzo ale widze ze trwa przechodzimy tak samo [emoji23][emoji23][emoji173]️

reklama
Przed zajściem w ciąże lepiej iść Jeszce do gastrologa. Ja takie objawy mialsm przy helikobacter i nadkwasocie. Przechodzilam ciężką antybiotykoterapie. Miałam już nadzerki na żołądku i jakbym nic z tym nie zrobiła to prosta droga do wrzodow.

Do góry