reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A ja czekam na autobus do domu. Jakie plany na dzisiejsze popołudnie macie dziewczyny? ;)

My dzisiaj wybieramy się do kina :) no i jestem w oczekiwaniu wg jednej aplikacji dzisiaj powinna przyjść @ a wg drugiej jutro. Więc radze jej nie przyjść ;) żartuje! Co ma być to będzie :)

reklama
U nas jest [emoji173] co drugi dzień, ze względu na to,że jak zaczynaliśmy starania to stwierdziliśmy,że dzień w dzień będziemy i tak przed 8 dni, a później nabawilismy się infekcji, nazywanej zresztą "choroba miesiąca miodowego", która leczyliśmy 3 miesiące antybiotykami,bo tak naruszyliśmy naturalną florę... Teraz wolę co dwa dni niż znowu być wstrzymana ze staraniami na trzy cykle.

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

@Sesil dokładnie, a najgorzej jak ktoś w rodzinie zachodzi w ciążę to odrazu atak na nas że jak to my jeszcze nie? ??? Tak jest teraz u nas żona brata ciotecznego jest w ciąży (są po ślubie 8 miesięcy znają się 3 lata) i odrazu po ogłoszeniu tej wiadomości wszyscy do nas że my to chyba nigdy nie będziemy mieli bo jesteśmy tyle po ślubie i znamy się już 10 lat i nic to pewnie nic nie będzie. ...

Dziewczyny a jak sobie radzicie z ciągłymi pytaniami od rodziny (głównie teściowej) kiedy w końcu będziemy mieli dziecko?
Bratu mojego męża urodziło się dziecko 1,5 roku po ślubie, my jesteśmy już 3 lata po ślubie i nawet nie jestem w ciąży( wcześniej to była nasza decyzja) i ciągle te pytania. ... męczy mnie to bo już bardzo byśmy chcieli i te pytania nie są dla mnie miłe
Kochana, ja już jestem prawie 6 lat po ślubie ;) ale dopiero teraz podjęliśmy decyzję, że czas zadziałać.
Pytania się pojawiają i doprawadzają mnie do furii. O ile rozumiem pytania babć i starszych ciotek (wiadomo, kiedyś dzieci miało się od razu po ślubie), o tyle strasznie denerwują mnie teksty w stylu "no a u was co się nic nie dzieje, kiedy dzieci? Jakieś problemy macie?" zasłyszane od dziewczyn w moim wieku czy młodszych, które dotąd uważały, że nikt nie powinien się nikomu wtrącać w te tematy, a teraz zostały mamami i uważają, że skoro one mają dzieci (nie zawsze z wyboru, czasem z "przypadku") to inni też muszą i innej opcji nie ma. Grrrrrr!!!
Nieśmiał pytania padają też ze zstrony naszych rodziców, ale w ich przypadku to zrozumiałe - oboje jesteśmy jedynakami, więc chcieliby już mieć kogo rozpieszczać ;)

Kochana, ja już jestem prawie 6 lat po ślubie ;) ale dopiero teraz podjęliśmy decyzję, że czas zadziałać.
Pytania się pojawiają i doprawadzają mnie do furii. O ile rozumiem pytania babć i starszych ciotek (wiadomo, kiedyś dzieci miało się od razu po ślubie), o tyle strasznie denerwują mnie teksty w stylu "no a u was co się nic nie dzieje, kiedy dzieci? Jakieś problemy macie?" zasłyszane od dziewczyn w moim wieku czy młodszych, które dotąd uważały, że nikt nie powinien się nikomu wtrącać w te tematy, a teraz zostały mamami i uważają, że skoro one mają dzieci (nie zawsze z wyboru, czasem z "przypadku") to inni też muszą i innej opcji nie ma. Grrrrrr!!!
Nieśmiał pytania padają też ze zstrony naszych rodziców, ale w ich przypadku to zrozumiałe - oboje jesteśmy jedynakami, więc chcieliby już mieć kogo rozpieszczać ;)

Ja jestem 10 lat po ślubie :) z tym ze wcześniej nie chcieliśmy... Ja ciśnienie mam od dwóch lat a maz od 1,5 roku.

Na szczescie u mnie takich pytan nie ma,moja mama ciagle o to pytała kiedy bedzie babcia ale jak do niej zadzwonilam zaplakana i zapytala mnie dlaczego placze a ja jej wykrzyczalam „Bo jednak dzisiaj przyszla ta okropna małpa” to temat sie zakonczyl....
takze dziewczyny chwalcie sie ktora dzisiaj albo jutro testuje? Albo na dniach! ;)

Na szczescie u mnie takich pytan nie ma,moja mama ciagle o to pytała kiedy bedzie babcia ale jak do niej zadzwonilam zaplakana i zapytala mnie dlaczego placze a ja jej wykrzyczalam „Bo jednak dzisiaj przyszla ta okropna małpa” to temat sie zakonczyl....
takze dziewczyny chwalcie sie ktora dzisiaj albo jutro testuje? Albo na dniach! ;)

Ja w sobotę, nie mniej jednak dzisiaj beta wyszła negatywna :( robiłam w 25 dc.

Cześć wszystkim, mało pisze bo u mnie nic się nie dzieje. Dziś 25dc. W poniedziałek byłam zbadać progesteton i odebrać poprzednie wyniki, wydają się być w normie ;) także teraz czekam na wizytę u gin i mam nadzieję że mi coś przepisze żeby wspomóc następny cykl ;)
A pytanie mam macie coś sprawdzonego na to żeby włosy szybciej rosły tylko nie do picia , jakąś odżywkę np?

reklama
No to oby nie przyszła do soboty jędza :) nie wiem kiedy jest dobry moment na betę aby była miarodajna ale może jeszcze nic straconego, siknij na test w sobote albo piątek :)
@ napewno nie przyjdzie bo mam dupasthon brać aż do niedzieli. Lekarz wymyslil coś nowego w tym cyklu ;)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry