reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Hmm a jakie masz normy na wyniku?
Bo mi się coś kojarzy, że przy owulacji jest jednak powyżej 1 ng więc raczej bym obstawiała, że taki wynik jest przed. Natomiast chyba ciężko powiedzieć czy 1 dzień czy tydzień. To raczej musiałabyś na USG iść 🤔
Zupełnie zapomniałam że są normy :-) Wg normy może być owulacja bo do 0.3 :-) Na USG już nie pójdę w tym cyklu. Mam zbadać krew w 2 dniu cyklu i w połowie lutego mam teleporade by omówić wyniki. Mam tam AMH , testosteron i coś ale nie zapamiętałam.
Powiedzcie mi czy któraś z was miała takie uczucie jak ja , cały czas mam wrażenie że dostałam okres ( tak jakby cały czas mi tam jest mokro ) a na matkach nie ma zbyt wiele . Bo to że podbolewa mnie momentami brzuch to rozumiem że raczej normalne ?
Tak, u mnie też w każdej ciąży na początku takie uczucie i dużo śluzu :-)

reklama
I załącznik z normami

Załączniki

• Screenshot_2025-01-23-16-59-44-77_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2025-01-23-16-59-44-77_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    74,8 KB · Wyświetleń: 52
Dopatrzyłam że na karcie z wizyty jest wypisane ile jest.
Endometrium prawie 10 . Natomiast jajeczek na lewym 7 a na prawym 5.
A wielkości od 14 do 9 mm.
Jak dobrze to czytam.
Myślisz że okej ?
Myślę, że jest dobrze. Wygląda to obiecująco 🍀 trzymam kciuki, żeby dalej szło gładko.

Zrobiłam kolejny po jakiś 1.5 godziny i teraz widzę różnicę i od razu mi jest lepiej na serduszku . Nie krzycie na mnie 🫣 jakoś muszę dotrwać do jutra 😅
Tu to już konkretna krecha :)

To już chyba nie jest zastrzyk 🥹
Zobacz załącznik 1684515
Byłam dziś rano na becie, wynik mają być dopiero na wieczór.
pięknie! 😍 kropek się rozgaszcza :)

Zupełnie zapomniałam że są normy :-) Wg normy może być owulacja bo do 0.3 :-) Na USG już nie pójdę w tym cyklu. Mam zbadać krew w 2 dniu cyklu i w połowie lutego mam teleporade by omówić wyniki. Mam tam AMH , testosteron i coś ale nie zapamiętałam.

Tak, u mnie też w każdej ciąży na początku takie uczucie i dużo śluzu :-)
tylko właśnie nie mam dużo śluzu na zewnątrz a jak chodzę to mam wrażenie że się posikalam 😅

reklama
Dziewczyny a jakiej grubości powinno być endometrium po owulacji ?
Dopiero teraz dotarłam do domu na chwilę i czytam to co dostałam u ginekologa. Na wizycie nic nie padło, że jest za cienkie a w opisie usg mam że wynosi 6,8 mm.
Oczywiście odpaliłam internet i przeczytałam że endometrium powinno mieć 8-10 mm żeby mogło dojść do zagnieżdżenia. Jak to było u was ?
Czy to jest coś co powinno mnie niepokoić ?

Do góry