reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Blona sluzowa ktora wysciela macice, czyli endometrium. Masz idealne :) ja mam wieczny problem, ze jest za cienkie. Wtedy jest problem z zagniezdzeniem.
Wszystko dobrze tylko lekarz podejrzewa ze byc moze nie w kazdym cyklu mam owulacje albo późną poprostu. Za tydz pojde w czwartek bo on przyjmuje tylko wtorki i czwartki.
Dzieki za odpowiedz tak myslalam ze chodzi o endometrium i balam sie co usłyszę.
Lekarz pytal czy druga dzidzia z tym samym partnerem co pierwsza i jak powiedziałam ze tak to zalozyl ze nie ma co męczyć partnera badaniami i byc moze sie nie zgrywamy poprostu. Mamy 3mce obserwacji u doktorka

reklama
@Maliina bardzo dobre wieści w takim razie niesiesz od lekarza. Ja mam zamiar podobne przynieść za miesiąc. Choć już będę tydzień po owu jak dobrze pójdzie, to może będą i lepsze <3
Życzę Ci tego!
Jestem juz spokojniejsza bo nadżerek nie ma więc wszystko jak nalezy. Jeszcze byleby mi powiedzial za tydzien ze pecherzyk urósl i jest nadzieja na owu i jego pęknięcie to juz calkiem bedzie super.

jak to jest z tymi pecherzykami? moga byc na obu jajnikach? ile tych pecherzykow prawidlowo powinno byc?

7B88C12B-5C0B-423C-B46E-D741C152B282.jpeg
97E4A864-1878-4C3F-B9DC-BFCB6C2CB20B.jpeg

A robiłaś test Pappa?

Tak, robiłam. Pierwsze zdjęcie to są wyniki po usg, a drugie skorygowane o test PAPA. U mnie akurat po teście z krwi ryzyko zmalało, natomiast słyszałam o przypadkach, że wzrosło bardzo, a dziecko urodziło się zdrowe... ja stwierdziłam, że jak wyjdzie źle to zrobię nifty.

Załączniki

• 7B88C12B-5C0B-423C-B46E-D741C152B282.jpeg
    7B88C12B-5C0B-423C-B46E-D741C152B282.jpeg
    330,5 KB · Wyświetleń: 352
  • 97E4A864-1878-4C3F-B9DC-BFCB6C2CB20B.jpeg
    97E4A864-1878-4C3F-B9DC-BFCB6C2CB20B.jpeg
    453,8 KB · Wyświetleń: 356
Zobacz załącznik 881792 Zobacz załącznik 881793

Tak, robiłam. Pierwsze zdjęcie to są wyniki po usg, a drugie skorygowane o test PAPA. U mnie akurat po teście z krwi ryzyko zmalało, natomiast słyszałam o przypadkach, że wzrosło bardzo, a dziecko urodziło się zdrowe... ja stwierdziłam, że jak wyjdzie źle to zrobię nifty.
Mnie właśnie niekoniecznie stać na NIFTY dlatego się zastanawiam czy jeśli już uda się z ciążą czy robić ten test Pappa...

Wiesz co, ja wychodzę z założenia, że jeśli mam możliwość diagnostyki to czemu nie skorzystać... gdyby wyszły złe wyniki zrobiłabym nifty. Wrzuciłam Ci moje wyniki w innym poście.
Widziałam właśnie dziękuje [emoji4] ciekawe na jakiej podstawie są te testy Pappa przeprowadzane bo przecież to chyba nie może być czysta statystyka prawda? Jakieś chyba parametry muszą być żeby wyszło dane ryzyko ? [emoji848]

reklama
Mnie właśnie niekoniecznie stać na NIFTY dlatego się zastanawiam czy jeśli już uda się z ciążą czy robić ten test Pappa...

Też nie robiłam nifty, ale brałam to pod uwagę. Wiem, że kiedyś nie robiło się żadnych badań i jakoś to było, ale jeśli są takie możliwości...
Zrobiłabym kolejny raz też - razem z testem papa.

Do góry