reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Tak jak pisałam wcześniej, cały cykl prawie jest na luzie, przychodzi załamanie tuż przed @. Jeśli do 2022 nie uda się do rezygnujemy ze starań, wtedy już antykoncepcja pójdzie w ruch.

Troche dziwne podejscie. No, ale kazdy ma wlasne. 24 lata to nie jest wczesna starosc :p wiem, bo tyle mam

reklama
U mnie te 'analizy' trwaly bardzo krotko. A bylas na monitoringu u gin ?
Miałam monitoring tylko raz, wtedy okazało się, że ja w ogóle nie mam owulacji. Teraz w końcu leczę się na to co powinnam leczyć czyli moją słabą tarczycę, teraz na dodatek przyszło leczyć zwiększony poziom prolaktyny. Chociaż już owulacje mam, wcześniej robiłam testy owu, teraz już nie ale chociaż mam objawy owu bo kiedyś to w ogóle kompletne zero.

Miałam monitoring tylko raz, wtedy okazało się, że ja w ogóle nie mam owulacji. Teraz w końcu leczę się na to co powinnam leczyć czyli moją słabą tarczycę, teraz na dodatek przyszło leczyć zwiększony poziom prolaktyny. Chociaż już owulacje mam, wcześniej robiłam testy owu, teraz już nie ale chociaż mam objawy owu bo kiedyś to w ogóle kompletne zero.

Mi testy owu pokazywaly, ze nie mam a na usg byla owulacja.

Troche dziwne podejscie. No, ale kazdy ma wlasne. 24 lata to nie jest wczesna starosc :p wiem, bo tyle mam
Jak dla kogo dziwne, dla mnie dziwne jest zostawiać macierzyństwo do 40 bo kariera bo coś tam a potem okazuje się, że za późno. U mnie mogłoby tak być gdybym już teraz nie zaczęła leczenia. Oczywiście nie neguje czyjejś decyzji o późnym macierzyństwie, ja stawiam na wczesne i dla mnie to najlepsze rozwiązanie, dla innej kobiety będzie o wiele lepiej późno zajść w ciąże. Każdy jest inny. Mój przyszły mąż nie ma 21 lat, ma 30 i nie chce późno zostać ojcem, on czuje ostatni dzwonek a mi to pasuje bo i tak zawsze wcześniej chciałam zostać mamą.

U mnie za dwa tyg. skończę 31. [emoji23] i już czuje sie stara jak na ciąże. Obawiam się, jak to bedzie znów z nocnym wstawaniem, bieganiem za maluchem itp. już sie człowiek coraz wygodniejszy robi.

Zaczynaja mnie cycki swędzieć i sutki [emoji849] Nie jakos mocno ale co jakis czas jednak drapie.

U mnie za dwa tyg. skończę 31. [emoji23] i już czuje sie stara jak na ciąże. Obawiam się, jak to bedzie znów z nocnym wstawaniem, bieganiem za maluchem itp. już sie człowiek coraz wygodniejszy robi.

Zaczynaja mnie cycki swędzieć i sutki [emoji849] Nie jakos mocno ale co jakis czas jednak drapie.
Co do piersi to mnie kilka dni temu tak dziwnie w środku paliła pierś. Ale dlaczego to już nie wiem. ;)

Jak dla kogo dziwne, dla mnie dziwne jest zostawiać macierzyństwo do 40 bo kariera bo coś tam a potem okazuje się, że za późno. U mnie mogłoby tak być gdybym już teraz nie zaczęła leczenia. Oczywiście nie neguje czyjejś decyzji o późnym macierzyństwie, ja stawiam na wczesne i dla mnie to najlepsze rozwiązanie, dla innej kobiety będzie o wiele lepiej późno zajść w ciąże. Każdy jest inny. Mój przyszły mąż nie ma 21 lat, ma 30 i nie chce późno zostać ojcem, on czuje ostatni dzwonek a mi to pasuje bo i tak zawsze wcześniej chciałam zostać mamą.

Dla mnie pozno dla kobiety to staranie od 30 o pierwsze dziecko. Moj maz ma 33 dziadzius

Dla mnie pozno dla kobiety to staranie od 30 o pierwsze dziecko. Moj maz ma 33 dziadzius
No właśnie cały czas mówię o pierwszym dziecku. My chcielibyśmy może dwoje dzieci dlatego pierwsze chcę urodzić do 24 r.ż. Jeśli z pierwszym się nie uda to całkiem rezygnujemy. Tak już sobie postanowiliśmy.

reklama
oo mi tez flo przesunęło @. Wczoraj lub dzisiaj mam dostać i tak było zaznaczone a dzisiaj już zaznaczone ze przewidziany okres na 17.08 :o nie za bardzo to rozumiem :)
Jeszcze jej nie ma... Kurcze takie oczekiwanie w stresie przyjdzie czy nie przyjdzie :/ ok, szykuje się do pracy, może jak czymś się zajmę to nie będę analizować i się zastanawiać :zawstydzona/y:
Nie wiem czy widzialas mojego wczesniejszego posta ale przy takim skoku temperatutry nie spodziewalabym sie na twoim miejscu @ dzisiaj [emoji6] i zatestowalabym bo taki skok w terminie @ brzmi obiecujaco bo z powinna spadac na @ nie rosnąć [emoji14]

Do góry