reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Temat 500+ jest bardzo drażliwy - moim zdaniem jak już coś takiego wprowadzili to powinno dostać każde dziecko ... obsługa, sprawdzanie dochodów itp. to pewnie więcej kosztuje niż danie każdemu.
Ja generalnie nie jestem za 500+, ale skoro ma być to niech dostanie każde dziecko - w czym drugie jest lepsze od pierwszego?
A co do tego, że boli jak dostają bogaci - a ja uważam, źe jak wszyscy to wszyscy ... w końcu w dużej mierze to jest finansowane właśnie z podatków tych bogatych, po za tym to, źe ktoś teraz ma nie znaczy, że tak będzie zawsze - mozna odkładać te pieniądze na konta dzieci przecież... moźe kiedyś będzie gorzej...
Mnie boli jedynie jak ktoś z uwagi na 500+ mówi, że pracować mu się nie opłaca, albo jak stara się o kolejne dziecko, bo dostanie 500+... a tak naprawdę czym jest 500 zł w wydatkach, jakie trzeba ponieść wychowując dziecko?
I reaguję alergicznie jak widzę u mnie pod żabką 2 kobiety z piwem w ręku bujające wózek o godzinie 11 rano... normalnie jak mam urlop, bo coś muszę załatwić to idę dłuższą drogą, żeby ominąć żabkę, bo 80%, że stoją...
Ja 500+ nie pobieram i pobierać nie będę, ale mam swoje zdanie na ten temat. Wykorzystane zgodnie z przeznaczeniem mogę zaakceptować, ale w niektórych przypadkach nie. Po za tym obsługa tego świadczenia wg mnie jest niewspółmierna do korsyści - gdyby nie było kontroli dochodów itp. to uważam, że danie na każde dziecko nie uszczuplałoby bardziej budżetu...
Też uważam że powinno mieć każde dziecko 500+ i w takich rodzinach jak pisałaś o tych co z piwem stoją powinno być sprawdzane czy faktycznie te pieniądze idą na dzieci.
Mój syn dzięki 500+ miał możliwość iść do żłobka. Na publiczny nie było szans, a bez 500+ nie byłoby mnie stać na prywatny. I tak myślałam do tego 500+ dokładać do opłat w żłobku. Ale dzięki temu Aleks poszedł między dzieci. A ja miałam możliwość przynajmniej częściowo wrócić do pracy.

reklama
Zrobilam ten test facelle i jakis cien jest. Ale na cieniach przejechalam sie wiele razy. Wiec jesli cos ma byc na rzeczy to po powrocie powinno byc juz znacznie bardziej widoczne i wtedy uwierzę.

Powiem Ci moja droga, ze mnie te rossmanowe nigdy nie oszukały, w odróżnieniu od Pinkow, 3 razy fałszywka [emoji846] po cichu gratuluje. Który to dpo? Ja taki na tym facelle miałam w 9dpo. [emoji846]

Hej kochane. Zdecydowałam się zarejestrować na tą angiografię z rezonansem i co usłyszałam, że na CITO to na grudnia, bez pilnego skierowania na lutego...
Dzisiaj 18dc, więc bliżej niż dalej do @. :D

Dokładnie. Dlatego uważam że każde dziecko bez wyjątku powinno mieć możliwość otrzymywać 500+. Niezależnie od dochodów rodziców

Tez uważam, ze jak ten program już jest to powinien dotyczyć wszytskich dzieci, tych pierwszych tez i powinna być kontrola wydatków w przypadku niektórych rodzin. Podkreślam, ze niektórych. Moja siostra jest asystentem kuratora sądowego, odwiedza głowie rodziny z problemami i serio w wielu wypadkach środki z tego programu wcale na dzieci przeznaczane nie są, a o jakiejkolwiek aktywizacji zawodowej wiele pań nie chce nawet słyszeć.

Malina po cichutku gratuluję :**

Forget ty nie pisz takich rzeczy bo ja 6dni przed @ i zaraz polecę po test i pewnie wyjdzie czysty a ja podłamana hehehe

Malina po cichutku gratuluję :**

Forget ty nie pisz takich rzeczy bo ja 6dni przed @ i zaraz polecę po test i pewnie wyjdzie czysty a ja podłamana hehehe

Tez uważam, ze jak ten program już jest to powinien dotyczyć wszytskich dzieci, tych pierwszych tez i powinna być kontrola wydatków w przypadku niektórych rodzin. Podkreślam, ze niektórych. Moja siostra jest asystentem kuratora sądowego, odwiedza głowie rodziny z problemami i serio w wielu wypadkach środki z tego programu wcale na dzieci przeznaczane nie są, a o jakiejkolwiek aktywizacji zawodowej wiele pań nie chce nawet słyszeć.
Wiem bo sama znam taka rodzinę. 500+ na 6 dzieci, plus alimenty. Rodzinne. Dziewczyna też nie myśli iść do pracy. 28 lat. Potem z czego emerytura? Bo nawet jeśli 500+ do tego czasu nie zabiorą to dzieci w końcu skończą 18 lat i skończy się eldorado...
Takie wyjście 500+ jest dobre na rok, dwa. Jak matka pierwsze lata chce spędzić w domu z dziećmi i im się poświecić. Ale na dłużej? Wbrew pozorom nie wyjdzie ani jej ani dzieciom to na dobre.

reklama
Do góry