reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
@encirclede przecież na ten tydzień to ładna waga urodzinową miało dziecko.
Moje dziecko ostatnie z 40 tc miało wagę 2780 g i bylo największe jakie urodziłam haha.

Urodzeniowa 2820 była :)
Ale spadła do 2590 i długo z taką wagą była. Miała na tyle silną żółtaczkę, że nawet nie wybudzała się na cyca. Nic nawet łaskotki nie pomagały. Taka śpiąca królewna z niej była.
Ps gdyby w terminie się urodziła to zapowiadała się na bardzo duże dziecko ( chyba genetycznie bo moja mama też duże rodziła haha )
Ale nadrobiła nie powiem i dzisiaj 11 miesięcy i prawie 11kg :)

Ps @mamunia86 waga nie taka zła ale strach było taką kruszynkę na ręce brać tym bardziej, że obok leżały jeszcze dzieci 3700, 4500 i 4100 ! To moja jak taki okruszek do nich :)

Witam nowe dziewczyny!
@KatiNails @Otoona @Mamulkakubusia piękne brzuszki macie❤️❤️❤️!

Witam nowe staraczki
emoji4.png

U mnie 15dc, bylam na monitoringu, niestety dalej nic nie uroslo...
emoji15.png
(dla przypomnienia bralam clo 2-6dc). Dostalam standardowo luteine na wywolanie okresu. Mialam leciec dalej z clo, ale ze wzgledu na uczulenie dostalam aromek. Czy ktos cos o nim slyszal? Jakie efekty?
emoji4.png
emoji4.png
Nie pomogę ale myśle że gin wie co robi i na ten lek zareagujesz i będzie piękna owulacja!

Trzymam kciuki aby w sobote byly piekne pecherzyki [emoji4] niewiele jest informacji o aromku, glownie o dzialaniu przeciwnowotworowym. Wiec jestem ciekawa czy ktoras z Was miala z nim doświadczenie [emoji4]
To być może tak jak @malave pisze, że podobny do Lametty. Ja jestem na niej tez jest napisane o działaniu przeciwnowotworowym. Jak masz to brać? Tak samo jak clo?

To mój Mąż znowu mówi, że zabijam go spokojem, bo on by na pewno zrobił już tą bhcg jak i tak mnie kłuli 2 razy... a ja mu tłumaczę, że co ma być to będzie i jeśli się udało to sprawdzę za tydzień i będzie git, a jeśli nie to będzie kolejny miesiąc... a i tak jak nie wyszło to bhcg czy testy nic tu nie zmienią :p
^^chociaż nie wiem czy pierwszego nie bd musiała zrobić testu ze względu na wizytę u dentysty i znieczulenie, choć nie wiem czy ewentualnie miałoby to jakieś skutki... wolałabym nie robić testu tak wcześnie... wiecie coś na ten temat?
Możesz spokojnie iść do dentysty, nie zaszkodzi ci znieczulenie. :) I trzymam kciuki✊✊✊
hej widze ze rozmawiacie o poronieniach coz i ja wtrace swoje 2 grosze coprawda nietyle poroniłam co urodziłam w 24 tygodniu i uwierzcie mi ze to dopiero był bol patrząc jak maly człowiek umiera na waszych rekach jak wiesz ze z braku sprzętu do ratowania wczesniakow nie możesz mu pomoc jak czulas jego ruchy kopanie jak wiedzialas ze wszystko z nim ok jak do samego końca bije serduszko:( od tamtej pory minelo już prawie 9 lat, do tej pory pamiętam male raczki nozki twarzyczke choć potem zaszłam w ciaze i mam zdrowa corke (wsumie dwie mam w domu) nie mogę się jakos do końca pozbierać ze synka z nami nie ma
To strasznie niewyobrażalny ból przeżyłaś... nie potrafię tego sobie wyobrazić. Najgorsze co może matkę spotkać, to pochować własne dziecko. Podziwiam cię bardzo za siły, które znalazłaś by to przeżyć. I bardzo mi przykro, że tak krótko mogłaś się synkiem cieszyć.
W rodzinie tez miałam taki przypadek, tylko że malutka tydzień przed terminem porodu udusiła się pępowiną. Straszne przeżycie również, jeszcze wiedząc że musisz urodzić martwe dziecko siłami natury :(

@Migdalove super, że jesteś zadowolona. I myśle, że to „nianiowanie”;) bardzo dobrze ci zrobi i szybko zaciążysz :)

