reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ja stosuję kilka suplementów jednoskładnikowych. Uważam, że tak jest najlepiej, ale wiadomo to droższa opcja. Co do żelaza to ma rację Paulina, nie powinno się go stosować w 1 trymestrze jak nie ma się anemii. W ogóle nie powinno się stosować w nadmiarze suplementów.

Co do witamin to ja przed staraniami brałam prenatal uno, później typowo na zbicie homocysteiny brałam zmetylowana B12 i foliany Solgara (drogie dziadostwo,ale skład i jakość najlepsza). Obecnie zostałam przy Solgarze: kwasy omega 3, foliany 800mg, BCAA i witamina C. Od początku ciąży taki zestaw :) + acard.

Miałam raz, okazało się, że w ogóle owulacji nie było wtedy.
To teraz w sumie nie jestes pewna czy owulacja jest naprwno czy nie?
Dziewczyny a mam pytanie nie to żebym coś narzucała żeby ktoś mnie źle nie zrozumiał ;) jestem na takim forum pierwszy raz przeważnie tobyly grupy na FB i tak jak piszecie zawsze ktoś był mądrzejszy i krytykował zamiast wesprzec. Może dlatego że nigdy nie korzystałam z takich forum strasznie ciężko mi się odnaleźć bo chwile mnie nie ma a tu milion stron i momentami się gubię tym bardziej że jeszcxe mało kogo kojarze :) i tak pomyślałam że może kierowniczka tego forum by pomyślała o takiej grupie zamkniętej na FB i byśmy się tam przeniosly ? Wydaje mi się że tam będzie przejrzysciej albo po prostu ja jeszcze potrzebuje pół roku żeby ogarnąć na telefonie takie fora :D
Ja tam na fb grup wogole nie ogarniam wiec wole to forum. Tez zalapiesz szybko o co w nim chodzi:)

Co do witamin to ja przed staraniami brałam prenatal uno, później typowo na zbicie homocysteiny brałam zmetylowana B12 i foliany Solgara (drogie dziadostwo,ale skład i jakość najlepsza). Obecnie zostałam przy Solgarze: kwasy omega 3, foliany 800mg, BCAA i witamina C. Od początku ciąży taki zestaw :) + acard.
Mój lekarz jest w ogóle tylko za kwasem foliowym, ale ja mam w tym temacie inne zdanie niż on dlatego biorę Prenatal [emoji4]

reklama
:szok::szok:
Zjadłam dziś surowego łososia i potem do mnie dotarło, że przy staraniach to średni pomysł... Jecie sushi, sery pleśniowe itd?
Ja jem normalnie. W ciazy bym bardziej uwazala na takie posilki.
Strach was zostawic na chwile 5 stron czytania.
Ja serow plesniowych nie lubie, sushi takze wiec sie nie martwię :p rzadko co surowe zjadam chyba ze polska surowa ale mojego M :D
Ja od srody nie bylam i mam do nadrobienie prawie 100 stron:szok:

Do góry