reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Niestety kupywala dla siebie :( a ja byłam kasjerką. Do teraz pochodzi codziennie po ćwiateczkę dla siebie i męża :/
A no to w takim wypadku miala bym ochote przetargac ją za włosy.. jak mozna dziecku taka krzywde robic..
Ostatnio na innym forum byla dyskusja czy w ciąży mozna wypic np 1/3 kieliszka wina...
Normalnie noz mi sie w kieszeni otwieral jak dziewczyna w ciąży ktora miala na tyle szczęścia ze udalo jej sie zajsc w 2cs, na watku takim jak ten, gdzie jest pelno dziewczyn dlugo starajacych sie i po stratach moze glosic takie opinie ze wypicie 1/3kieliszka w ciagu kilku godzin to nic złego..ze przeciez nic sie nie stanie..
I nic zadne argumenty nie trafiały ze nawet jedna kropla alko moze zaskodzic dziecku, doprowadzic do fas i juz na starcie utrudnic zycie dziecku.. nic nie trafialo bo przeciez kazdy ma rozum i jak bedzie chcial to sobie wypije bo kilka kropel to przeciez nic...

Nie rozumiem takich ludzi jak rzucenie palenia moze byc gorsze od palenia cala ciążę... [emoji849]
Ja palilam przed ciaza bardzo duzo bo ze dwie paczki dziennie, ostatnia fajke zapalilam w dniu terminu @ a godzine czy dwie pozniej robilam test który okazal sie pozytywny i do dzis mam o to do siebie zal bo ciagle sie zastanawiam czy gdybym wtedy tego ostatniego papierosa nie zapalila to moze moje dziecko nie miałaby wady ktora ma...
Niestety po ciazy wrocilam do palenia, ale rzucilam (mam nadzieje ze na dobre[emoji6] ) 3lata temu [emoji6]Eee ale nie kazda kupujaca ciezarna = pijaca ciezarna [emoji14] to ze widzisz ze kupuje nie musi oznaczac ze bedzie ten alko pila [emoji6]
Niestety znałam kobiete ktora cala ciaze piła i palila... w sumie to pila w każdej ciąży.. i to nie tak ze wypila piwo czy chociaż lyk i dość... ona pila codziennie az do upadłego, az do takiego stopnia ze nie dalo się z nia dogadac.. a ma dwie córki zdrowe mądre wspaniale dziewczynki, za to 3 ciazy synka juz nie donosila...urodziła martwe dziecko w 8msc..
Moja sąsiadka całą ciążę piła, jeszcze miała wypadek samochodem bo pijana jechała (w ciąży). Córka niestety upośledzona, niskorosłość, zespół FAS... Moja mama wiele razy tą dziewczynkę ściągała z drogi bo uciekała z domu jak była dzieciaczkiem 2-6 lat, a matka jej pijana w domu leżała... Do tej pory tam ciągłe awantury...

Witam wszystkie starajace sie dziewczyny,jestem nowa mam pytanie czy ktoras z was korzysta z kalendarza

Większość korzysta, mam ovufriend, Ovia i femometer [emoji23]
Plus testy

Gorzej? Dla dziecka będzie gorzej po rzuceniu palenia?

Niewiarygodne [emoji85]

Daj spokój, mnie to też szlag trafia jak rodzice nad dzieciakiem palą papierochy... Moi rodzice nie ograniczali się z tym, mama w ciąży paliła, i od dzieciaka żyłam w sumie w zadymionym pomieszczeniu... Kto wie, czy to nie powoduje różnych anomalii chociażby hormonalnych u mnie.

U mnie tez tata palił przy nas, niby zdrowa jestem. Ale w moim domu wcale sie nie pali, nawet gościom nie pozwalam. I wkurza mnie strasznie sąsiad palący niesamowite ilości na balkonie, bo cały smród idzie do nas. I uwierzcie, ze dzieci maja obrzęki śluzówki i zaczynaja chrapać jak tylko okna mam otwarte [emoji53]

