reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Też mam nadzieję aby było dobrze 2 cykl staran i się udało no super.martwię się nie ukrywam przez doświadczenia ale biorę od początku starań foliik więc jestem dobrej myśli i wierzę w moja istotke:)myślę o tej becie czy ja robić szczerze mówiąc bo dużo opinii słyszałam że to jest nie potrzebny stres że lepiej iść dopiero jak lekarz zaleci..a wy co o tym myślicie..i jeszcze to że skoro z dniu miesiączki zrobiłam test to najlepiej się wstrzymać też i pójść dopiero za 2 tyg do lekarza bo i tak nic mi nie powie...No nie wiem co robic. Chciała bym wiedzieć oczywiście czy wszystko ok z maleństwem ale czy nie za wcześnie rzeczywiście??Pozdrawiam was Serdecznie:):)

Z lekarzem poczekaj najmniej 2 tygodnie. Oszczedz sobie stresow.

Też mam nadzieję aby było dobrze 2 cykl staran i się udało no super.martwię się nie ukrywam przez doświadczenia ale biorę od początku starań foliik więc jestem dobrej myśli i wierzę w moja istotke:)myślę o tej becie czy ja robić szczerze mówiąc bo dużo opinii słyszałam że to jest nie potrzebny stres że lepiej iść dopiero jak lekarz zaleci..a wy co o tym myślicie..i jeszcze to że skoro z dniu miesiączki zrobiłam test to najlepiej się wstrzymać też i pójść dopiero za 2 tyg do lekarza bo i tak nic mi nie powie...No nie wiem co robic. Chciała bym wiedzieć oczywiście czy wszystko ok z maleństwem ale czy nie za wcześnie rzeczywiście??Pozdrawiam was Serdecznie:):)

Zdecydowanie poczekaj jeszcze te dwa tygodnie. Teraz nawet jak pójdziesz to lekarz i tak nic nie zobaczy na usg. Nawet małego ciałka żółtego. Poczekaj aż fasolka urośnie odrobine.

Po pierwsze piszesz o jakiś swoich doświadczeniach więc nikt z nas nie wie co przeszłaś. Doradzanie żebyś poczekała z wizytą może też być błędna. Na przykład w moim przypadku z zaburzeniami, ciążą pozamaciczną na koncie a do tego biorę leki na zabicie prolaktyny musiałabym od razu wstawić się po pozytywnym teście do lekarza. Tak więc to ty powinnaś najlepiej czuć czy iść teraz czy poczekać. :)

Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze, chociaż wiecie, po poronieniu w świadomości dwie krechy to zdecydowanie początek dłuuuugiej drogi ;).
Staram się jednak myśleć pozytywnie, bo samo udręka nic mi nie da i tak będzie co ma być.

Pytałyście o dc. Dzisiaj jest 36 dc stąd takie krechy mocne. Zresztą dla mnie kosmos, bo wyszły od razu, jak tylko test się nasączył o_O. Widocznie cykl miał być planowo 27 dniowy, jak wynika z wykresu temperatury.

@Ann_ tak :), termin wychodzi na kwiecień i baaardzo bym chciała móc za czas jakiś dołączyć do kwietniówek, a na razie zostaję z Wami :).

Po pierwsze piszesz o jakiś swoich doświadczeniach więc nikt z nas nie wie co przeszłaś. Doradzanie żebyś poczekała z wizytą może też być błędna. Na przykład w moim przypadku z zaburzeniami, ciążą pozamaciczną na koncie a do tego biorę leki na zabicie prolaktyny musiałabym od razu wstawić się po pozytywnym teście do lekarza. Tak więc to ty powinnaś najlepiej czuć czy iść teraz czy poczekać. :)

Ja też bym nie czekała z wizytą u lekarza. Też jestem po pozacicznej i jakbym nie poszła od razu do lekarza nie wiem czy uratowała bym jajnik. :/

Ja też bym nie czekała z wizytą u lekarza. Też jestem po pozacicznej i jakbym nie poszła od razu do lekarza nie wiem czy uratowała bym jajnik. :/
No właśnie, każda z nas ma trochę inaczej i w sumie takie doradzanie żeby zwlekać z lekarzem jest trochę nie na miejscu bo nie wiemy kogo mamy po drugiej stronie. :) Wiadomo nie zobaczymy od razu dzidziusia ale chociaż lekarz ogólnie zobaczy czy wszystko ok, doradzi co dalej z dotychczasowymi lekami itp. :)

reklama
No właśnie, każda z nas ma trochę inaczej i w sumie takie doradzanie żeby zwlekać z lekarzem jest trochę nie na miejscu bo nie wiemy kogo mamy po drugiej stronie. :) Wiadomo nie zobaczymy od razu dzidziusia ale chociaż lekarz ogólnie zobaczy czy wszystko ok, doradzi co dalej z dotychczasowymi lekami itp. :)
Zgadzam się z Tobą . Są różne sytuacje w życiu. Oczywiscie też nie mówimy że odrazu będzie źle.

Do góry