reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Witam wszystkie starajace sie dziewczyny,jestem nowa mam pytanie czy ktoras z was korzysta z kalendarza

Załączniki

• Screenshot_2018-08-10-09-48-03.png
    Screenshot_2018-08-10-09-48-03.png
    122,9 KB · Wyświetleń: 73
Ja bym musiała mieć 6 dzieci by sie wszystkim nalezalo cos od panstwa hehe ale wolę miec swoje niz liczyc na panstwo. Co nie zmienia faktu że super ze cos w koncu jest dla tych naszych dzieci. Sa kobiety ktore z roznych powodow nie spelniaja sie zawodowo i ten grosz dodatkowy zawsze jest.
Pisiorki zdziwione bo 500+ nie sprawilo ze sie rodzi wiecej dzieci.. Nie wiem na co liczyli. Z mojej obserwacji w moim mieście widzę tylko ze w rodzinach najuboższych lub tam gdzie leje sie alkohol rodza sie dzieci.. Rodziny sa bardzo wielodzietne po 7mioro dzieci i wiecej maja. I ci biedni spozytkuja to pewnie wlasciwie.. Gorzej z tymi gdzie alkohol i fajki sa najwazniejsze.

Wiem tez u nas w tak malej miescinie sa raptem 2 zlobki panstwowe i moze 4 prywatne. Dzieci mnostwo to graniczy z cudem by sie dostac i kasa nie mala. Wiele mam z tego powodu nie ma jak rozwinąć skrzydla bo wiele tu rodzin wojskowych sciagnietych z daleka nie majacych rodzin kolo siebie i zdani sa sami na siebie. Ja mam chociaż teściową ktora zawsze podskoczy do młodej jak jest taka potrzeba. Ale nie każdy ma tak dobrze.
Co do 500+ ja mam takie zdanie, że te 500zł powinno być jako dodatek na dziecko do pensji jednego z rodziców i by nie było takich niedomówień. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy ledwo mają na chleb a co dopiero jak przelewa się alkohol, nie mają pracy a płodzą dzieci, co te dzieci mają za życie wtedy... Serce się kraja.

Ja mam flo i moj kalendarzyk pierwszy miesiac staran z parenton dla meza ja lykam folik
Ja WomanLoga mam już od 4 lat jakoś. :) Też cały czas łykam folik, narzeczony póki co nic nie bierze. Ja jeszcze jestem na euthyroxie i norprolacu. 23cykl starań... Mam nadzieję, że zdążę zajść w ciąże do 30 cyklu. :D

reklama
Do góry