Nie rozumiem takich ludzi jak rzucenie palenia moze byc gorsze od palenia cala ciążę... [emoji849]
Ja palilam przed ciaza bardzo duzo bo ze dwie paczki dziennie, ostatnia fajke zapalilam w dniu terminu @ a godzine czy dwie pozniej robilam test który okazal sie pozytywny i do dzis mam o to do siebie zal bo ciagle sie zastanawiam czy gdybym wtedy tego ostatniego papierosa nie zapalila to moze moje dziecko nie miałaby wady ktora ma...
Niestety po ciazy wrocilam do palenia, ale rzucilam (mam nadzieje ze na dobre[emoji6] ) 3lata temu [emoji6]Eee ale nie kazda kupujaca ciezarna = pijaca ciezarna [emoji14] to ze widzisz ze kupuje nie musi oznaczac ze bedzie ten alko pila [emoji6]
Niestety znałam kobiete ktora cala ciaze piła i palila... w sumie to pila w każdej ciąży.. i to nie tak ze wypila piwo czy chociaż lyk i dość... ona pila codziennie az do upadłego, az do takiego stopnia ze nie dalo się z nia dogadac.. a ma dwie córki zdrowe mądre wspaniale dziewczynki, za to 3 ciazy synka juz nie donosila...urodziła martwe dziecko w 8msc..

Nie nawidze tego lekkiego podejścia do alkoholu w ciąży. Ludzie sobie nie chcą chyba zawracać głowy jak bardzo toksyczny jest dla płodu [emoji17]

A no to w takim wypadku miala bym ochote przetargac ją za włosy.. jak mozna dziecku taka krzywde robic..
Ostatnio na innym forum byla dyskusja czy w ciąży mozna wypic np 1/3 kieliszka wina...
Normalnie noz mi sie w kieszeni otwieral jak dziewczyna w ciąży ktora miala na tyle szczęścia ze udalo jej sie zajsc w 2cs, na watku takim jak ten, gdzie jest pelno dziewczyn dlugo starajacych sie i po stratach moze glosic takie opinie ze wypicie 1/3kieliszka w ciagu kilku godzin to nic złego..ze przeciez nic sie nie stanie..
I nic zadne argumenty nie trafiały ze nawet jedna kropla alko moze zaskodzic dziecku, doprowadzic do fas i juz na starcie utrudnic zycie dziecku.. nic nie trafialo bo przeciez kazdy ma rozum i jak bedzie chcial to sobie wypije bo kilka kropel to przeciez nic...

Dzięki, ze wspominasz o fas. Bo to jakiś kurczę temat tabu, fas czyli płodowy zespół alkoholowy nie dotyczy tylko kobiet z patologii. Każda z nas wypijając niewielkanawet ilość alko w ciąży powinna sie liczyć z deficytami u dziecka i nie ma wytłumaczenia ze żelazo ze ciśnienie....
mam synka z fas i wiem z czym sie boryka wiec z serca zawsze proszę o wstrzemięźliwość w tej kwestii na czas kiedy pod sercem rośnie nowy człowiek [emoji17]

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.
Właśnie wróciliśmy z M. z zakupów. Trochę szkolnych rzeczy kupione i już 150 zł lżej [emoji849] na samych zeszytach, kredkach itp. papierniczych rzeczach [emoji849][emoji849][emoji849]

Ja nie rozumiem jak mozna wlasnemu dziecku taka krzywde robić.. jakby odmowienie sobie fajek czy alko przez te kilka miesiecy bylo niewykonalne..[emoji19]
Szkoda mi tych dzieciaków [emoji22]
Ja mialam o tyle szczęścia ze mi nic nie jest mimo ze matka cala ciaze sie nie oszczedzala choc powinna z uwagi na swoje choroby, tez piła i palila cala ciążę...

My po pediatrze.
Maja przekroczyła wagę urodzeniowa (2450) i waży 2600 :)
W 8 dni przybrała 230 g :)
I okazuje się że Maja jako wczesniak ma darmowe szczepionki skojarzone.
Super :)! Pięknie przybiera. Tak, wcześniaki mają darmowe szczepionki skojarzone i pneumokoki chyba (jak rodziłam moje dzieci tych kilka lat temu, to tak było w każdym razie).

@Maliina głowa do góry! Testów Kochana nie "czyta się" po czasie ;). Kreska wyszła do 5minut, to znaczy, że hormon we krwi jest. Spokojnie czekaj i się nie stresuj, bo to i tak nic nie zmieni.

@Martoosia powodzenia :)!!!

Jeśli chodzi o Flo, to i ja używam tej Apki. Ale owufriend też.
Testy owu ładnie ciemnieją :) wczoraj były [emoji173]️ dziś poprawimy jeszcze chyba jak się uda.

reklama
Jeszcze negatyw, prawda?
IMG_2307.JPG

Załączniki

• IMG_2307.JPG
    IMG_2307.JPG
    276,5 KB · Wyświetleń: 312
Do góry