reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było [emoji51] niestety moje starania w zeszłym roku doprowadziły do niczego i co się okazało to tarczyca niestety. Podejrzenia były na Hashimoto ale wykluczone w Lutym i jestem na Euthyrox bo jest jakiś guz ale zielone światło na starania :)
Musieliśmy sie wstrzymać z działaniem bo po drodze nasz ślub i podróż poślubna na której wypadły mi dni płodne. Dziś 22 dc /9dpo i z ogromnym optymizmem czekam żeby nie dostać okresu za pare dni. Cykle 26 dniowe od roku monitoruje. Kwas foliowy od roku i witamina D3. Żadnych objawów nie mam, tylko śluz mleczny i bardzo dużo ale wątpię żeby to na cokolwiek wskazywało.
Nie jestem w stanie nadrobić wątku bo za dużo tego
Migdalove nie w ciąży? Z tego co pamietam to 2 kreski były jak złoto?? Mam nadzieje ze wszystko ok?
Tamte dwie kreski były fałszywe, beta to wykluczyła. Od dzisiaj zaczynam leczenie Norprolac'iem, mam wyższą dawkę euthyroxu. Przysadka mózgowa szaleje i stąd moje złe wyniki hormonów. Ponoć po Norprolacu szybko zachodzi się w ciąże. :)

reklama
Tamte dwie kreski były fałszywe, beta to wykluczyła. Od dzisiaj zaczynam leczenie Norprolac'iem, mam wyższą dawkę euthyroxu. Przysadka mózgowa szaleje i stąd moje złe wyniki hormonów. Ponoć po Norprolacu szybko zachodzi się w ciąże. :)

Trzymam kciuki!! To już kilka dobrych cykli za Tobą.. mam nadzieje ze u mnie nie potrwa to dłużej niż rok [emoji848]

Musu nie ma ale dzieci to nie zbyteczny element czy ucisżliwy kłopot. Akurat my z mężem jesteśmy bardzo wyjsciowi jeśli chodzi o wyjścia bez dzieci, nie jest to problem a wręcz stały punkt naszego małżeństwa od lat 12. Dla zdrowia relacji małżeńskich wychodzimy na bale, randki, do kina i potańcowki. Spotykamy się ze znajomymi. Ostatnio byliśmy w filharmonii na cudownym koncercie. Dzieci nas nie ograniczały nigdy no może z wyjątkiem kiedy karmiłam piersią a karmiłam długo trzeba było mieć strategię opracowaną ale daliśmy wredy radę. Alkohol. Nie ma z tym problemu. Wszystko dla ludzi i z kulturą. W moich kręgach nie pija się zanadto.
Z mezem mamy pewne zasady. Jesteśmy zdania, że jest tak wiele możliwości żeby zorganizować wyjścia samemu bez dzieci, gdzie można skupuć się na sobie i otoczeniu, że już tak ważna uroczystość jak ześlubiny i wesele trzeba przeżyć z najbliższymi.
Zgoda, jeśli jest to wesele np bliskiej cioci dzieci. Ale naprawde uważasz, że gafą jest jeżeli koleżanka z pracy zaprosi Cie tylko z mężem ?

Popieram całkowicie!Tak, ale nie zawsze Ci dziadkowie są "pod ręką", żeby z dzieckiem mogli zostać. Niania to kolejny wydatek, na który nie każdego stać. W zeszłym roku dostaliśmy zaproszenie do kuzynki mojego 300 km od nas bez dziecka- więc widadomo trzrba przenocować, a to kplejny problem gdzie zostawić młodą na noc. Odmówiliśmy, nie żeby zeobić na złość broń Boże, tylko na prawde nie mieliśmy z kim dziecka zostawić. jednak po niedługim czasie panna młoda wydzwaniała, że jednak zapraszają wszystkich z dziećmi, bo więcej par im.odmówiło, przez problem z dzieciakami. Koniec koncow pojechaliśmy z córką, która bawiła sie do białego rana. Nie wszystkie dzieci są niegrzeczne i przeszkadzają gościom. ZgadAm sie, slub to dzien mlodych, ale oni tez o gosciach ppwinni myslec i liczyc sie z reakcją rodzin na brak zaproszenia dziecka.
Oczywiście, jak problemem jest opieka nad dzieckiem w tym czasie to inna kwestia, ale w większości przypadków jednak dziadkowie / ciocia mogą zostać z dzieckiem. Uważam, że po prostu coś jest nie tak jak wymagamy od młodych zaproszenia z dziećmi, podając argument " bo dzieci się dobrze bawią na weselach, a jak nie zaproszą z dziećmi to nie idziemi", do dobrej zabawy dzieci służą moim zdaniem inne imprezy.

Oczywiście, jak problemem jest opieka nad dzieckiem w tym czasie to inna kwestia, ale w większości przypadków jednak dziadkowie / ciocia mogą zostać z dzieckiem. Uważam, że po prostu coś jest nie tak jak wymagamy od młodych zaproszenia z dziećmi, podając argument " bo dzieci się dobrze bawią na weselach, a jak nie zaproszą z dziećmi to nie idziemi", do dobrej zabawy dzieci służą moim zdaniem inne imprezy.
No cóż, to Twoje zdanie, ja mam swoje. Nie wymagam na nikim zaproszenia z dzieckiem, ale trzymam sie reguły- albo idzie cała rodzina, albo nikt :) myśle, że tyle w tym temacie wystarczy, bo nie ma sensu probowac przekonac kogos swoimi argumentami, każdy ma swoje zdanie.

reklama
Do góry