reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Niedobory minerałów itp. też mogą przyczyniać się do zaistniałej sytuacji kto wie

Wszystko może byc!
Tylko o alko wiadomo, że jest czynnikiem wysoko uszkadzającym. I wcale nie musi byc nałogowo pity jak kiedyś mówiono. Wystarczy incydent, jednorazowy wyskok. To taka ciazowa ruletka.
Naprawdę nie pisze by straszyć czy kiwać placem raczej z troski o dziecko. Bo od kilku lat widzę kobiety, matki z dzieckiem fas, eleganckie, wykształcone gdzieś z elity społecznej. Nie są alkoholiczkami wypiły raz dużo, inne kieliszeczek winka przez dłuższy czas. Cierpi na tym głownie dziecko.

Do tego mam problem z biegunkami i normalnie aż się boję wyjść z domu. A mam dziś do lekarza kawałek. Wcześniej brałam stoperan prawie cały czas, jak wyszła beta to od razu odstawiłam wszystko. Jeszcze mam takie migreny, w nocy prawie z bólu nie mogłam wyrobić a nic nie mogę wziąć przeciwbólowego [emoji17]

Tak to w sumie nie czuje się na ciążę [emoji17] Na razie przejmuje się tym, że nie wiedziałam nic i piłam alkohol nie raz i to nie w małych ilościach. Ostatnio w piątek bawiliśmy się [emoji17] Masakra mam takie wyrzuty sumienia, że cała jestem w nerwach.

Do tego chyba coś zaczynają się mdłości, bo w nocy leżałam sztywno [emoji23] Tak mi niedobrze było. Ale przytrzymałam.

Na razie w sumie z objawów to na samym początku biegunki i piersi dały o sobie znać od samego początku dosłownie. Później pare dni wymiotowałam jak kot, nic nie mogłam zjeść. Apetyt miałam wilczy [emoji23] Parcie lekkie na pęcherz teraz jest mocniejsze. Mój mi powiedział, że za dużo herbaty pije i to dlatego [emoji23] A ja aha okej pewnie tak jest [emoji23] Cera się psuje bardzo, jakby ktoś mi olej wylał na twarz i wysadził bombę [emoji23] Humorki, boże masakra, chodzę wkurzona jak osa, albo płacze albo się wkurzam, taki PMS tylko 100000 razy gorszy. Nie wytrzymuje nawet sama ze sobą [emoji23][emoji85][emoji134] No i mam te bóle takie, ale to od jakiegoś czasu od tygodnia może dłużej takie właśnie ponad macicą takie dziwne i trochę jajniki mnie bolą [emoji17]
Taki śluz w ciąży to raczej bardzo częsty objaw. Bo on tam jest, po prostu raz więcej raz mniej. Możesz brać paracetamol, czy apap. Wiem że to słabe leki ale lepsze to. No ni nie wiem czy pierwszym trymestrze można, lepiej zapytaj ginekologa.
Kochana ja moje pierwsze testy robilam z moczu nie pierwszego. Zreszta w moim wypadku mocz pierwszy dawal jasniejsze kreski niz kazdy kolejny:)

Dzień dobry :)
Ja mam dziś wizytę :) zaczynam nie móc się jej doczekać.
Trzymam kciuki za dobre wieści z wizyty [emoji8]
Nie boisz się tak szybko?
Ja dostałam zielone światło od ginekologa już w 8 mcy po CC, ale starania zaczęliśmy w rok po. Zaszłam w ciążę donoszona 15mcy po CC i urodziłam drugie dziecko siłami natury dokładnie 2 lata po CC. Nie ma się czego bać bo równie dobrze kobieta bez historii z cięciem cesarskim może mieć pęknięcie macicy. Są to takie same odsetki procentowe. Mam tu na myśli, że każdej kobiecie może się przydarzyć pęknięcie macicy czy to po powodach siłami natury czy po kilku CC czy po CC i SN.

