reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Z tego co wiem to jest chyba taki przepis że do gdy masz dziecko do 5lat nie musisz się zgadzać na nocki. W każdym razie w Rossmanie tak mielismy
Tylko u nas nocki to sie zaczynaja dopiero po 22 a ja pracuje do 22. Znajac zycie i tak zwolni jesli chcialabym tylko na rano pracować. Poprostu znajde cos nowego i mniej stresujacego.

reklama
Tylko u nas nocki to sie zaczynaja dopiero po 22 a ja pracuje do 22. Znajac zycie i tak zwolni jesli chcialabym tylko na rano pracować. Poprostu znajde cos nowego i mniej stresujacego.
Malina ty teraz L4, potem macierzyński a potem zobaczysz, przez ten czas będziesz miała dużo czasu do namysłu czy chcesz tam zostać, a może coś dużo lepszego się trafi?

@paulina1994 jestem w takiej samej sytuacji co Ty jednak nie odpuszczam swoich marzeń o dziecku na rzecz pracy, jeśli znajdę w pierwszym czy drugim miesiacu pracy to ok jeśli znajdę po podpisaniu umowy na rok to też dobrze dla mnie teraz liczy się tylko to żeby mieć zdrowe maleństwo mimo tego że to jest praca marzeń a po ciąży i tak tam nie wrócę bo przeprowadzimy się do nowego domu i nie będę dojeżdżać do pracy 40 km a i rocznego dziecka nie będę miała z kim zostawić bo od jednych rodziców będziemy mieszkać 50 km a od drugich 40 tylko że oni jeszcze pracują.... Co ma być to będzie nikt mi za rok czy dwa nie podziękuję że poświęciłam się pracy a nie założyłam rodzinę o jakiej marzę

Z tego co wiem to jest chyba taki przepis że do gdy masz dziecko do 5lat nie musisz się zgadzać na nocki.

I @ dalej nie ma. Idę po test ale obstawiam jakoś dłuższy cykl. Patrzyłam w kalendarz i tak co 4miesiace zdarza mi się 32-33dniowy wiec chyba teraz będzie tak samo
Idź, idź i czekamy na dwie kreski [emoji4]

Napewno jest przepis o tych nockach i są szczególne zaostrzenia przy karmieniu piersią, ale szczerze nie spotkałam jeszcze pracodawcy, który rzeczywiście daje kobiecie prawo do nakarmienia szkraba itd

@paulina1994 jestem w takiej samej sytuacji co Ty jednak nie odpuszczam swoich marzeń o dziecku na rzecz pracy, jeśli znajdę w pierwszym czy drugim miesiacu pracy to ok jeśli znajdę po podpisaniu umowy na rok to też dobrze dla mnie teraz liczy się tylko to żeby mieć zdrowe maleństwo mimo tego że to jest praca marzeń a po ciąży i tak tam nie wrócę bo przeprowadzimy się do nowego domu i nie będę dojeżdżać do pracy 40 km a i rocznego dziecka nie będę miała z kim zostawić bo od jednych rodziców będziemy mieszkać 50 km a od drugich 40 tylko że oni jeszcze pracują.... Co ma być to będzie nikt mi za rok czy dwa nie podziękuję że poświęciłam się pracy a nie założyłam rodzinę o jakiej marzę
No właśnie, a to jest już moja praca po przeprowadzce czyli mogłabym tam zostać bo spoko godziny pracy, kasa też ok, a jednak spale ciążą za sobą mosty no nic zobaczymy jak to się wszystko potoczy [emoji4]

reklama
Malina ty teraz L4, potem macierzyński a potem zobaczysz, przez ten czas będziesz miała dużo czasu do namysłu czy chcesz tam zostać, a może coś dużo lepszego się trafi?
Tak to prawda z perspektywy dnia dzisiejszego to czasu jeszcze mnostwo ale wiecie jak czas leci:p
Nie przejmuje sie tym. Tak jak mowisz moze sie trafic przez ten czas cos lepszego :)

Do góry