reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Maliina PP cie chroni i nie musisz na pewno do 4 roku życia brać nocek. Ale czy nie dłużej to nie wiem.
4 latek to juz duzy maluch ja zamierzam poslac do przedszkola ale takiego roczniaka nie umialabym zostawic na noc poprostu. Tylko pytanie czy pracodawca nie znajdzie jakiegos obejscia by zwolnic jak tylko praca na rano.

reklama
Tylko u nas nocki to sie zaczynaja dopiero po 22 a ja pracuje do 22. Znajac zycie i tak zwolni jesli chcialabym tylko na rano pracować. Poprostu znajde cos nowego i mniej stresujacego.
A nie możesz się tak dogadać że w jednym tyg Ty masz ranki a mąż popoludniowki? Wtedy Ty jesteś rano z dzieckiem a on popołudniu:)

Pamiętam że moi rodzice tak robili jak my byłyśmy małe że jedno miało ranki a drugie popoludniowki i w kolejnym tygodniu na odwrót :)

A nie możesz się tak dogadać że w jednym tyg Ty masz ranki a mąż popoludniowki? Wtedy Ty jesteś rano z dzieckiem a on popołudniu:)
Ja nie moge zmieniac zmian bo nas jest po 6 osób na zmianie a maz jest kierownikiem zmianowym i tez scisle przypisany do swojej zmiany.
Ta robota to nie szczyt marzen ale zawsze można pociągnąć. Ale to sobie poszukam czegos innego :)

Pamiętam że moi rodzice tak robili jak my byłyśmy małe że jedno miało ranki a drugie popoludniowki i w kolejnym tygodniu na odwrót :)
Tylko ja mam 2 zmiany a M 3 zmiany i nie uda sie tak zazebiac i pol biedy jeszcze jak ja ide na rano i m mnie zmienia.. Ale jak m idzie na rano pracuje od 7-15 a ja druga zmiane mam od 14-22 i pizniej trafia sie tydzien gdzie ja wychodze o 5 by na 6 do pracy zdazyc a M z nocki schodzi o 7

Z tego co wiem to jest chyba taki przepis że do gdy masz dziecko do 5lat nie musisz się zgadzać na nocki.

I @ dalej nie ma. Idę po test ale obstawiam jakoś dłuższy cykl. Patrzyłam w kalendarz i tak co 4miesiace zdarza mi się 32-33dniowy wiec chyba teraz będzie tak samo
A jak twoja temperatura ? [emoji6] trzymam kciuki za test [emoji6]

reklama
Do góry