reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Blona sluzowa ktora wysciela macice, czyli endometrium. Masz idealne :) ja mam wieczny problem, ze jest za cienkie. Wtedy jest problem z zagniezdzeniem.
Wszystko dobrze tylko lekarz podejrzewa ze byc moze nie w kazdym cyklu mam owulacje albo późną poprostu. Za tydz pojde w czwartek bo on przyjmuje tylko wtorki i czwartki.
Dzieki za odpowiedz tak myslalam ze chodzi o endometrium i balam sie co usłyszę.
Lekarz pytal czy druga dzidzia z tym samym partnerem co pierwsza i jak powiedziałam ze tak to zalozyl ze nie ma co męczyć partnera badaniami i byc moze sie nie zgrywamy poprostu. Mamy 3mce obserwacji u doktorka

reklama
@Maliina bardzo dobre wieści w takim razie niesiesz od lekarza. Ja mam zamiar podobne przynieść za miesiąc. Choć już będę tydzień po owu jak dobrze pójdzie, to może będą i lepsze <3
Życzę Ci tego!
Jestem juz spokojniejsza bo nadżerek nie ma więc wszystko jak nalezy. Jeszcze byleby mi powiedzial za tydzien ze pecherzyk urósl i jest nadzieja na owu i jego pęknięcie to juz calkiem bedzie super.

jak to jest z tymi pecherzykami? moga byc na obu jajnikach? ile tych pecherzykow prawidlowo powinno byc?

7B88C12B-5C0B-423C-B46E-D741C152B282.jpeg
97E4A864-1878-4C3F-B9DC-BFCB6C2CB20B.jpeg

A robiłaś test Pappa?

Tak, robiłam. Pierwsze zdjęcie to są wyniki po usg, a drugie skorygowane o test PAPA. U mnie akurat po teście z krwi ryzyko zmalało, natomiast słyszałam o przypadkach, że wzrosło bardzo, a dziecko urodziło się zdrowe... ja stwierdziłam, że jak wyjdzie źle to zrobię nifty.

Załączniki

• 7B88C12B-5C0B-423C-B46E-D741C152B282.jpeg
    7B88C12B-5C0B-423C-B46E-D741C152B282.jpeg
    330,5 KB · Wyświetleń: 355
  • 97E4A864-1878-4C3F-B9DC-BFCB6C2CB20B.jpeg
    97E4A864-1878-4C3F-B9DC-BFCB6C2CB20B.jpeg
    453,8 KB · Wyświetleń: 362
Zobacz załącznik 881792 Zobacz załącznik 881793

Tak, robiłam. Pierwsze zdjęcie to są wyniki po usg, a drugie skorygowane o test PAPA. U mnie akurat po teście z krwi ryzyko zmalało, natomiast słyszałam o przypadkach, że wzrosło bardzo, a dziecko urodziło się zdrowe... ja stwierdziłam, że jak wyjdzie źle to zrobię nifty.
Mnie właśnie niekoniecznie stać na NIFTY dlatego się zastanawiam czy jeśli już uda się z ciążą czy robić ten test Pappa...

Wiesz co, ja wychodzę z założenia, że jeśli mam możliwość diagnostyki to czemu nie skorzystać... gdyby wyszły złe wyniki zrobiłabym nifty. Wrzuciłam Ci moje wyniki w innym poście.
Widziałam właśnie dziękuje [emoji4] ciekawe na jakiej podstawie są te testy Pappa przeprowadzane bo przecież to chyba nie może być czysta statystyka prawda? Jakieś chyba parametry muszą być żeby wyszło dane ryzyko ? [emoji848]

reklama
Mnie właśnie niekoniecznie stać na NIFTY dlatego się zastanawiam czy jeśli już uda się z ciążą czy robić ten test Pappa...

Też nie robiłam nifty, ale brałam to pod uwagę. Wiem, że kiedyś nie robiło się żadnych badań i jakoś to było, ale jeśli są takie możliwości...
Zrobiłabym kolejny raz też - razem z testem papa.

Do góry