reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Też nie robiłam nifty, ale brałam to pod uwagę. Wiem, że kiedyś nie robiło się żadnych badań i jakoś to było, ale jeśli są takie możliwości...
Zrobiłabym kolejny raz też - razem z testem papa.
Fakt jakoś to było, ale skoro jest możliwość to warto z niej korzystać oczywiście [emoji4]

reklama
Widziałam właśnie dziękuje [emoji4] ciekawe na jakiej podstawie są te testy Pappa przeprowadzane bo przecież to chyba nie może być czysta statystyka prawda? Jakieś chyba parametry muszą być żeby wyszło dane ryzyko ? [emoji848]

Sprawdzają poziom białek beta-hcg i pappa - pewnie wynik zestawiają z jakimiś danymi statystycznymi, bo np. 1:1000 tzn. że 1 dziecko na 1000 przy danych parametrach urodziło się z daną wadą... tak mi to ktoś kiedyś tłumaczył.
I oczywiście parametry z usg też zestawiają.

Zobacz załącznik 881792 Zobacz załącznik 881793

Tak, robiłam. Pierwsze zdjęcie to są wyniki po usg, a drugie skorygowane o test PAPA. U mnie akurat po teście z krwi ryzyko zmalało, natomiast słyszałam o przypadkach, że wzrosło bardzo, a dziecko urodziło się zdrowe... ja stwierdziłam, że jak wyjdzie źle to zrobię nifty.
Popieram.
U mnie wyszły troche lepsze wartości po usg, ale po skorygowaniu dzieki PAPPA to.prawdopodobienstwo jeszcze bardziej sie zmniejszyło i jestek.dzieko temu spokojna.
Wiele.osob twierdzi, ze prenatalne to niepotrzebny stres, ale ja wole wiedziec, niz do końca ciąży życ w niepewnosci. Choc wiadomo, badania prenatalne i tak w 100% nie wykluczają wad genetycznych...

Sprawdzają poziom białek beta-hcg i pappa - pewnie wynik zestawiają z jakimiś danymi statystycznymi, bo np. 1:1000 tzn. że 1 dziecko na 1000 przy danych parametrach urodziło się z daną wadą... tak mi to ktoś kiedyś tłumaczył.
I oczywiście parametry z usg też zestawiają.
A rozumiem [emoji4] myślę, że jak już będę w ciąży to się zdecyduje na prenatalne oby jak najszybciej [emoji4]

Dziś usłyszałam od mojej mamy, że jak będziemy z M. się starać o kolejne dziecko, to mam jej powiedzieć, to będzie trzymać kciuki. Trochę mnie to optymizmem napełniło. Milo wiedzieć, że ma się wsparcie [emoji173]️

Hej! Ale naskrobalyście.... ;)
U mnie 14 dc i test owu wygląda tak:
IMG_20180726_192030.jpg

:):)no to już chyba pozytyw i nawet tak książkowo w 14 dc;)

Załączniki

• IMG_20180726_192030.jpg
    IMG_20180726_192030.jpg
    391,5 KB · Wyświetleń: 406
Dziewczyny ja dostalam recepte z tymi badaniami. One sa odplatne w koncu czy nie?

Załączniki

• IMG_20180726_194925.jpg
    IMG_20180726_194925.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 78
reklama
Dziś usłyszałam od mojej mamy, że jak będziemy z M. się starać o kolejne dziecko, to mam jej powiedzieć, to będzie trzymać kciuki. Trochę mnie to optymizmem napełniło. Milo wiedzieć, że ma się wsparcie [emoji173]️
Moja by zaraz marudziła. ja nikomu nic nie mowie. sami to przezywamy i jest to nasz czas. a oni dowiedza sie dopiero jak juz sie uda i zobacze bijace serduszko na USG.

Hej! Ale naskrobalyście.... ;)
U mnie 14 dc i test owu wygląda tak:
Zobacz załącznik 881810
 :):)no to już chyba pozytyw i nawet tak książkowo w 14 dc;)

wow piekne krechy! powodzenia :)
Jak od prywatnego to raczej tak, tak mi się wydaje. Przynajmniej ja normalnie płacę.
pwnie 100ka pęknie.. u doktorka jedna poleciala teraz druga poleci ups. jeszcze wlasnie kupilam sobie stroj kapielowy :p

Do góry