reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Herbatka z pokrzywy i polecam wcierki i maski Jantar tak jak. @Migdalove poleciła :-) skrzyp chyba też można pić.
U mnie pomaga też picie siemienia lnianego, odwiedz lekarza możliwe że masz jakieś niedobory witamin.
Tylko w ciąży nie wiem jak ze skrzypem

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

reklama
dziś mamy 18 dc i około 5-6 dni po owu za oknem zimno mamy u mnie -18 :) piersi dziś sa mniej bolesne odczowam taki lekki tepy bol w podbrzuszu i w okolicach prawego jajnika ale powiem wam ciekawostke wczoraj była u mnie moja bratanica jest w 25 tc brzusiu ma wielki i ja sobie ten brzusia glaskalam i maly mnie kopna a mi jakby na znak jakiś zaswedziala brodawka sutkowa takie mrowienie dostałam i jak nadusilam delikatnie to pokazala się biala kropeczka jakby mleko:) co o tym myślicie ?? dodam ze jak bylam w ciąży z mlodsza corka tez tak miałam ale w okolicy 25-27 tydzień ze jak uslyszalam placz dziecka zaczynala się produkcja :) zresztą to była moja zmora po porodzie jak tylko jakies dziecko zaczynalo plakac ze mnie się dosłownie lalo pokarmem a moja mala w szpitalu nie chcala jesc wiec karmiłam dziecko dziewczyny która ze mna lezala bo ona nie miała pokarmu wcale
Ja syna nie karmie 2 lata ponad już, a pokarm mam do tej pory [emoji14] bez przerwy. Wiadomo niewielkie ilości ale jest. Poziom prolaktyny przed ciążą sprawdzałam byłacw normie.
Sprawdź prolaktynę. Bo jeśli nie miałaś pokarmu, a nagle się pojawił to mogą ale nie muszą oczywiście być problemy z prolaktyna

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

U mnie 5 dzien cuklu małpa sie skonczyla.od wczoraj pije ponownie po 6m-c przerwy ocet jabkowy.wbrew pozorom jest bardzo zdrowy(jak jabłka) genialnie odkwasza organizm.dzis ide z moim 9 latkiem na bilans 10 latka.paradoks.urodzil sie 28 12 dlatego rocznikowo jest dziesieciolatkiem.Jezeli chodzi o dzieci to moje to kolosy przy waszych.corka waga ur 3570 g a syn 3750g w 40 tyg ciazy.
Sesil trzymam kciuki i czekam twoj wynik.
Milego dna wam zycze
Mój synek 55 cm i 3650g. Urodzony z terminu z USG a z terminu z om 4 dni wcześniej. Taki mały pulpecik był

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

@encirclede :-) :) moja córka urodziła się w 42 tc z waga 2410g, najstarszy niewiele wiekszy był bo 2610g A najmłodszy tak jak pisałam 2780g.
Ogólnie mam szczupłe dzieci, ale to po rodzicach. Synek ma 4, 5 latek i waży niespełna 14 kg 104 cm. Starsze też szczuplaki. Maż drobny i ma 170 cm Ja też nieduża 157 cm i 51 lg tak, że genów nie oszukamy szczególnie, że sami mali się rodzilismy.

@encirclede :-) :) moja córka urodziła się w 42 tc z waga 2410g, najstarszy niewiele wiekszy był bo 2610g A najmłodszy tak jak pisałam 2780g.
Ogólnie mam szczupłe dzieci, ale to po rodzicach. Synek ma 4, 5 latek i waży niespełna 14 kg 104 cm. Starsze też szczuplaki. Maż drobny i ma 170 cm Ja też nieduża 157 cm i 51 lg tak, że genów nie oszukamy szczególnie, że sami mali się rodzilismy.
O boziu. To drobniutki chłopiec faktycznie. Mój 3,5 latek 18kg i ciuszki na 104.

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

reklama
Tak, my z tych ponizej 3 c. Idą własną ścieżką do góry ale idą. Wyniki w normie więc luzik.
Za to enegii co nie miara.
Ja też całe życie byłam mała i drobna ;) do tej pory kurdupel jestem 158 cm. Przed ciążą z synem 42 kg, a przed tą ciąża 52. Gdzie jak na początku schudłam do 47,5 tak od półtora miesiąca przytyłam kg i tak utrzymuje mi się 48,5. Mam nadzieję że jak najdłużej [emoji23]

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Do góry