reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Co do witamin to ja przed staraniami brałam prenatal uno, później typowo na zbicie homocysteiny brałam zmetylowana B12 i foliany Solgara (drogie dziadostwo,ale skład i jakość najlepsza). Obecnie zostałam przy Solgarze: kwasy omega 3, foliany 800mg, BCAA i witamina C. Od początku ciąży taki zestaw :) + acard.
Solgar jest super, to jedne z niewielu suplementów, które rzeczywiście mają w składzie to co na opakowaniu jest napisane :) Witamina D jeszcze by Ci się przydała :)

reklama
Solgar jest super, to jedne z niewielu suplementów, które rzeczywiście mają w składzie to co na opakowaniu jest napisane :) Witamina D jeszcze by Ci się przydała :)
Witaminę D3 czasem łykne, stwierdziłam,że póki co wykorzystam pogodę w tej kwestii :) ale skonsultuję to z moim lekarzem w czwartek. Póki co do tego zestawu nie miał zastrzeżeń ;)

No właśnie mam pytanie co do kwasu foliowego czy bez konsultacji z lekarzem mogła bym go zacząć stosować on wgl jakoś pomaga co do starań czy co on wgl robi

No właśnie mam pytanie co do kwasu foliowego czy bez konsultacji z lekarzem mogła bym go zacząć stosować on wgl jakoś pomaga co do starań czy co on wgl robi
Kwas foliowy jest bardzo wazny, zmniejsza ryzyko wad cewy nerwowej u dziecka! Powinno sie go brac juz nawet kilka miesiecy przed rozpoczeciem staran, nie musisz konsultowac tego z lekarzem..
Nie bierzesz jeszcze??

Ja stosuję kilka suplementów jednoskładnikowych. Uważam, że tak jest najlepiej, ale wiadomo to droższa opcja. Co do żelaza to ma rację Paulina, nie powinno się go stosować w 1 trymestrze jak nie ma się anemii. W ogóle nie powinno się stosować w nadmiarze suplementów.
Rację to zawsze ma lekarz. :) A ja w tej sprawie konsultowałam to z lekarzem.

reklama
Do góry