reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Szybciutko dostałaś :) ale dobrze, bo Ty chyba z tego co panietam miałaś dzień przede mna czy tam 2 dni zabieg ... ja tez czekam ale czuje ze jajniki coś tak jakby pobolewają dziwnie. Czasami to nawet mam wrażenie ze boli mnie gdzieś z boku brzucha:/ ale wszystko ok.
Oj Maj przepiękny, idealny by urodzić :) tez bym chciała- może się uda nam Kochana [emoji173]️ I tez bardzo bym chciała zajsc w miarę szybko i utrzymać do końca zdrowa ciaze. Po prostu nie spodziewałam się, to będzie takie trudne, całkiem inaczej wyobrażałam sobie ciaze. A już taki mały wstęp można powiedzieć przeżyłam (skurcze przy wywoływaniu poronienia) okropne przeżycie...
ale jeśli miałabym znowu cierpieć dla zdrowego maluszka to przeżyje wszystko, byle by mieć choć jedno dzieciątko zdrowe [emoji173]️
Kochana na pewno prędzej czy później obie będziemy tulic maleństwa, fajnie byłoby jakby ci się udało szybko zajść bo aż smutno się robi, że tyle czekałaś miesięcy, a potem tak szybko musiałaś się pożegnać. Ja mam już dwóch synów to pewnie trochę inaczej to odbieram. Chłopaki dają mi siłę. [emoji173] jakoś widocznie mój organizm szybko jest gotowy. Ale tego się spodziewałam mając w pamięci pierwsze poronienie. Wtedy zaszłam również w kolejnym cyklu. Moze tym razem też się poszczesci. Wiesz co ja nie mialam zabiegu. Ja miałam samoistne całkowite poronienie. Samo się zaczęło krwawienie i samo bez środków farmakologicznych się oczyscilo. Właśnie jak ty 7 lipca miałam początek.

reklama
Dziewczyny ile trwa zazwyczaj wasza@ ? Ja przy cyklach ponad 30-dniowych zawsze miałam przynajmniej tydzień, ostatnie 3 dni to raczej bardziej plamienia, ale było, a teraz cykl 25 dniowy 3 dzień @ i mocne krwawienie już się skończyło, w nocy tampon prawie czysty, teraz mam wkładkę i od 4 rana czysto pewnie jeszcze coś się pojawi, ale czy 4-5 dni @ to jest ok ?
Ja mam cykle 28-29 dniowe i mam krwawienia 4-5 dniowe gdzie ten piąty to zazwyczaj palamienie więc chyba jest okej :)

Mam takie pytanie? Jak Twoja cera? Wszystko w porządku czy masz problem?
Bo u mnie jest dramat... nigdy nie miałam problemów, trądzikow itd. A teraz jest masakra tak mnie wysypało na czole, ze żal:// kiedy to zejdzie :/ kiedyś jak odstawiłam anty to tez tak miałam, ale minęło kilka ładnych tygodni zanim poznikało mi :/
Wiesz co ja mam też taka cerę skłonna do wypryskow. Generalnie kiedy nie jestem w ciąży to mam o jakiś czas coś nowego. Jakoś nie umiem skojarzyć ich z konkretna faza cyklu. Jak zachodizlam w ciążę to w pierwszym trymestrze miałam straszna cerę, mnóstwo krost itd, a od 2 trymestru do zakończenia karmienia piersią miałam idealnie czysta. Teraz mma6tak standardowo. Gdzieś coś się pojawia, ale mało.

O matko to konkretnie, ja aż tak długich @ nie miałam naszczescie, ale teraz to coraz krótsze...
Takie jak masz mysle ze sa ok [emoji6] jakby sie jeszcze skrocily albo byly jeszcze mniej obfite to wtedy bym sie martwila ze cos nie tak z endometrium
Dziewczyny ja siedzę i czuję jak bym miała gorączkę normalnie leci ze mnie woda tak parno u Was też ?
Nawet nie chce patrzec na termometr na zewnątrz [emoji849] a w mieszkaniu to juz całkiem mam 33° [emoji849] nie ma czym oddychać [emoji849]

Dziewczyny ile trwa zazwyczaj wasza@ ? Ja przy cyklach ponad 30-dniowych zawsze miałam przynajmniej tydzień, ostatnie 3 dni to raczej bardziej plamienia, ale było, a teraz cykl 25 dniowy 3 dzień @ i mocne krwawienie już się skończyło, w nocy tampon prawie czysty, teraz mam wkładkę i od 4 rana czysto pewnie jeszcze coś się pojawi, ale czy 4-5 dni @ to jest ok ?
Ostatnia moja @ trwała 6 dni... Ale po tym zaburzonym 47 dniowym cyklu. A tak to zazwyczaj 5 dni. Moja aplikacja fajnie wszystko podlicza. :)
38213743_2011319038919510_9045735960473501696_n.png

Ja czasami miałam tak śluz jakbym normalnie siku w majtki zrobiła [emoji23] ale to było dawno temu, teraz tego śluzu jak na lekarstwo..
Miałam dosłownie to samo, ale może to wina upałów też. U mnie tak gorąco, że aż płyta winylowa mi się wykrzywiła. :( Adapter stał przed oknem i może dlatego. :(

reklama
Ja przy cyklach średnio 32 dniowych, mam samego krwawienia jakieś 3 dni, potem 4 to plamienie delikatne, a 5 to takie profilaktyczne chodzenie z wkładką, która za bardzo brudna nie jest.

Do góry