reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Do lekarza mi daleko, jestem farmaceutka :)
Ostatnio coś tam i nim pisałam, a co chcesz konkretnie wiedziec? Sama brałam acard, ale dopiero jak zaszłam w ciąże.
Cześć [emoji4] chciałam napisać prywatną, ale wyświetla komunikat, że nie mogę rozpocząć z tobą konwersacji, nie wiem dlaczego, ale chciałam prosić cię o poradę biorę od dwóch dni Orungal po 4 tab dziennie przez 7 dni, wzięłam narazie 8 tab i nie dosyć, że mnie wysypuje to jeszcze wszystko swędzi, próbowałam skontaktować się z lekarzem, ale Pani w rejestracji każe mi przyjść w poniedziałek (dobre sobie do wtorku mam ten lek) :/ i nie wiem czy odstawić to czy jednak brać dalej pomimo wysypki i tego swędzenia :( nie chce sobie zaszkodzić w tą ani w tą stronę :/

reklama
Kurcze dziewczyny... czy 5 tyg. po zabiegu, nie jest za szybko by robić badania hormonalne ? Któraś robiła tak po poronieniu?
Nie chciałabym by wyniki były niemiarodajne... z drugiej strony, nie chce czekac (bo jeśli bym zaszła?)
gdzieś czytałam ze już po 1 @ można zrobic, a tak myśle ze może u mnie już hormon spadł po takim czasie (i tak nie był duzy bo tylko 5tys.)
Mój pojechał na badanie nasienia...
ciekawe jakie beda wyniki...

Kurcze właśnie w takich sytuacjach to 500+ jest super, ja też będę miała sytuację bez wyjścia bo do publicznego żłobka nie ma szans, a znowu prywatny u nas najtaniej koło 1000 zł więc straszne koszta :/ ale na 500+ na pierwsze dziecko napewno nie mam co liczyć pomimo, że nie zarabiamy nie wiadomo ile :/

Sent from my Moto G (5S) using Forum BabyBoom mobile app

Ja tam wolę, żeby nam się nic nie należało ;p

eee tam bez przesady tutaj nikt nie napisał, że ktoś siedzący w domu jest nierobem czy patologią, są różne sytuacje i jestem w stanie zrozumieć, że dziecko nie chciało się zaklimatyzowac w żłobku, a ciebie stać na to żeby siedzieć w domu, ja może jestem trochę za bardzo przewrażliwiona i wybiegam w przód myśląc a co będzie gdyby ;) i dlatego wolę tą niezależność, zresztą nie wiem czy czytałaś we wcześniejszych postach też napisałam, że ta moja niezależność nie jest tak do końca bo jak bym miała wynająć mieszkanie, wyżywić się, ubrać to bym była w czarnej dupie, ale swoją kasę mam ;)...
I tutaj też w dużej mierze zależy od podejścia męża bo niejednokrotnie słyszałam od moich koleżanek, że ich mężowi mówią a bo ty siedzisz w domu i nic nie robisz (pomijam jaki trud sprawia wychowanie dziecka)...

Mój Mąż byłby szczęśliwy, gdybym chciała siedzieć w domu ;p tylko ja bym nie była :p

Cześć [emoji4] chciałam napisać prywatną, ale wyświetla komunikat, że nie mogę rozpocząć z tobą konwersacji, nie wiem dlaczego, ale chciałam prosić cię o poradę biorę od dwóch dni Orungal po 4 tab dziennie przez 7 dni, wzięłam narazie 8 tab i nie dosyć, że mnie wysypuje to jeszcze wszystko swędzi, próbowałam skontaktować się z lekarzem, ale Pani w rejestracji każe mi przyjść w poniedziałek (dobre sobie do wtorku mam ten lek) :/ i nie wiem czy odstawić to czy jednak brać dalej pomimo wysypki i tego swędzenia :( nie chce sobie zaszkodzić w tą ani w tą stronę :/
Odpisałam priv, daj znac czy doszło :)

Ja bym musiała mieć 6 dzieci by sie wszystkim nalezalo cos od panstwa hehe ale wolę miec swoje niz liczyc na panstwo. Co nie zmienia faktu że super ze cos w koncu jest dla tych naszych dzieci. Sa kobiety ktore z roznych powodow nie spelniaja sie zawodowo i ten grosz dodatkowy zawsze jest.
Pisiorki zdziwione bo 500+ nie sprawilo ze sie rodzi wiecej dzieci.. Nie wiem na co liczyli. Z mojej obserwacji w moim mieście widzę tylko ze w rodzinach najuboższych lub tam gdzie leje sie alkohol rodza sie dzieci.. Rodziny sa bardzo wielodzietne po 7mioro dzieci i wiecej maja. I ci biedni spozytkuja to pewnie wlasciwie.. Gorzej z tymi gdzie alkohol i fajki sa najwazniejsze.

Wiem tez u nas w tak malej miescinie sa raptem 2 zlobki panstwowe i moze 4 prywatne. Dzieci mnostwo to graniczy z cudem by sie dostac i kasa nie mala. Wiele mam z tego powodu nie ma jak rozwinąć skrzydla bo wiele tu rodzin wojskowych sciagnietych z daleka nie majacych rodzin kolo siebie i zdani sa sami na siebie. Ja mam chociaż teściową ktora zawsze podskoczy do młodej jak jest taka potrzeba. Ale nie każdy ma tak dobrze.

Z tą wodą to fakt. Bardzo dużo piję. Ale chce robić na dwóch typach testów bo po teoretycznie przesuniętej o tydzień owu gdzie te z DL pokazały dwie ciemne kreski tak jak owufriend to wolę testować na dwa fronty.

reklama
Wrrr. ... Jakie życie jest czasami niesprawiedliwe..... Właśnie jadę do pracy i stała obok mnie na przystanku ciężarna, która sobie paliła papierosa jakby nigdy nic.... OKROPNY widok....

Do góry