reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Witam się w 18 dc, 6dpo. Jedynym objawem są ogromne piersi, większe niż w poprzednich cyklach. A poza tym brak śluzu, zawsze o tej porze miałam sporo śluzu aż do okresu, a teraz nic, i żadnego bólu jajników, dyskomfortu w podbrzuszu, nic.... zupełnie odwrotnie niż ostatnio. Może to po ovarinie .

reklama
Ja też całe życie byłam mała i drobna ;) do tej pory kurdupel jestem 158 cm. Przed ciążą z synem 42 kg, a przed tą ciąża 52. Gdzie jak na początku schudłam do 47,5 tak od półtora miesiąca przytyłam kg i tak utrzymuje mi się 48,5. Mam nadzieję że jak najdłużej [emoji23]

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Witaj w klubie ja też jestem kurdupel[emoji14]. Wzrost 156 a mąż 175 wiec fajnie wyglądamy [emoji14]Waga teraz 52 kg a przed synem wazylam 45 kg :).

xrot3e3khrx43f8f.png

Witaj w klubie ja też jestem kurdupel[emoji14]. Wzrost 156 a mąż 175 wiec fajnie wyglądamy [emoji14]Waga teraz 52 kg a przed synem wazylam 45 kg :).

xrot3e3khrx43f8f.png
O to też praktycznie jak ja :D
Kurde siedzę z tą kawą i nie mogę się zebrać na to stare mieszkanie [emoji23] a samo się nie posprząta... [emoji24]

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

@mamunia86 ojej to faktycznie maluszki. Ja się zastanawiam jak duża może być różnica w moich dzieciach jeśli np drugie urodzi się w terminie albo po :)

@KatiNails u mnie za to pokarm zanikł jak mała miała 1,5 miesiąca a koło 5 miesiąca jej życia się pojawił ( pewnie wystarczyło rozkręcić laktację trochę i by było go sporo ) niestety mała przywykła do butli a jak jej dawałam moje to się krzywiła więc nie było sensu zaczynać na nowo. Dzisiaj 11 miesięcy po porodzie i jak nacisnę prawą pierś to jeszcze potrafi z niej coś wypłynąć :)
Szkoda, że się nie udało nam cyckować bo bardzo chciałam a to że nie wyszło boli do dzisiaj. Mam nadzieję, że z drugim się uda jednak cycem karmić :)

Co do wagi ja przed ciążą potrafiłam ważyć 47,5 nawet. Do porodu szłam 75 dłuuugo po porodzie miałam 70,5 a obecnie od 22.01 udało się zgubić prawie 5kg :)
Mam 165 cm :)

No i przyszła @. Tak czułam ze ten cykl będzie stracony. Nowy miesiąc, nowe nadzieje. Tym razem chyba bede mierzyć temperaturę i robić testy owulacyjne. Zobaczymy co wyjdzie.

@mamunia86 ojej to faktycznie maluszki. Ja się zastanawiam jak duża może być różnica w moich dzieciach jeśli np drugie urodzi się w terminie albo po :)

@KatiNails u mnie za to pokarm zanikł jak mała miała 1,5 miesiąca a koło 5 miesiąca jej życia się pojawił ( pewnie wystarczyło rozkręcić laktację trochę i by było go sporo ) niestety mała przywykła do butli a jak jej dawałam moje to się krzywiła więc nie było sensu zaczynać na nowo. Dzisiaj 11 miesięcy po porodzie i jak nacisnę prawą pierś to jeszcze potrafi z niej coś wypłynąć :)
Szkoda, że się nie udało nam cyckować bo bardzo chciałam a to że nie wyszło boli do dzisiaj. Mam nadzieję, że z drugim się uda jednak cycem karmić :)
Oj synciu te 15 miesięcy był na karmieniu mieszanym. Cyc + butla. Bo ja swojego pokarmu miałam za mało. A on jadl od urodzenia za dwoje. Tylko ja z tych niewielu szczęśliwych mam co dzieciu tak lubował się w cycu, że mimo tego że dostawał butle to cyca nie odrzucił. Teraz mam nadzieję że będzie podobnie. Tzn ogólnie chce karmić tylko piersią. Ale nie obrazę się jak dziecko nie będzie miało nic przeciwko butli. Bo mimo wszystko ta butla w niektórych sytuacjach ratuje 'dupsko'.

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Drobne babeczki z nas. Nic tylko kochać takie dziewczynki :-D Wiele z nas na okolo 157 cm i waży okolo 51 kg.

@pitaja22 ..przykro mi.

Ja zbieram się do ginekologa.

KARMIENIE pierwszego synka kp tylko 6 miesiecy, córę 2.5 roku, syna 2 lata 8 miesiecy. Cycek super sprawa, jestem zwolenniczką ale fakt jest jeden. Długie kp w nocy niesamowicie psuje ząbki. Syn perły białe bo szybko zaczał spać w nocy a nie jeść, zdrowe. A u cory i syna próchnica ewidentnie od kp bo wiafomo w myjemy zęby rano, wieczor ale po kazdym kp w nocy nie i efekt jest albo był.

Ja syna nie karmie 2 lata ponad już, a pokarm mam do tej pory [emoji14] bez przerwy. Wiadomo niewielkie ilości ale jest. Poziom prolaktyny przed ciążą sprawdzałam byłacw normie.
Sprawdź prolaktynę. Bo jeśli nie miałaś pokarmu, a nagle się pojawił to mogą ale nie muszą oczywiście być problemy z prolaktyna

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
chyba mnie nie do końca dobrze zrozumialas po porodzie pokarmu miałam az nadto i karmiłam do 1,5 roku teraz jestem 6 lat po porodzie i wczoraj jak poczułam ruchy dziecka mojej bratanicy pojawily się kropelki mleka u mnie :) prolaktynę mam w normie :) nie wiem czemu ale zauwazylam ze tak czasem mam to tak jakby mój organizm się domagal dziecka bo jak uslysze placz gdzies takiego maluszka to zaczynają mnie mrowic sutki i wtedy się pojawiają wlasnie kropelki

reklama
Do góry