reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
a co w przypadku kiedy praca jest zbyt ciezka dla ciezarnej?
mam zawroty glowy i piszczenie w uszach to poprzedza... obsluguje maszyny do haftu sa glosne i jakbym zaslabla to tez niebezpieczne.
Ja napisałam większość kochana nie wszystkie [emoji4] jeżeli praca zagraża ciąży i nie jest to praca biurowa to oczywiście nie siedziałabym tam nawet minuty ;) u mnie wszyscy odrazu biorą L4 pomimo pracy w biurze i ciążę są bezkomplikacji i mówię tu tylko o takich sytuacjach ;)

reklama
Muszę się chyba wygadać bo sama nie wiem co robić, od września zaczynam tą pracę, myślę, że umowę próbna dostanę na miesiąc od października umowa roczna i mogłabym się starać, ale no właśnie i jest dużo też przeciw, nawet jeżeli udało by się szybko z ciążą nie chciałabym po miesiącu rzucić zwolnienia, a pewności nie mam czy nie będę wymiotować dalej niż widzieć, znając życie nie mam co liczyć na przedłużenie umowy jeśli zajde w ciążę, z drugiej strony czekać aż dostanę umowę dłuższą bo na czas nieokreślony to dopiero 3 umowa sama nie wiem co robić :(

Malina rozumiem stres i niepewność,bo sama tak miałam na początku ale bazując na sobie radzę nie robić za często bety :) Ja robiłam chyba z 6 razy,bo miałam powód,bo krwawilam ale już pod koniec więcej mi to stresu przyniosło niż korzyści. Najpierw przyrastala pięknie a ok 7 tygodnia troszkę zwolniła, już nie było tego książkowego przyrostu i zaczęło się zastanawianie czy coś jest nie tak, czy może już w tym tygodniu nie rośnie tak szybko, a wartości też miałam ciut niższe niż inne dziewczyny...
A potem postanowiłam skończyć z beta i skupić się na lekarzu i usg i jest super :)
Ja bete zrobilam w poniedzialek i dzis i wiecej nie zamierzam. To tylko dla uspokojenia ze wszystko ok.

Ja napisałam większość kochana nie wszystkie [emoji4] jeżeli praca zagraża ciąży i nie jest to praca biurowa to oczywiście nie siedziałabym tam nawet minuty ;) u mnie wszyscy odrazu biorą L4 pomimo pracy w biurze i ciążę są bezkomplikacji i mówię tu tylko o takich sytuacjach ;)
Nie nie spokojnie ja sie tylko dopytywalam co w takim wypadku.. Znow mi piszczy w uszach.. Nie wiem o co chodzi.

Cześć!
Komu można gratulować?

Z trzecim dzieckiem zaszłam w ciążę kochając się z mężem raz:laugh2: i to dokładnie w pierwszy dzień wyższej temperatury wieczorem. Tak, że się zdarza. Spokojnie.

Poważnie ? [emoji23]
Serio.

Co do umowy i nowej pracy powiem Ci ze ja w takich sprawach jestem egoistka i wielu pracodawców tak jak moj nie szanuje pracownika to czemu mam byc inna. Ja to i tak popracowalam 2 lata i odejdę na l4 z powodu ciąży ale większość dziewczyn po 3 miesiacach próbnych dostawaly umowe i tyle ich widziano.
Pomysl czy to praca twoich marzen i nie chcesz spalic za soba mostow w niej. Bo jak bedzie ciaza od razu to zapewne juz tam cie nie zechca.

reklama
Muszę się chyba wygadać bo sama nie wiem co robić, od września zaczynam tą pracę, myślę, że umowę próbna dostanę na miesiąc od października umowa roczna i mogłabym się starać, ale no właśnie i jest dużo też przeciw, nawet jeżeli udało by się szybko z ciążą nie chciałabym po miesiącu rzucić zwolnienia, a pewności nie mam czy nie będę wymiotować dalej niż widzieć, znając życie nie mam co liczyć na przedłużenie umowy jeśli zajde w ciążę, z drugiej strony czekać aż dostanę umowę dłuższą bo na czas nieokreślony to dopiero 3 umowa sama nie wiem co robić :(
Ja Ci powiem tylko tyle- nigdy nie ma idealnego czasu na ciąże... Zawsze cos. A tu praca, umowa, tu kredyt itd... u mnie tez tak było. A poza tym co teraz daje umowa na czas nieokresliny? Nic. Mozesz wrocic po macierzybskim do pracy i na dzien dobry dostac wypowiedzenie do ręki ;)

Do góry