reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Zobacz załącznik 890117
Myślicie dziewczyny, że coś z tego może być?
Mysle ze tak [emoji6][emoji110][emoji4][emoji110][emoji110][emoji110]

Hej [emoji255]
Ja wczoraj bylam u gin, zleciła podstawowe badania moje i tz koniecznie badanie nasienia, i mam przysc z wynikami w przyszlym cyklu przed owu zeby ocenic pecherzyki, musze przede wszystkim zbadać prolaktyne zeby wiedziec czy ona jest powdodem wycieku z piersi, jesli nie to wtedy usg piersi, ale w zwyklym badaniu nic nie wyczula.
Na usg wszystko wyglada dobrze, endometrium dobre bo 12mm, jajniki, macica, szyjka, wszystko wyglada dobrze, nie wie skąd moglo sie wziac to krwawienie w srodku cyklu bo na usg czysto wiec zostaje zbadanie hormonów a jesli by sie powtórzyło takie krwawienie mam od razu do niej przyjść.
Jestem bardzo zadowolona z wizyty, teraz trzeba działać żeby wiedziec na czym stoje [emoji4]

reklama
Jeszcze mam żal do mojego ginekologa, bo powiedział że prędko nie zajde w ciążę. Byłam w połowie cyklu to mówił że nie widzi owulacji. Co ciekawe testy owu wychodziły negatywnie, miałam raz lekka kreskę na teście.
Jestes kolejną ktora miala nie miec w ogole owu w danym cyklu i stracony mial byc cykl. A jednak lekarz tez sie ma prawo pomylić dlatego nie warto tracic nadzieji.
Ja w moim cyklu ciazowym bylam na monitoringu i uslyszalam ze w 12dc mam pecherzyk 12mm i ze nie urosnie by peknac, ze szykuje się na kolejny cykl. Als kiedy powiedziałam lekarzowi ze nie mam owulacji ksiazkowo w 14dc tylko zdarza sie nawet w 23...
Tydzien później bylam na wizycie i okazalo sie ze w 5 dni na tyle urosl ze pekl bo w 17dc mialam owulke.. Której też miałam nie miec a dzis ide do niego z ciążą :)

Załączniki

• IMG_20180809_103101.jpg
    IMG_20180809_103101.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 81
Jak to zrobić by utrzymać poranny mocz do momentu aż przyjedzie listonosz z testami od Ciebie? :D A on zawsze przyjeżdża koło 16. :D Jeśli w ogóle Malbork jutro puści paczuszkę do mojej wioski. :D

Siuski do kubeczka i na testy poczekają [emoji6]
Świetnie by było gdyby II kreski były

Jeszcze mam żal do mojego ginekologa, bo powiedział że prędko nie zajde w ciążę. Byłam w połowie cyklu to mówił że nie widzi owulacji. Co ciekawe testy owu wychodziły negatywnie, miałam raz lekka kreskę na teście.

Wiesz z tymi testami to chyba jest tak, ze musisz dobrać pod siebie. Nie ma takich co by wszystkim idealnie pasowało. U mnie najlepiej wychodzą te z Allegro, u innych te z dl także. Kup kilka i porównaj które dobrze bedą pokazywać [emoji1307]

Na tym etapie nie ma jeszcze łożyska i to że wypiłas to dziecku nic nie zrobiłaś.

Niestety nie do końca jest to prawda. Dlatego zawsze uczulam kobiety żeby były ostrożne z alkoholem ponieważ im młodsza ciąża tym cięższe uszkodzenia mogą być.
Oczywiście, cześć osób nadużywa alko zanim sie dowie o ciąży i dzieci są zdrowe albo przynajmniej nie ma widocznych oznak. Bo fas to bardzo podstępny syndrom i czasem z wyglądu dziecko jest Ok a pojąć różnych rzeczy nie może.
Nie było moim zamiarem obrażenie kogokolwiek czy polowanie palcem raczej jako punkt do przemyśleń.
Mam synka z fas (płodowy zespół alkoholowy) i wiem jak czasem mu trudno [emoji22]

Witaj [emoji255]
Jak długo sie staracie ?
Dopiero drugi cykl starań. Ten będzie wspomagany duphastonem bo mam jedno poronienie za sobą z powodu niskiego progesteronu. Druga ciąża przebiegła prawidłowo i mam coreczke która niedawno skończyła półtora roku. Miałam cesarke więc musieliśmy odczekać trochę czasu. W czerwcu odstawilam tabletki a od lipca zaczęliśmy się starać :)

Ja z synem w pierwszej ciąży jak jeszcze nic nie wiedziałan schlałam się tak z kuzynka ze masakra. Dwa dni później okazało się że jestem w ciąży. Młody ma 4 lata i jest żywym wesołym zdrowym dzieckiem :)
Ja przecież na wakacjach tez machnelam 2 drinki nie wiedząc o ciazy... W trakcie implantacji lecialam samolotem a w 11dc bylam w parku rozrywki i obskoczylam extramalne karuzele:p
Pamietam ze w pierwszej ciazy mialam wstret do alkoholu.. Bylo wesele brata a ja nie moglam nic przelknav... 17.04 slub byl a 30 dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i to 8+3 :)

reklama
Do góry