IrenaX
Fanka BB :)
Witam korzystamWitam wszystkie starajace sie dziewczyny,jestem nowa mam pytanie czy ktoras z was korzysta z kalendarza
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam korzystamWitam wszystkie starajace sie dziewczyny,jestem nowa mam pytanie czy ktoras z was korzysta z kalendarza
Kurcze szkoda właśnie ze w ciąży nie badałam :/ bym wiedziała mniej więcej ile było...Mi lekarz powiedział, że prolatyna spada tak po około 1,5 miesiąca więc jak uważasz
A to akurat by pasowałoMi lekarz powiedział, że prolatyna spada tak po około 1,5 miesiąca więc jak uważasz
Mój był dzisiaj na badaniu.Z polecenia zakupilismy parenton po badaniach nasienia(marne wyniki) 4 lata staran bez rezultatów kolezanka majaca ten sam problem zaszla po poltora miesiaca lykania przez meza wiec jesteśmy pozytywnie nastawieni
Tez to słyszałamNo dokładnie takie slowa usłyszałam, że będą objawy rzucenia palenia i będzie tylko gorzej dziecku. To przecież się w głowie nie mieści.
Nie rozumiem takich ludzi jak rzucenie palenia moze byc gorsze od palenia cala ciążę... [emoji849]O nie... nie mieści mi sie to w głowie, a mówię z presektywy osoby palącej przed ciąża. I taka się nie zastanawia czy zaszkodzi dzieci. Kiedyś, jakos w kwietniu, na tym forum czytałam wątek o paleniu w ciąży i byłam w ciężkim szoku. Nie zdawałam sobie sprawy, ze tak wiele kobiet nie zrezygnowało z fajek w ciąży. Szok! Jak chęć sięgnięcia po papierosa może być ważniejsza od zdrowia własnego dziecka. I nikt mnie nie przekona, ze się nie da bo to nałóg. Sama paliłam nałogowo baaaaaardzo długo i takie argumenty do mnie nie przemawiają, albo absurdalne stopniowe ograniczanie zeby nie było szoku dla organizmu. Bullshit
Eee ale nie kazda kupujaca ciezarna = pijaca ciezarna [emoji14] to ze widzisz ze kupuje nie musi oznaczac ze bedzie ten alko pila [emoji6]Migdałowe i brawo ty. Ja niestety palę i może to też powoduje że nie mogę zajść, ale też mnie trzęsie w środku jak widzę taką ciężarną z papierosem w gębie albo co gorsza kupującą alkohol w sklepie [emoji24][emoji43]
Kiedyś nawet zwróciłam babie uwagę i wyobraźcie sobie że dwa tyg później trafiła w 29tc do szpitala, poród przedwczesny i dzieciątko po miesiącu zmarło
Ja używam flo i mój kalendarzyka od dawien dawna, nawet przed staraniami
Niestety kupywala dla siebie a ja byłam kasjerką. Do teraz pochodzi codziennie po ćwiateczkę dla siebie i męża :/Nie rozumiem takich ludzi jak rzucenie palenia moze byc gorsze od palenia cala ciążę... [emoji849]
Ja palilam przed ciaza bardzo duzo bo ze dwie paczki dziennie, ostatnia fajke zapalilam w dniu terminu @ a godzine czy dwie pozniej robilam test który okazal sie pozytywny i do dzis mam o to do siebie zal bo ciagle sie zastanawiam czy gdybym wtedy tego ostatniego papierosa nie zapalila to moze moje dziecko nie miałaby wady ktora ma...
Niestety po ciazy wrocilam do palenia, ale rzucilam (mam nadzieje ze na dobre[emoji6] ) 3lata temu [emoji6]Eee ale nie kazda kupujaca ciezarna = pijaca ciezarna [emoji14] to ze widzisz ze kupuje nie musi oznaczac ze bedzie ten alko pila [emoji6]
Niestety znałam kobiete ktora cala ciaze piła i palila... w sumie to pila w każdej ciąży.. i to nie tak ze wypila piwo czy chociaż lyk i dość... ona pila codziennie az do upadłego, az do takiego stopnia ze nie dalo się z nia dogadac.. a ma dwie córki zdrowe mądre wspaniale dziewczynki, za to 3 ciazy synka juz nie donosila...urodziła martwe dziecko w 8msc..
Absolutnie nie. Wyjdzie po prostu "naturalny". Jeśli będzie (tfu,tfu) coś nie tak,to będzie to świetny powód,żeby ograniczyć piwko do minimum i zacząć suplementować dobre witaminy. Dlatego właśnie kontrolne badanie robi się po 3 miesiącach suplementacji,żeby sprawdzić,czy są efekty.W takim razie wynik wyjdzie niemiarodajny?