Male miasto u nas moze dlategoOo to popatrz pierwszy raz się spotykam że nie ma umawiania na dzień i godzinę [emoji4]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Male miasto u nas moze dlategoOo to popatrz pierwszy raz się spotykam że nie ma umawiania na dzień i godzinę [emoji4]
Całkiem możliwe [emoji4] u mnie właśnie jest jeden minus że jak potrzebujesz pilnej wizyty to zawsze wszystko zajęte :/Male miasto u nas moze dlatego
To Pink test ?Cześć dziewczyny
Nie udzielałam się wcześniej ale podglądam Was od dwóch miesięcy . Tyle staramy się i dzidziusia , to mój drugi cykl po odstawieniu tabletek. Nie mierzylam temperatury ani nie robiłam testów owu. Oczywiście nie mogę dokładnie tego określić ale zawsze od razu po owulacji zaczynaja mnie bolec piersi . Podejrzewam że jestem około 12 dni po owulacji. Jestem bardzo niecierpliwa i zrobiłam test dziś rano . Na początku wyszedł negatywny a po godzinie wydaje mi się że widzę drugą kreseczke , wiem że powinnam powtórzyć go jutro i ze nie powinno się patrzeć po czasu dłuższym niż 5 minut. Nie mogłam się powstrzymać i spojrzałam .. czy to sa moje zwidy ? Czy faktycznie cos tu jest ?
Kolejny cykl, kolejna szansa! Tym razem starania zaczynamy od końca @ co 2-3 dni! Wyczytałam w necie ze błędem jest współżyć tylko w dni około i płodne! Plemniki szybko się starzeją, słabną itd. Wiec trzeba działać cały cykl w miarę możliwości [emoji12] nie wiem czy damy radę taki jest plan tym razem. Dziwnie jest się przytulać tylko z myślą o zajściu w ciąże [emoji21]
Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki, jak byłam na lipcówkach to każda prawie dziewczyna miała badania prenatalne i test PAPPA, a u nas kompletnie tego nie ma, jest dokładniejsze USG robione przez lekarza prowadzącego, ale to tyle, nie ma go na liście lekarzy certyfikowanych do badań prenatalnych więc tak naprawdę to nie badanie prenatalne z jedynie u nas w okolicy robi jeden lekarz prawdziwe prenatalne prywatnie i chciałam Was zapytać robicie badania prenatalne czy nie ? Czy tylko zwykłe USG u lekarza prowadzącego ? Nie pytam o badania 3D i 4D tylko konkretnie prenatalne
A robiłaś test Pappa?Ja robiłam - na razie 2, niedługo idę na trzecie
A powiedz mi którym dniu od zakończenia krwawienia miałaś ta owulacje?Ale jestem trochę w szoku, ze tak szybko, mogę próbować
Blona sluzowa ktora wysciela macice, czyli endometrium. Masz idealne ja mam wieczny problem, ze jest za cienkie. Wtedy jest problem z zagniezdzeniem.I juz po. Slowami lekarza wyglada to tak. Szyjka super, sluz plodny ladny, jajniki tez.. Lewy mniejszy od prawego. Niestety lewy cichy zero pecherzykow a na prawym 1 ma 12mm i lekarz chcial spisac cykl na straty ze raczej ten pęcherzyk rosnie na przyszly cykl ale jak powiedzialam ze poprzedni cykl test owu wylapal w 22dc to mowi ze jest szansa ze do tego czasu urośnie. Ogolnie schematowo poszlo ze do roku czasu nic sie nie robi. Zrobil cytologie i dostalam skierowanie na FSH, LH, estradiol i prolaktyne. Za tydz z wynikami sie pokazac i obejrzy na usg pecherzyk czy urosl.
Blona sluzowa powiedzial ladna 1cm ale nie wiem w sumie co to dla mnie znaczy.