reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
W zyciu rzadko jaki plan niestety sie sprawdza, a juz szczegolnie jesli chodzi o dzieci. Wyluzuj, a szybciej przyjdzie :)
Latwo powiedziec wyluzuj a to wcale nie takie proste [emoji14]

Mam podobnie jak Migdalove [emoji6] mam 22lata i tez chce byc mama wcześnie [emoji6] jedno dziecko juz mam bo mialam 17lat jak zaszlam, teraz po prawie roku starań robimy sobie przerwe i w przyszlym roku jak przez 6cs nic nie wyjdzie to rezygnujemy.

reklama
Latwo powiedziec wyluzuj a to wcale nie takie proste [emoji14]

Mam podobnie jak Migdalove [emoji6] mam 22lata i tez chce byc mama wcześnie [emoji6] jedno dziecko juz mam bo mialam 17lat jak zaszlam, teraz po prawie roku starań robimy sobie przerwe i w przyszlym roku jak przez 6cs nic nie wyjdzie to rezygnujemy.
Też miałam 17 lat jak zaszłam w pierwszą ciążę, niestety to była ta pozamaciczna. Termin wtedy wg OM wychodził mi na 31 sierpnia 2015r.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny, piszecie o wieku... Ja mam 33 lata i staram się o pierwsze dziecko. I to nie dlatego, że wcześniej robiłam karierę. Ja po prostu nie chciałam mieć dzieci. Jak poczułam instynt, to zaczęliśmy się starać. Pewnie wielu z Was wydaję się być już dinozaurem, ale uwierzcie mi, że mimo przekroczonej "30" wciąż czuję się bardzo młodo, a przede wszystkim bardziej świadoma siebie niż 10 lat temu.

Generalnie, niech każdy zachodzi w ciążę kiedy chce [emoji6]

Dziewczyny, piszecie o wieku... Ja mam 33 lata i staram się o pierwsze dziecko. I to nie dlatego, że wcześniej robiłam karierę. Ja po prostu nie chciałam mieć dzieci. Jak poczułam instynt, to zaczęliśmy się starać. Pewnie wielu z Was wydaję się być już dinozaurem, ale uwierzcie mi, że mimo przekroczonej "30" wciąż czuję się bardzo młodo, a przede wszystkim bardziej świadoma siebie niż 10 lat temu.

Generalnie, niech każdy zachodzi w ciążę kiedy chce [emoji6]
Każdemu może się odmienić, teraz mogę mówić, że chcę zajść max do 24r.ż. a okaże się, że jako 35 latka jednak instynkt będzie wylewał się uszami. :) Tak samo z ilością dzieci, na ten moment max 2 dzieci nam się marzy a może okaże się, że chcemy czwórkę. :) Każdy człowiek układa życie po swojemu. :)

Tak mi się nasunęło czytanie wpisów tych szczęściarek co mają 21-25lat
„Chcesz rozśmieszyć Boga, to powiedz mu jaki masz plan”
Jesteście jeszcze bardzo młode, całe życie przed Wami podejrzewam, że jeszcze wiele razy zmienicie plany ;)
Zwłaszcza jak instynkt macierzyński Was przyciśnie. Sama to teraz przechodzę.
Pozdrawiam ciepło [emoji4][emoji4]

reklama
Tak mi się nasunęło czytanie wpisów tych szczęściarek co mają 21-25lat
„Chcesz rozśmieszyć Boga, to powiedz mu jaki masz plan”
Jesteście jeszcze bardzo młode, całe życie przed Wami podejrzewam, że jeszcze wiele razy zmienicie plany ;)
Zwłaszcza jak instynkt macierzyński Was przyciśnie. Sama to teraz przechodzę.
Pozdrawiam ciepło [emoji4][emoji4]
Mi instynkt pojawił się już jak miałam 16 lat, chciałam urodzić jak skończę 18 lat, byłam wtedy z innym chłopakiem, mieliśmy siano w głowie, nie uważam, że staranie się o dziecko w wieku 17 lat było mądre i rozsądne, ale nauczyło mnie to wiele rzeczy. Tamten instynkt to był pikuś, teraz to ciśnie niemiłosiernie ale staram się zachować jakiś spokój i rozsądek tylko pod koniec cyklu zawsze ale to zawsze jest załamanie i ta niepewność czy się udało czy nie. Co do planów, to nie ważne ile ma się lat i tak zawsze zmienia się plany.

Do góry