reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Cześć dziewczyny mam nadzieję że będę mogła do was dołączyć i nie pogonocie mie stąd [emoji23],kilka słów o sobie , lat 34 , mama 15 latki [emoji6],z mężem staramy się od 3 cykli i puki co @ przyszła,smutno na serduszku ale głowa do góry nie poddajemy się działamy dalej [emoji4],pozdrawiam wszystkie dziewczyny i trzymam kciuki za te upragnione dwie kreseczki[emoji6][emoji106]

Witamy w grupie :)

reklama
Dzień dobry :)

Wpadam zameldować że temp. 36,85 (wzrost o 0,2 od wczoraj) aczkolwiek wczoraj były [emoji173]️ przytulasy więc chyba jeszcze wszystko rozgrzane ;) ból jak na @ jest od czasu do czasu.
I niestety powoli wraca ból gardła. A już myslalam ze sie go pozbyłam. No szkoda. Tabsy w dłoń i mam nadzieje ze nie popsuje mi urlopu.
Gdzie wyjeżdzasz na urlop ? Polskie morze?;) ja byłam tydzień we Władku, trochę wypoczęliśmy, pogoda tez dopisała- tylko ostatnie dni ta sinica była i nie można się było kapać. Ale i tak się nie kapalam ze względu na zabieg. Wypoczywaj Kochana i liczymy na dobre wieści ❤️

Dziewczyny szczególnie te po poronieniu albo po ciąży z komplikacjami powiedźcie mi proszę czy odrazu braliście L4 w nowej ciąży ? Zmieniam od września pracy i szczerze nie chciałabym odrazy uciec na L4 jeśli z ciążą było by ok i w miarę szybko się udało...
Dodam może, że to pracy przy komputerze w biurze nie żadna fizyczna [emoji6]
Dobre pytanie. Ja tez chce zmienić, a póki co muszę wrócić do starej ;( tyle ze ja na produkcji 3 zmiany... bo jeśli 2 raz zajdę i się (nie daj Boże znowu nie uda) to pewnie już mnie zwolnią...

@Dagaa11 u Ciebie który tydzień? To Twoja druga ciąża? Wszystko przebiega prawidłowo teraz ? (Oczywiście mam nadzieje, ze tak) ale chciałabym się troszke dowiedzieć przed staraniami kolejnymi. Co prawda u mnie nie było poronienia, tylko obumarcie... ale zabieg musieli zrobic, a czułam się tak dobrze, ze nawet bym nie wiedziała ze coś jest nie tak, gdyby nie ta beta...
U mnie też zarodek obumarł w 9tc. Miałam.łyżeczkowanie. Ciąża w sumie trzecia, mam już prawie 8letnią córkę z bezproblemowej ciąży.
Aktualnie jestem w 21tc. Na początku nie powiem, było ciężko glównie psychicznie... Miałam późną owulacje i ciąża była na usg młodsza o tydzień w stosunku do ostatniej miesiączki... Teraz już tylko 3 dni różnicy :)
Kosmowka mi sie odklejała delikatnie, wiec musiałam na początku uważać, ale na szczescie wszystko już jest ok. Ok 10tc kupiłam detektor serca płodu, ktory ratował.moje zdrowie psychiczne, bo codziennie sprawdzałam i wiedziałam, że serduszko bije. Teraz od 2 tyg czuje kopniaki, wiec w ogole jestem spokojna :)
Tak jak pisałam zaszlam pol roku po łyżeczkowaniu. Tobie też się uda zobaczysz :*

U mnie też zarodek obumarł w 9tc. Miałam.łyżeczkowanie. Ciąża w sumie trzecia, mam już prawie 8letnią córkę z bezproblemowej ciąży.
Aktualnie jestem w 21tc. Na początku nie powiem, było ciężko glównie psychicznie... Miałam późną owulacje i ciąża była na usg młodsza o tydzień w stosunku do ostatniej miesiączki... Teraz już tylko 3 dni różnicy :)
Kosmowka mi sie odklejała delikatnie, wiec musiałam na początku uważać, ale na szczescie wszystko już jest ok. Ok 10tc kupiłam detektor serca płodu, ktory ratował.moje zdrowie psychiczne, bo codziennie sprawdzałam i wiedziałam, że serduszko bije. Teraz od 2 tyg czuje kopniaki, wiec w ogole jestem spokojna :)
Tak jak pisałam zaszlam pol roku po łyżeczkowaniu. Tobie też się uda zobaczysz :*
Cudownie❤️❤️❤️ Mam nadzieje, ze mi tez się uda w miarę szybko zajsc ❤️

Mnie w pierwszej ciazy piersi nie bolaly, w drugiej bardzo od 4 tygodnia. Natomiast przed okresem tez sie to zdarza, wiec nie jest to pewny wyznacznik.

@Dagaa11 chcialabym za kilka miesiecy byc na takim etapie co Ty teraz :) taka sama historia, pierwsza ciaza zero problemow, druga obumarla. Zreszta moze mnie pamietasz z grudniowek. Jak juz uda mi sie zajsc to tam na chwile do Was wpadne i sie pochwale :) :) oby to bylo jak najprędzej!

Dziewczyny, bo teraz nie wiem... odkąd miałam zabieg odstawiłam kwas i dupka. Nie wiem czy brać zwykły kwas dalej czy czekac, zrobic najpierw badania itd. (Bo jeśli mój organizm np. nie przyswaja go dobrze)? Co robić ?

Mnie w pierwszej ciazy piersi nie bolaly, w drugiej bardzo od 4 tygodnia. Natomiast przed okresem tez sie to zdarza, wiec nie jest to pewny wyznacznik.

@Dagaa11 chcialabym za kilka miesiecy byc na takim etapie co Ty teraz :) taka sama historia, pierwsza ciaza zero problemow, druga obumarla. Zreszta moze mnie pamietasz z grudniowek. Jak juz uda mi sie zajsc to tam na chwile do Was wpadne i sie pochwale :) :) oby to bylo jak najprędzej!
U mnie z pierwsza się nie udało ;( mam nadzieje, ze z druga będzie wszystko dobrze, o ile mi się uda zajsc. Tez za czesto już nie zaglądam, postanowiłam ze co jakiś czas - w razie czego tez wpadne się pochwalić;)

Dziewczyny, bo teraz nie wiem... odkąd miałam zabieg odstawiłam kwas i dupka. Nie wiem czy brać zwykły kwas dalej czy czekac, zrobic najpierw badania itd. (Bo jeśli mój organizm np. nie przyswaja go dobrze)? Co robić ?
Kwas foliowy Ci nie zaszkodzi :) i możesz go brać spokojnie nawet i przez całe życie :*
Oczywiście badania też możesz zrobić żeby wiedzieć co się teraz dzieje w Twoim organizmie bo ostatnio miałaś straszną burze hormonów :)

reklama
Ja brałam przy staraniach femibion 0, tam jest(chyba) jeden i drugi rodzaj tego kwasu tak w razie czego.

Do góry