Łysieje ! Włosy mi wypaduja garściami...
Co mogę stosować żeby się to poprawiło?
Mi pomaga jedynie odżywka Wax taka w kubeczku z apteki jest do włosów jasnych i ciemnych. Vitapil do psikania i seboradin czarna rzodkiew lotion, szampon i odżywka tez super. Po porodzie tylko to mi pomogło. Ja niestety od Jantara miałam łupież i przetłuszczają mi się włosy.
Dzisiaj jest równo tydzień od kiedy odstawiłam utrogestan. Rano trochę bolało podbrzusze-@ wciąż nie ma, na ulotce jest napisane ze okres powinien przyjsc do 12 dni
emoji52.png
mam nadzieje, ze przyjdzie jutro albo wcale. Czy któraś miała podobnie,biorąc progesteron?
Do 12 dni po odstawieniu? Ja po duphastonie dostaje średnio po 5 dniach. Doktor zawsze mówiła, ze po odstawieniu w ciągu tygodnia powinna przyjść.

Wybaczcie, ze tyle postów jeden pod drugim, ale jak przejdę na następną stronę to ucina mi to co napisałam wcześniej :mad: Starość, nie radość :D wszystkie poszły grzecznie spać, a ja mam tylko tak późno czas żeby troszkę poczytać.
Która otwiera marzec testowaniem? Widzę, że dużo kreseczek posypie się 8 marca :) już nie mogę się doczekać...
Ja planuje siknąć w sobotę. Ale raczej i tym razem lipa.:( Choć w tym cyklu po ovitrelle nie było plamienia o_O

@Migdalove może stworzysz tabelkę na dany miesiąc, która kiedy testuje?:p

Możesz spokojnie iść do dentysty, nie zaszkodzi ci znieczulenie. :) I trzymam kciuki✊✊✊

To strasznie niewyobrażalny ból przeżyłaś... nie potrafię tego sobie wyobrazić. Najgorsze co może matkę spotkać, to pochować własne dziecko. Podziwiam cię bardzo za siły, które znalazłaś by to przeżyć. I bardzo mi przykro, że tak krótko mogłaś się synkiem cieszyć.
W rodzinie tez miałam taki przypadek, tylko że malutka tydzień przed terminem porodu udusiła się pępowiną. Straszne przeżycie również, jeszcze wiedząc że musisz urodzić martwe dziecko siłami natury :(

@Migdalove super, że jesteś zadowolona. I myśle, że to „nianiowanie”;) bardzo dobrze ci zrobi i szybko zaciążysz :)
owszem bol był masakryczny ale po części się z tym liczyłam bo dwa razy miałam krwotok synus przetrzymal obydwa miałam cicha nadzieje ze się jednak uda ale niestety nie może gdybym była gdzie indziej bo był zdrowy i duzy jak na swój wiek ciąży a ja miałam zaslaby organizm żeby go utrzymać w 24 tygodniu mierzyl około 20 cm i miał wage około kilograma wiec był ogromny teoretycznie jakbyl wytrzymala urodzil by się z waga 4 kg. moja najmlodsza corka miała 2989 i już od 6 miesiąca miałam rozwarcie 4 cm i lezalam na podtrzymaniu. Ale najgorsze z synem jest to ze wlasnie urodzil się w moje urodziny może dlatego tak mi ciężko bo co roku musze pamietac o tej tragedii

reklama
dziś mamy 18 dc i około 5-6 dni po owu za oknem zimno mamy u mnie -18 :) piersi dziś sa mniej bolesne odczowam taki lekki tepy bol w podbrzuszu i w okolicach prawego jajnika ale powiem wam ciekawostke wczoraj była u mnie moja bratanica jest w 25 tc brzusiu ma wielki i ja sobie ten brzusia glaskalam i maly mnie kopna a mi jakby na znak jakiś zaswedziala brodawka sutkowa takie mrowienie dostałam i jak nadusilam delikatnie to pokazala się biala kropeczka jakby mleko:) co o tym myślicie ?? dodam ze jak bylam w ciąży z mlodsza corka tez tak miałam ale w okolicy 25-27 tydzień ze jak uslyszalam placz dziecka zaczynala się produkcja :) zresztą to była moja zmora po porodzie jak tylko jakies dziecko zaczynalo plakac ze mnie się dosłownie lalo pokarmem a moja mala w szpitalu nie chcala jesc wiec karmiłam dziecko dziewczyny która ze mna lezala bo ona nie miała pokarmu wcale

Do góry