reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ja 4 lata po cc kolejne cc. Na usg blizna ciągła. Przez całą ciąże nie bolała ani nic. Przedwczesne akcja skurczowa, ból od blizny taki ze lekarz mimo tego że na usg była ciągła bal się że podczas skurczy strzeli. Cc w 36tc. Także ja na trzecie też nie zdecyduje się szybciej niż 4/5 lat.

I po sn są przypadki że coś się dzieje i po cc są przypadki ciężko jest przewidzieć, jedni zajdą i mają 3 cc rok po roku każda ( mam taką znajoma i za kazdym razem wszystko było w porządku ) a innym razem będzie przypadek jak u Ciebie no na pewno ciężko jest przewidzieć :)
Mam jednak nadzieję że u nas będzie wszystko w porządku innej opcji nie biorę pod uwagę ;p
To będzie nasze ostatnie dzidzi, trzeciego już na pewno nie będzie :)

Dziewczyny mam odstawić metformax? ;o Lekarz, że mam odstawić a ja się boję bo się już naczytałam, że można poronić przez to i że lepiej nie odstawiać

Dziewczyny mam odstawić metformax? ;o Lekarz, że mam odstawić a ja się boję bo się już naczytałam, że można poronić przez to i że lepiej nie odstawiać
No właśnie... ja też miałam mega dylemat, chociaż mój lekarz był z tych,którzy nie bali się prowadzić ciąży na metformaxie. Do 10t brałam, później zmieniłam lekarza na położnika,który pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić i on kazał odstawić. Ja się tyle naczytałam,że na własną rękę do 12t brałam 1 tabletkę zamiast dwóch, a teraz już odstawiłam. Póki co jest wszystko ok, a jutro zaczynam 15tc :)
Ogólnie na zachodzie to jest normalne,że prowadzi się ciążę na metformaxie jak są do tego wskazania. U nas w Polsce netformina jest zarejestrowana jako lek, a jak wiadomo, leki należy w ciąży jak najbardziej ograniczyc. Szczerze? Myślę,że rób jak Ci serce podpowiada,żebyś nie miała później pretensji do lekarza.

No właśnie... ja też miałam mega dylemat, chociaż mój lekarz był z tych,którzy nie bali się prowadzić ciąży na metformaxie. Do 10t brałam, później zmieniłam lekarza na położnika,który pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić i on kazał odstawić. Ja się tyle naczytałam,że na własną rękę do 12t brałam 1 tabletkę zamiast dwóch, a teraz już odstawiłam. Póki co jest wszystko ok, a jutro zaczynam 15tc :)
Ogólnie na zachodzie to jest normalne,że prowadzi się ciążę na metformaxie jak są do tego wskazania. U nas w Polsce netformina jest zarejestrowana jako lek, a jak wiadomo, leki należy w ciąży jak najbardziej ograniczyc. Szczerze? Myślę,że rób jak Ci serce podpowiada,żebyś nie miała później pretensji do lekarza.
Mi zostało mety na tydzień tylko ;/ i jestem w kropce

Hej hej! A ja dzisiaj znowu zmierzyłam temperaturę i okazuje się, że mega spadła bo już nie 37,4 a jest 36,7 także mogę spodziewać się @. Chociaż wiadomo nie mierzona cały cykl, ale przez ostatnich parę dni temperatura utrzymywała się powyżej 37, cały czas o tej samej porze. No cóż, zobaczymy.
Trzasnę cię kiedyś. Powtorze to raz jeszcze. widzialas moje temp?
najwyzsza 36.5 i to juz po stronie zielonych kropek... a niebieskie 36.4 i wydawaloby sie ze moze byc niski prog ale nie bo 18 to nie jest tragedia.. minimum normy jest 11. choc wezme do lekarza moje wyniki to nie sądzę by mnie wspomagal ale kto wie?:)

Bratowa w szpitalu miala robione usg niedawno i robil jej moj lekarz :D
wyglada na to ze tym razem dzidzia zdrowa i bardzo dokladnie zbadane serduszko ktore nie wykazuje zadnych nieprawidlowosci.
po podaniu lekow na wstrzymanie skurczy czuje duza zmiane.
jeszcze tylko jutro dostanie drugi zastrzyk na plucka dla dziecka i mozliwe ze wyjdzie szybciej do domu.

I po sn są przypadki że coś się dzieje i po cc są przypadki ciężko jest przewidzieć, jedni zajdą i mają 3 cc rok po roku każda ( mam taką znajoma i za kazdym razem wszystko było w porządku ) a innym razem będzie przypadek jak u Ciebie no na pewno ciężko jest przewidzieć :)
Mam jednak nadzieję że u nas będzie wszystko w porządku innej opcji nie biorę pod uwagę ;p
To będzie nasze ostatnie dzidzi, trzeciego już na pewno nie będzie :)
Dlatego ja po swoim przypadku gdzie też myślałam że jesteśmy z Mają bezpiecznie wolę poczekać :) bo jak teraz była taka sytuacja to prawdopodobieństwo duże że i następnym razem tak będzie tym bardziej jakbym wcześniej zaszła w ciąże

reklama
Do góry