reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Witam wszystkie starajace sie dziewczyny,jestem nowa mam pytanie czy ktoras z was korzysta z kalendarza

Załączniki

• Screenshot_2018-08-10-09-48-03.png
    Screenshot_2018-08-10-09-48-03.png
    122,9 KB · Wyświetleń: 71
Ja bym musiała mieć 6 dzieci by sie wszystkim nalezalo cos od panstwa hehe ale wolę miec swoje niz liczyc na panstwo. Co nie zmienia faktu że super ze cos w koncu jest dla tych naszych dzieci. Sa kobiety ktore z roznych powodow nie spelniaja sie zawodowo i ten grosz dodatkowy zawsze jest.
Pisiorki zdziwione bo 500+ nie sprawilo ze sie rodzi wiecej dzieci.. Nie wiem na co liczyli. Z mojej obserwacji w moim mieście widzę tylko ze w rodzinach najuboższych lub tam gdzie leje sie alkohol rodza sie dzieci.. Rodziny sa bardzo wielodzietne po 7mioro dzieci i wiecej maja. I ci biedni spozytkuja to pewnie wlasciwie.. Gorzej z tymi gdzie alkohol i fajki sa najwazniejsze.

Wiem tez u nas w tak malej miescinie sa raptem 2 zlobki panstwowe i moze 4 prywatne. Dzieci mnostwo to graniczy z cudem by sie dostac i kasa nie mala. Wiele mam z tego powodu nie ma jak rozwinąć skrzydla bo wiele tu rodzin wojskowych sciagnietych z daleka nie majacych rodzin kolo siebie i zdani sa sami na siebie. Ja mam chociaż teściową ktora zawsze podskoczy do młodej jak jest taka potrzeba. Ale nie każdy ma tak dobrze.
Co do 500+ ja mam takie zdanie, że te 500zł powinno być jako dodatek na dziecko do pensji jednego z rodziców i by nie było takich niedomówień. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy ledwo mają na chleb a co dopiero jak przelewa się alkohol, nie mają pracy a płodzą dzieci, co te dzieci mają za życie wtedy... Serce się kraja.

Ja mam flo i moj kalendarzyk pierwszy miesiac staran z parenton dla meza ja lykam folik
Ja WomanLoga mam już od 4 lat jakoś. :) Też cały czas łykam folik, narzeczony póki co nic nie bierze. Ja jeszcze jestem na euthyroxie i norprolacu. 23cykl starań... Mam nadzieję, że zdążę zajść w ciąże do 30 cyklu. :D

reklama
Do góry