reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Cześć dziewczyny mam nadzieję że będę mogła do was dołączyć i nie pogonocie mie stąd [emoji23],kilka słów o sobie , lat 34 , mama 15 latki [emoji6],z mężem staramy się od 3 cykli i puki co @ przyszła,smutno na serduszku ale głowa do góry nie poddajemy się działamy dalej [emoji4],pozdrawiam wszystkie dziewczyny i trzymam kciuki za te upragnione dwie kreseczki[emoji6][emoji106]

Witamy w grupie :)

reklama
Dzień dobry :)

Wpadam zameldować że temp. 36,85 (wzrost o 0,2 od wczoraj) aczkolwiek wczoraj były [emoji173]️ przytulasy więc chyba jeszcze wszystko rozgrzane ;) ból jak na @ jest od czasu do czasu.
I niestety powoli wraca ból gardła. A już myslalam ze sie go pozbyłam. No szkoda. Tabsy w dłoń i mam nadzieje ze nie popsuje mi urlopu.
Gdzie wyjeżdzasz na urlop ? Polskie morze?;) ja byłam tydzień we Władku, trochę wypoczęliśmy, pogoda tez dopisała- tylko ostatnie dni ta sinica była i nie można się było kapać. Ale i tak się nie kapalam ze względu na zabieg. Wypoczywaj Kochana i liczymy na dobre wieści ❤️

Dziewczyny szczególnie te po poronieniu albo po ciąży z komplikacjami powiedźcie mi proszę czy odrazu braliście L4 w nowej ciąży ? Zmieniam od września pracy i szczerze nie chciałabym odrazy uciec na L4 jeśli z ciążą było by ok i w miarę szybko się udało...
Dodam może, że to pracy przy komputerze w biurze nie żadna fizyczna [emoji6]
Dobre pytanie. Ja tez chce zmienić, a póki co muszę wrócić do starej ;( tyle ze ja na produkcji 3 zmiany... bo jeśli 2 raz zajdę i się (nie daj Boże znowu nie uda) to pewnie już mnie zwolnią...

@Dagaa11 u Ciebie który tydzień? To Twoja druga ciąża? Wszystko przebiega prawidłowo teraz ? (Oczywiście mam nadzieje, ze tak) ale chciałabym się troszke dowiedzieć przed staraniami kolejnymi. Co prawda u mnie nie było poronienia, tylko obumarcie... ale zabieg musieli zrobic, a czułam się tak dobrze, ze nawet bym nie wiedziała ze coś jest nie tak, gdyby nie ta beta...
U mnie też zarodek obumarł w 9tc. Miałam.łyżeczkowanie. Ciąża w sumie trzecia, mam już prawie 8letnią córkę z bezproblemowej ciąży.
Aktualnie jestem w 21tc. Na początku nie powiem, było ciężko glównie psychicznie... Miałam późną owulacje i ciąża była na usg młodsza o tydzień w stosunku do ostatniej miesiączki... Teraz już tylko 3 dni różnicy :)
Kosmowka mi sie odklejała delikatnie, wiec musiałam na początku uważać, ale na szczescie wszystko już jest ok. Ok 10tc kupiłam detektor serca płodu, ktory ratował.moje zdrowie psychiczne, bo codziennie sprawdzałam i wiedziałam, że serduszko bije. Teraz od 2 tyg czuje kopniaki, wiec w ogole jestem spokojna :)
Tak jak pisałam zaszlam pol roku po łyżeczkowaniu. Tobie też się uda zobaczysz :*

U mnie też zarodek obumarł w 9tc. Miałam.łyżeczkowanie. Ciąża w sumie trzecia, mam już prawie 8letnią córkę z bezproblemowej ciąży.
Aktualnie jestem w 21tc. Na początku nie powiem, było ciężko glównie psychicznie... Miałam późną owulacje i ciąża była na usg młodsza o tydzień w stosunku do ostatniej miesiączki... Teraz już tylko 3 dni różnicy :)
Kosmowka mi sie odklejała delikatnie, wiec musiałam na początku uważać, ale na szczescie wszystko już jest ok. Ok 10tc kupiłam detektor serca płodu, ktory ratował.moje zdrowie psychiczne, bo codziennie sprawdzałam i wiedziałam, że serduszko bije. Teraz od 2 tyg czuje kopniaki, wiec w ogole jestem spokojna :)
Tak jak pisałam zaszlam pol roku po łyżeczkowaniu. Tobie też się uda zobaczysz :*
Cudownie❤️❤️❤️ Mam nadzieje, ze mi tez się uda w miarę szybko zajsc ❤️

Mnie w pierwszej ciazy piersi nie bolaly, w drugiej bardzo od 4 tygodnia. Natomiast przed okresem tez sie to zdarza, wiec nie jest to pewny wyznacznik.

@Dagaa11 chcialabym za kilka miesiecy byc na takim etapie co Ty teraz :) taka sama historia, pierwsza ciaza zero problemow, druga obumarla. Zreszta moze mnie pamietasz z grudniowek. Jak juz uda mi sie zajsc to tam na chwile do Was wpadne i sie pochwale :) :) oby to bylo jak najprędzej!

Dziewczyny, bo teraz nie wiem... odkąd miałam zabieg odstawiłam kwas i dupka. Nie wiem czy brać zwykły kwas dalej czy czekac, zrobic najpierw badania itd. (Bo jeśli mój organizm np. nie przyswaja go dobrze)? Co robić ?

Mnie w pierwszej ciazy piersi nie bolaly, w drugiej bardzo od 4 tygodnia. Natomiast przed okresem tez sie to zdarza, wiec nie jest to pewny wyznacznik.

@Dagaa11 chcialabym za kilka miesiecy byc na takim etapie co Ty teraz :) taka sama historia, pierwsza ciaza zero problemow, druga obumarla. Zreszta moze mnie pamietasz z grudniowek. Jak juz uda mi sie zajsc to tam na chwile do Was wpadne i sie pochwale :) :) oby to bylo jak najprędzej!
U mnie z pierwsza się nie udało ;( mam nadzieje, ze z druga będzie wszystko dobrze, o ile mi się uda zajsc. Tez za czesto już nie zaglądam, postanowiłam ze co jakiś czas - w razie czego tez wpadne się pochwalić;)

Dziewczyny, bo teraz nie wiem... odkąd miałam zabieg odstawiłam kwas i dupka. Nie wiem czy brać zwykły kwas dalej czy czekac, zrobic najpierw badania itd. (Bo jeśli mój organizm np. nie przyswaja go dobrze)? Co robić ?
Kwas foliowy Ci nie zaszkodzi :) i możesz go brać spokojnie nawet i przez całe życie :*
Oczywiście badania też możesz zrobić żeby wiedzieć co się teraz dzieje w Twoim organizmie bo ostatnio miałaś straszną burze hormonów :)

reklama
Ja brałam przy staraniach femibion 0, tam jest(chyba) jeden i drugi rodzaj tego kwasu tak w razie czego.

Do góry