reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Też nie robiłam nifty, ale brałam to pod uwagę. Wiem, że kiedyś nie robiło się żadnych badań i jakoś to było, ale jeśli są takie możliwości...
Zrobiłabym kolejny raz też - razem z testem papa.
Fakt jakoś to było, ale skoro jest możliwość to warto z niej korzystać oczywiście [emoji4]

reklama
Widziałam właśnie dziękuje [emoji4] ciekawe na jakiej podstawie są te testy Pappa przeprowadzane bo przecież to chyba nie może być czysta statystyka prawda? Jakieś chyba parametry muszą być żeby wyszło dane ryzyko ? [emoji848]

Sprawdzają poziom białek beta-hcg i pappa - pewnie wynik zestawiają z jakimiś danymi statystycznymi, bo np. 1:1000 tzn. że 1 dziecko na 1000 przy danych parametrach urodziło się z daną wadą... tak mi to ktoś kiedyś tłumaczył.
I oczywiście parametry z usg też zestawiają.

Zobacz załącznik 881792 Zobacz załącznik 881793

Tak, robiłam. Pierwsze zdjęcie to są wyniki po usg, a drugie skorygowane o test PAPA. U mnie akurat po teście z krwi ryzyko zmalało, natomiast słyszałam o przypadkach, że wzrosło bardzo, a dziecko urodziło się zdrowe... ja stwierdziłam, że jak wyjdzie źle to zrobię nifty.
Popieram.
U mnie wyszły troche lepsze wartości po usg, ale po skorygowaniu dzieki PAPPA to.prawdopodobienstwo jeszcze bardziej sie zmniejszyło i jestek.dzieko temu spokojna.
Wiele.osob twierdzi, ze prenatalne to niepotrzebny stres, ale ja wole wiedziec, niz do końca ciąży życ w niepewnosci. Choc wiadomo, badania prenatalne i tak w 100% nie wykluczają wad genetycznych...

Sprawdzają poziom białek beta-hcg i pappa - pewnie wynik zestawiają z jakimiś danymi statystycznymi, bo np. 1:1000 tzn. że 1 dziecko na 1000 przy danych parametrach urodziło się z daną wadą... tak mi to ktoś kiedyś tłumaczył.
I oczywiście parametry z usg też zestawiają.
A rozumiem [emoji4] myślę, że jak już będę w ciąży to się zdecyduje na prenatalne oby jak najszybciej [emoji4]

Dziś usłyszałam od mojej mamy, że jak będziemy z M. się starać o kolejne dziecko, to mam jej powiedzieć, to będzie trzymać kciuki. Trochę mnie to optymizmem napełniło. Milo wiedzieć, że ma się wsparcie [emoji173]️

Hej! Ale naskrobalyście.... ;)
U mnie 14 dc i test owu wygląda tak:
IMG_20180726_192030.jpg

:):)no to już chyba pozytyw i nawet tak książkowo w 14 dc;)

Załączniki

• IMG_20180726_192030.jpg
    IMG_20180726_192030.jpg
    391,5 KB · Wyświetleń: 401
Dziewczyny ja dostalam recepte z tymi badaniami. One sa odplatne w koncu czy nie?

Załączniki

• IMG_20180726_194925.jpg
    IMG_20180726_194925.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 76
reklama
Dziś usłyszałam od mojej mamy, że jak będziemy z M. się starać o kolejne dziecko, to mam jej powiedzieć, to będzie trzymać kciuki. Trochę mnie to optymizmem napełniło. Milo wiedzieć, że ma się wsparcie [emoji173]️
Moja by zaraz marudziła. ja nikomu nic nie mowie. sami to przezywamy i jest to nasz czas. a oni dowiedza sie dopiero jak juz sie uda i zobacze bijace serduszko na USG.

Hej! Ale naskrobalyście.... ;)
U mnie 14 dc i test owu wygląda tak:
Zobacz załącznik 881810
 :):)no to już chyba pozytyw i nawet tak książkowo w 14 dc;)

wow piekne krechy! powodzenia :)
Jak od prywatnego to raczej tak, tak mi się wydaje. Przynajmniej ja normalnie płacę.
pwnie 100ka pęknie.. u doktorka jedna poleciala teraz druga poleci ups. jeszcze wlasnie kupilam sobie stroj kapielowy :p

Do góry