reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A ogólnie podczas staran i w pierwszym trymestrze brałam prenatal uno :) on zawiera też kwas foliowy już :)
Właśnie zastanawiam się nad Prenatalem bo mój gin każe brać tylko kwas foliowy, a ja czułabym się pewniej biorąc jakiś kompleks witamin, do tej pory biorę tylko kwas foliowy, ale właśnie myślę nad zmianą [emoji4]

reklama
Obumarcie ciąży to również poronienie tyle tylko, że nazywane poronieniem zatrzymanym, mamy 3 typy poronień poronienie zatrzymane gdzie dowiadujemy się najczęściej na USG, że ciąża się nie rozwija, poronienie samoistne gdzie zaczynamy ronić (plamienia, krwawienia) i organizm sam się oczyszcza oraz poronienie niezupełne czyli zaczyna się samo, ale i tak jest potrzebny zabieg łyżeczkowania bo coś tam jeszcze pozostało...
Dokładnie :)

No właśnie, gdzieś czytałam ze chyba z 3 mce. Ale jak np. szybciej zajdę to co wtedy??
A ile lekarza kazał ci odczekać od zabiegu ? Szczerze są dziewczyny, które zaszły po miesiącu i jednym się udało drugie ponownie poroniły, ja w tej sytuacji posłuchała bym lekarza i odczekała dla komfortu psychicznego bo po roku może się stać dokładnie to samo więc to już twoje indywidualne podejście

Myślałam, ze to co innego :/ w takim razie u mnie te 1, ciekawe czemu tak się dzieje ;(
Po prostu zdarza się, czasami są problemy hormonalne, mutacje, trombofilie przyczyn jest mnóstwo, ale z tego co pamiętam ty miałaś jakiś problem z progesteronem warto zrobić badania bo może problem okazać się błachostką

A mozecie doradzić które lepsze prenatal uno czy ten femibion?
Ja po przeanalizowaniu składu kupiłabym Prenatal i zamierzam go kupić jak skończy mi się zwykły kwas foliowy [emoji4] w porządku też jest Pregna Start tylko ciężko dostępna w aptekach stacjonarnych ;) MamaDHA Premium też ma fajny skład tylko cena wyższa

reklama
@IrenaX ja też bym Ci radziła zrobić podstawowe badania i poczekać na zielone światło od lekarza, tak dla komfortu psychicznego,że zrobiłaś wszystko,żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo powtórki. My zielone światło dostaliśmy po drugiej @ od zabiegu, a zaszłam w 5 cs, więc wydaje mi się,że organizm będzie wiedział,kiedy jest gotowy :)

Do góry