reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziś usłyszałam od mojej mamy, że jak będziemy z M. się starać o kolejne dziecko, to mam jej powiedzieć, to będzie trzymać kciuki. Trochę mnie to optymizmem napełniło. Milo wiedzieć, że ma się wsparcie [emoji173]️
Fajnie masz [emoji6]
Ja od mojej uslyszalam ze po co mi juz teraz, w ogóle po co mi drugie jedno starczy, zreszta nie wiadomo czy w ogole mi sie uda zajść
Dziewczyny ja dostalam recepte z tymi badaniami. One sa odplatne w koncu czy nie?
Jak to od prywatnego lekarza to platne, chyba ze masz jakiś pakiet ubezpieczenia. Ja np mam pakiet od tz z pracy i wizyty u prywatnej gin za darmo tak samo praktycznie wszystkie badania za ktore normalnie bez skierowania od lekarza na nfz trzeba płacić [emoji6]

reklama
Podobno najlepsze są testy wolnego płodowego DNA. Jednak na daną chwilę w Polsce ok 2000zl koszt. Podobno różne firmy robią. Ale nie znam szczegółów. Na blogu Nikole jest szczegółowy artykuł o tych badaniach.

Cześć dziewczyny
Nie udzielałam się wcześniej ale podglądam Was od dwóch miesięcy . Tyle staramy się i dzidziusia , to mój drugi cykl po odstawieniu tabletek. Nie mierzylam temperatury ani nie robiłam testów owu. Oczywiście nie mogę dokładnie tego określić ale zawsze od razu po owulacji zaczynaja mnie bolec piersi . Podejrzewam że jestem około 12 dni po owulacji. Jestem bardzo niecierpliwa i zrobiłam test dziś rano . Na początku wyszedł negatywny a po godzinie wydaje mi się że widzę drugą kreseczke , wiem że powinnam powtórzyć go jutro i ze nie powinno się patrzeć po czasu dłuższym niż 5 minut. Nie mogłam się powstrzymać i spojrzałam .. czy to sa moje zwidy ? Czy faktycznie cos tu jest ?
Cien widac ale nie sugeruj sie nim. Ja tez w tam tym cyklu tak mialam ze spojrzalam po 30min i zobaczylam cien ale niestety na nastepny dzien @ przyszla:( Zrob jutro albo pojutrze rano.

Fajnie masz [emoji6]
Ja od mojej uslyszalam ze po co mi juz teraz, w ogóle po co mi drugie jedno starczy, zreszta nie wiadomo czy w ogole mi sie uda zajść Jak to od prywatnego lekarza to platne, chyba ze masz jakiś pakiet ubezpieczenia. Ja np mam pakiet od tz z pracy i wizyty u prywatnej gin za darmo tak samo praktycznie wszystkie badania za ktore normalnie bez skierowania od lekarza na nfz trzeba płacić [emoji6]
mam pakiet z pracy do luxmedu ale mam go 50km dalej. jade tam w sobote do dermatologa ale paliwo 100km a baadania i odbior wynikow to sie nie oplaca. to nic oplace je.

jaki gorac! w pokoju maam 31 stopni nawet lezec ciezko.

@Sylwek19 pinki wg mnie najgorsze testy. mi na kazdym wychodzi cien nawet bez lezenia. nie nawidze ich.

mam pakiet z pracy do luxmedu ale mam go 50km dalej. jade tam w sobote do dermatologa ale paliwo 100km a baadania i odbior wynikow to sie nie oplaca. to nic oplace je.

jaki gorac! w pokoju maam 31 stopni nawet lezec ciezko.

@Sylwek19 pinki wg mnie najgorsze testy. mi na kazdym wychodzi cien nawet bez lezenia. nie nawidze ich.
Aa no to faktycznie sie nie opłaca jeździć bo drożej to wyjdzie [emoji6]
Ja mam gin i labo na miejscu więc co innego[emoji6]

Aa no to faktycznie sie nie opłaca jeździć bo drożej to wyjdzie [emoji6]
Ja mam gin i labo na miejscu więc co innego[emoji6]
no moje miasto to taka dziura a firma szkoda ze pakiety ma tak daleko.A ja Mam kurcze narosl na rece taka niewielka ale mocno czerwona kiedys byla blada. mam ją odkad pamietam ale teraz widze robi sie druga i wypadaloby to skontrolowac. nasza dermatolog nie dosc ze slabe opinie to nim sie dostane... a tam umawiam wizyte w necie i jadę.

jutro mam znow rehabilitacje. i tak mysle czy te prądy moga szkodzic na owulke i wzrost pecherzyka? czy tylko w ciazy sa przeciwskazaniem? bede miala TENS i megatronic

Fleur, piękne krechy. Działajcie ładnie na króliczki. Dzis, jutro i pojutrze i dzidzia jak malowana [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Ja swojej mamie pomimo takiego oświadczenia powiem dopiero jak nam sie uda. I podobnie jak mówisz Maliina, dopiero po ujrzeniu serduszka. ;)

Fleur, piękne krechy. Działajcie ładnie na króliczki. Dzis, jutro i pojutrze i dzidzia jak malowana [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Ja swojej mamie pomimo takiego oświadczenia powiem dopiero jak nam sie uda. I podobnie jak mówisz Maliina, dopiero po ujrzeniu serduszka. ;)
Taki jest plan działania :D :p
My jeżeli jakimś cudem się uda to planujemy zachować to dla siebie tak długo jak się da no i nie powiemy wcześniej jak 12 tydzień, a jak nie będzie widać to i dłużej ;)
Tylko u mnie to trochę ze względu na to, że np moja mama to będzie strasznie przeżywać moja ciążę przez te wszystkie moje przypadłości zdrowotne i wolę żeby krócej się zamartwiała;)

A powiedz mi którym dniu od zakończenia krwawienia miałaś ta owulacje?

Ja muszę kupić jakiś termometr do mierzenia temperatury bo mam dużo problemy w ocenie owulacji przy samej szyjce i sluzie

23.07 mnie bolal lewy jajnik, dzisiaj na usg lekarz potwierdził ze doszło do owu, bo był pęcherzyk zapadnięty już. A były chyba 3 :p No i był płyn owulacyjny. Kurcze najgorsze jest to, ze na te badania hormonalne muszę czekac jakos te 3 mce aż te moje hormony się unormują :/ a chciałabym wcześniej zacząć się starać :( nie wiem co teraz

Załączniki

• 16750580-6BD1-4726-8341-91371E1EC3E5.png
    16750580-6BD1-4726-8341-91371E1EC3E5.png
    166,1 KB · Wyświetleń: 66
reklama
A powiedz mi którym dniu od zakończenia krwawienia miałaś ta owulacje?

Ja muszę kupić jakiś termometr do mierzenia temperatury bo mam dużo problemy w ocenie owulacji przy samej szyjce i sluzie
Ja nie mierze, nigdy tego nie robiłam, co cykl czuje bol jajników, No i robię testy owu- ale chyba w kolejnym cyklu wybiorę się do gina jeszcze na NFZ by potwierdził dokładnie kiedy owu - tak dla pewności

Do góry