reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja właśnie niedawno wstałam i w sumie żałuję bo mi tak niedobrze [emoji23] U mnie w Gdyni też pada niestety, a dziś mieliśmy grilla zrobić

Ja wczoraj w deszcz musiałam wracać rowerem wiec przemokłam cała a miałam dziś pojechać do chłopaka do pracy a teraz niestety gdybym miała prawko było by łatwiej ale we wtorek mam egzamin praktyczny na prawko wiec mam nadzieje ze się uda [emoji23][emoji56]

reklama
Ale mówię Ci ze ciśnienie i tętno to dwie różne sprawy :) tętno to nie ciśnienie :) a ciśnienie to nie tętno :)
I ciśnienie może być wysokie a tętno słabe. Albo tak jak u mnie ciśnienie niskie a tętno wysokie :)
W ciąży może być zarówno lekko podwyższone jak i obniżone ciśnienie.
Tak samo tętno norlanie wynosi 70-80. W ciąży może być nawet do 110 :) a czasami tak jak widać po mnie mogą byc krótkotrwałe skoki nawet do 130, z tym że ja przy takim tętnie myślałam że umrę. Słabo mi było, ciężko się oddychało, w głowie się kręcilo. Wrażenie jakby serce miało wyskoczyć.

Ja wczoraj w deszcz musiałam wracać rowerem wiec przemokłam cała a miałam dziś pojechać do chłopaka do pracy a teraz niestety gdybym miała prawko było by łatwiej ale we wtorek mam egzamin praktyczny na prawko wiec mam nadzieje ze się uda [emoji23][emoji56]
O rany, te pogody teraz to masakra. Ja ani razu mimo że mieszkam niedaleko Gdyni nie byłam nad morzem się smażyć [emoji23] Trzymam kciuki! [emoji10]

A powiedzcie mi kochane jestem typem osoby która jak ma chociaż mały stres to mnie boli brzuch czasem wymiotuje biegunka i tego typu jak zajdę czy na początku może to bardzo szkodzić?

I ciśnienie może być wysokie a tętno słabe. Albo tak jak u mnie ciśnienie niskie a tętno wysokie :)
W ciąży może być zarówno lekko podwyższone jak i obniżone ciśnienie.
Tak samo tętno norlanie wynosi 70-80. W ciąży może być nawet do 110 :) a czasami tak jak widać po mnie mogą byc krótkotrwałe skoki nawet do 130, z tym że ja przy takim tętnie myślałam że umrę. Słabo mi było, ciężko się oddychało, w głowie się kręcilo. Wrażenie jakby serce miało wyskoczyć.
Mam właśnie teraz tak bez przyczyny [emoji45]

Dobrze wiem wiem [emoji10] Czyli ma prawo mi tak bić serce na początku ciąży jakbym właśnie przechodziła zawał?
Zależy ile wynosi to tętno. Nie wiem jak na początku ciąży. Ale z zaawansowanej może. Raz że organizm obciążony, a dwa przy anemii tym bardziej serce może próbować 'nadrabiać'.
Dobrze by było że jeśli będą się powtarzać skoki tętna to żebyś sobie mierzyła. Tętno po prostu musisz wyliczyć ile razy w ciągu minuty uderza serce. A żeby nie liczyć całej minuty to liczy się przed 15 s i mnozy razy 4. To nic skomplikowanego. I zgłosiła to lekarzowi. Ale lekarz na pewno będzie pytał jakie masz tętno. Bo jak nie będzie widział jakie tętno to co on Ci może powiedzieć :)

A powiedzcie mi kochane jestem typem osoby która jak ma chociaż mały stres to mnie boli brzuch czasem wymiotuje biegunka i tego typu jak zajdę czy na początku może to bardzo szkodzić?
Ja też jestem takim typem. Cała zaczynam się trząść z nerwów, biegunka, brzuch żołądek boli. Najlepiej w ogóle unikać stresu albo postarać się chociażby [emoji9][emoji45]

Ja też jestem takim typem. Cała zaczynam się trząść z nerwów, biegunka, brzuch żołądek boli. Najlepiej w ogóle unikać stresu albo postarać się chociażby [emoji9][emoji45]

Niestety od jakiegoś czasu. Po całym stresie pobolewa mnie serce jestem od str mamy i taty narażona na choroby serca wiec mnie to martwi i to bardzo ale widze ze trwa przechodzimy tak samo [emoji23][emoji23][emoji173]️

reklama
Przed zajściem w ciąże lepiej iść Jeszce do gastrologa. Ja takie objawy mialsm przy helikobacter i nadkwasocie. Przechodzilam ciężką antybiotykoterapie. Miałam już nadzerki na żołądku i jakbym nic z tym nie zrobiła to prosta droga do wrzodow.

Do góry