Siuski do kubeczka i na testy poczekają [emoji6]
Świetnie by było gdyby II kreski były

Wiesz z tymi testami to chyba jest tak, ze musisz dobrać pod siebie. Nie ma takich co by wszystkim idealnie pasowało. U mnie najlepiej wychodzą te z Allegro, u innych te z dl także. Kup kilka i porównaj które dobrze bedą pokazywać [emoji1307]

Niestety nie do końca jest to prawda. Dlatego zawsze uczulam kobiety żeby były ostrożne z alkoholem ponieważ im młodsza ciąża tym cięższe uszkodzenia mogą być.
Oczywiście, cześć osób nadużywa alko zanim sie dowie o ciąży i dzieci są zdrowe albo przynajmniej nie ma widocznych oznak. Bo fas to bardzo podstępny syndrom i czasem z wyglądu dziecko jest Ok a pojąć różnych rzeczy nie może.
Nie było moim zamiarem obrażenie kogokolwiek czy polowanie palcem raczej jako punkt do przemyśleń.
Mam synka z fas (płodowy zespół alkoholowy) i wiem jak czasem mu trudno [emoji22]
Oczywiście że lepiej alko nie pić, ale mamaginekokog kiedyś pisałam na swoim blogu, że do terminu@ nie ma to znaczenia, co innego jak już ktoś jest 10 dni po terminie @ to oczywiście pewności nie mamy jak to wpłynęło, ale teraz nie można się załamywać i myśleć bo to nic nie da...

Wszystko może byc!
Tylko o alko wiadomo, że jest czynnikiem wysoko uszkadzającym. I wcale nie musi byc nałogowo pity jak kiedyś mówiono. Wystarczy incydent, jednorazowy wyskok. To taka ciazowa ruletka.
Naprawdę nie pisze by straszyć czy kiwać placem raczej z troski o dziecko. Bo od kilku lat widzę kobiety, matki z dzieckiem fas, eleganckie, wykształcone gdzieś z elity społecznej. Nie są alkoholiczkami wypiły raz dużo, inne kieliszeczek winka przez dłuższy czas. Cierpi na tym głownie dziecko.
A ja bym nie popadała w paranoje kiedyś nasze matki miały zalecenie lampka czerwonego wina na lepsze krążenie czy na anemię już nie pamiętam...

Nie :) sprawdzone u lekarza rana od początku bardzo dobrze się goiła :)
Ja 4 lata po cc kolejne cc. Na usg blizna ciągła. Przez całą ciąże nie bolała ani nic. Przedwczesne akcja skurczowa, ból od blizny taki ze lekarz mimo tego że na usg była ciągła bal się że podczas skurczy strzeli. Cc w 36tc. Także ja na trzecie też nie zdecyduje się szybciej niż 4/5 lat.

Taki śluz w ciąży to raczej bardzo częsty objaw. Bo on tam jest, po prostu raz więcej raz mniej. Możesz brać paracetamol, czy apap. Wiem że to słabe leki ale lepsze to. No ni nie wiem czy pierwszym trymestrze można, lepiej zapytaj ginekologa.Trzymam kciuki za dobre wieści z wizyty [emoji8]Ja dostałam zielone światło od ginekologa już w 8 mcy po CC, ale starania zaczęliśmy w rok po. Zaszłam w ciążę donoszona 15mcy po CC i urodziłam drugie dziecko siłami natury dokładnie 2 lata po CC. Nie ma się czego bać bo równie dobrze kobieta bez historii z cięciem cesarskim może mieć pęknięcie macicy. Są to takie same odsetki procentowe. Mam tu na myśli, że każdej kobiecie może się przydarzyć pęknięcie macicy czy to po powodach siłami natury czy po kilku CC czy po CC i SN.
Ann ja miałam 4 lata różnicy. Z blizna zawsze było wszystko ok. Na usg blizna ciągła. Przez całą ciąże nie bolała, nie ciągnęła. Jak przyszła akcja skurczowa w 36tc trzeba było na cito cc to ryzyko mimo jej ciągłości pęknięcia.

reklama
Mój test jak ja kocham cienie :(
IMG_20180821_051156.jpg

Załączniki

• IMG_20180821_051156.jpg
    IMG_20180821_051156.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 239
Do góry