reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A najlepszym wyjściem jest o tym nie myśleć. Od sierpnia idę z powrotem do pracy to będzie mi o wiele łatwiej nie myśleć. :)

I czas szybciej zleci :)
Ja od chodzę jak nakręcona, spać nie mogę od wczesnego rana od kilku dni. Czytam jak oszalała wszystko co związane z początkiem ciąży zła jestem sama na siebie bo to nie pierwsza ciąża ale ta najskrupulatniej planowana [emoji13]

reklama
Oczywiście, jak problemem jest opieka nad dzieckiem w tym czasie to inna kwestia, ale w większości przypadków jednak dziadkowie / ciocia mogą zostać z dzieckiem. Uważam, że po prostu coś jest nie tak jak wymagamy od młodych zaproszenia z dziećmi, podając argument " bo dzieci się dobrze bawią na weselach, a jak nie zaproszą z dziećmi to nie idziemi", do dobrej zabawy dzieci służą moim zdaniem inne imprezy.
Aniu masz już dzieci?

Aniu masz już dzieci?
Nie, ale często zostaję z dziećmi koleżanek jak idą na wesela :) I gwarantuję, że jak będę miała to nie będę wymagała od młodych wyboru albo ja z gromadką dzieci, albo mam was gdzieś i nie przyjdę i dostosuję się do ich decyzji, bo to ich dzień. Uważam, że dzieci dla rodziców powinny być najważniejsze, ale nie powinny być pępkami świata i nie powinno się wszystko wokół nich kręcić, będzie to tylko z korzyścią dla nich. I na tym poprzestańmy :) Każdy ma swoje zdanie.

Ostatnia edycja:
Nie, ale często zostaję z dziećmi koleżanek jak idą na wesela :) I gwarantuję, że jak będę miała to nie będę wymagała od młodych wyboru albo ja z gromadką dzieci, albo mam was gdzieś i nie przyjdę i dostosuję się do ich decyzji, bo to ich dzień. Uważam, że dzieci dla rodziców powinny być najważniejsze, ale nie powinny być pępkami świata i nie powinno się wszystko wokół nich kręcić, będzie to tylko z korzyścią dla nich. I na tym poprzestańmy :) Każdy ma swoje zdanie.
Ja Cię popieram [emoji14] strasznie bym się wkurzyła jeśli zapraszałabym bez dzieci a ktoś przyszedłby z dzieckiem mimo to. Niestety, ale dla mnie to brak szacunku do decyzji zapraszających

No dokładnie, z ust mi to wyjełaś :)
Poza tym dlaczego argumentem mam, na zdanie innych jest zawsze "masz dzieci"? :D a następnym "będziesz miała dzieci to zrozumiesz" :D zawsze mnie to rozwalało.

Dziewczyny jak miałam owu w poniedziałek tak myślę że wtedy była ;) to progesteron zbadać w poniedziałek czy we wtorek ? I czy trzeba być na czczo ?

Aniu masz już dzieci?
Nie do mnie pytanie ale odpowiem [emoji6]
Ja mam dziecko i jestem zdania ze gdybym dostala zaproszenie na slub i wesele bez dziecka to bym poszła bez.[emoji6] Moim zdaniem nalezy uszanować zdanie mlodych. Poza tym nie kazdy musi lubic dzieci i moze warto pomyslec że wlasnie dlatego mlodzi zapraszają bez [emoji57] a po drugie Wesele to impreza nie dla dzieciaków a juz na pewno nie malych [emoji6]
I nie ma tu znaczenia czy ktos z rodziny czy z dalszych znajomych zaprasza bez dzieci. Nie rozumiem argumentu ze wesele to impreza rodzinna wiec dzieci tez powinny byc i dobrze sie bawic [emoji57]
Dobrze ma sie bawic para mloda a nie dzieciaki ktore po części pewnie nawet nie kojarzą imion pary mlodej [emoji6]

...bo jak będziecie miały dzieci to zobaczycie, jak teoria różni się od praktyki.
Życzę Wam abyscie szybciutko przeszły z teorii do praktyki :laugh2::D

Skoro bawić ma się tylko para młoda to może bie warto robić wesela a zaszyc się w domku w górach i cieszyć się sobą. Wesele robi się nie tylko dla siebie ale dla gości weselnych. Takie dziwne podjescie mam w tym względzie ale dla mnie było bardzo ważne jak się bawią, czują nasi goście.

Ostatnia edycja:
A ja Ci powiem tak. Oczywiście nie złośliwie żeby nie było :* jak zostaniesz mama to pogląd na pewne rzeczy Ci się zmienia :*
A uwierz ze jestem mamą która swoje dziecko uważa za pępek świata. :) bo sama poświęcam się karierze chociażby zawodowej :) i dużo czasu to mąż z sybem spędza a nie ja :)

reklama
Oczywiście, że się zmienia sposób w jakim pewne kwestie się odbiera i spostrzega kiedy przychodzi na świat dziecko. Żeby było jeszcze lepiej z każdym dzieckiem jeszcze inaczej odbieramy rzeczywistość niż przy pierwszym czy kolejnym.
To normalnie.

Do góry