reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A ja czekam na autobus do domu. Jakie plany na dzisiejsze popołudnie macie dziewczyny? ;)

My dzisiaj wybieramy się do kina :) no i jestem w oczekiwaniu wg jednej aplikacji dzisiaj powinna przyjść @ a wg drugiej jutro. Więc radze jej nie przyjść ;) żartuje! Co ma być to będzie :)

reklama
U nas jest [emoji173] co drugi dzień, ze względu na to,że jak zaczynaliśmy starania to stwierdziliśmy,że dzień w dzień będziemy i tak przed 8 dni, a później nabawilismy się infekcji, nazywanej zresztą "choroba miesiąca miodowego", która leczyliśmy 3 miesiące antybiotykami,bo tak naruszyliśmy naturalną florę... Teraz wolę co dwa dni niż znowu być wstrzymana ze staraniami na trzy cykle.

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

@Sesil dokładnie, a najgorzej jak ktoś w rodzinie zachodzi w ciążę to odrazu atak na nas że jak to my jeszcze nie? ??? Tak jest teraz u nas żona brata ciotecznego jest w ciąży (są po ślubie 8 miesięcy znają się 3 lata) i odrazu po ogłoszeniu tej wiadomości wszyscy do nas że my to chyba nigdy nie będziemy mieli bo jesteśmy tyle po ślubie i znamy się już 10 lat i nic to pewnie nic nie będzie. ...

Dziewczyny a jak sobie radzicie z ciągłymi pytaniami od rodziny (głównie teściowej) kiedy w końcu będziemy mieli dziecko?
Bratu mojego męża urodziło się dziecko 1,5 roku po ślubie, my jesteśmy już 3 lata po ślubie i nawet nie jestem w ciąży( wcześniej to była nasza decyzja) i ciągle te pytania. ... męczy mnie to bo już bardzo byśmy chcieli i te pytania nie są dla mnie miłe
Kochana, ja już jestem prawie 6 lat po ślubie ;) ale dopiero teraz podjęliśmy decyzję, że czas zadziałać.
Pytania się pojawiają i doprawadzają mnie do furii. O ile rozumiem pytania babć i starszych ciotek (wiadomo, kiedyś dzieci miało się od razu po ślubie), o tyle strasznie denerwują mnie teksty w stylu "no a u was co się nic nie dzieje, kiedy dzieci? Jakieś problemy macie?" zasłyszane od dziewczyn w moim wieku czy młodszych, które dotąd uważały, że nikt nie powinien się nikomu wtrącać w te tematy, a teraz zostały mamami i uważają, że skoro one mają dzieci (nie zawsze z wyboru, czasem z "przypadku") to inni też muszą i innej opcji nie ma. Grrrrrr!!!
Nieśmiał pytania padają też ze zstrony naszych rodziców, ale w ich przypadku to zrozumiałe - oboje jesteśmy jedynakami, więc chcieliby już mieć kogo rozpieszczać ;)

Kochana, ja już jestem prawie 6 lat po ślubie ;) ale dopiero teraz podjęliśmy decyzję, że czas zadziałać.
Pytania się pojawiają i doprawadzają mnie do furii. O ile rozumiem pytania babć i starszych ciotek (wiadomo, kiedyś dzieci miało się od razu po ślubie), o tyle strasznie denerwują mnie teksty w stylu "no a u was co się nic nie dzieje, kiedy dzieci? Jakieś problemy macie?" zasłyszane od dziewczyn w moim wieku czy młodszych, które dotąd uważały, że nikt nie powinien się nikomu wtrącać w te tematy, a teraz zostały mamami i uważają, że skoro one mają dzieci (nie zawsze z wyboru, czasem z "przypadku") to inni też muszą i innej opcji nie ma. Grrrrrr!!!
Nieśmiał pytania padają też ze zstrony naszych rodziców, ale w ich przypadku to zrozumiałe - oboje jesteśmy jedynakami, więc chcieliby już mieć kogo rozpieszczać ;)

Ja jestem 10 lat po ślubie :) z tym ze wcześniej nie chcieliśmy... Ja ciśnienie mam od dwóch lat a maz od 1,5 roku.

Na szczescie u mnie takich pytan nie ma,moja mama ciagle o to pytała kiedy bedzie babcia ale jak do niej zadzwonilam zaplakana i zapytala mnie dlaczego placze a ja jej wykrzyczalam „Bo jednak dzisiaj przyszla ta okropna małpa” to temat sie zakonczyl....
takze dziewczyny chwalcie sie ktora dzisiaj albo jutro testuje? Albo na dniach! ;)

Na szczescie u mnie takich pytan nie ma,moja mama ciagle o to pytała kiedy bedzie babcia ale jak do niej zadzwonilam zaplakana i zapytala mnie dlaczego placze a ja jej wykrzyczalam „Bo jednak dzisiaj przyszla ta okropna małpa” to temat sie zakonczyl....
takze dziewczyny chwalcie sie ktora dzisiaj albo jutro testuje? Albo na dniach! ;)

Ja w sobotę, nie mniej jednak dzisiaj beta wyszła negatywna :( robiłam w 25 dc.

Cześć wszystkim, mało pisze bo u mnie nic się nie dzieje. Dziś 25dc. W poniedziałek byłam zbadać progesteton i odebrać poprzednie wyniki, wydają się być w normie ;) także teraz czekam na wizytę u gin i mam nadzieję że mi coś przepisze żeby wspomóc następny cykl ;)
A pytanie mam macie coś sprawdzonego na to żeby włosy szybciej rosły tylko nie do picia , jakąś odżywkę np?

reklama
No to oby nie przyszła do soboty jędza :) nie wiem kiedy jest dobry moment na betę aby była miarodajna ale może jeszcze nic straconego, siknij na test w sobote albo piątek :)
@ napewno nie przyjdzie bo mam dupasthon brać aż do niedzieli. Lekarz wymyslil coś nowego w tym cyklu ;)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry